Print

Risengrød

Risengrød er altid en helt fantastisk ret og bruges som oftest, når vi når efterår og vinter herhjemme! Jeg laver den gerne i uger, hvor der skal spares godt på en ret eller når mine børn hiver i mig efter risengrød. Det er en nem ret, som ikke kræver alverdens ingredienser og op til jul er den fantastisk at lave dobbeltportion af, og så har man altså til en god omgang ris a’la mande.


Risengrød

Tidsforbrug: 55-60 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 1,5 liter sødmælk
  • 230 gram grødris
  • Smør

 

Basislager:

  • 1 tsk. salt
  • Sukker
  • Kanel
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bring mælk og vand i kog i en tykbundet gryde – tilsæt risene
  2. Rør godt rundt i gryden til det begynder at koge
  3. Kog risengrøden ved svag varme i 40-45 minutter
  4. Rør af og til rundt i grøden for at sikre, at det ikke brænder fast
  5. Smag til med salt
  6. Spises med kanelsukker (sukker og kanel blandet sammen 4:1) og en smørklat.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar