Print

Medister m. sauce, kartofler og grøntsager

Medisteren bliver brugt her i mange sammenhænge. Den kan bruges både som medister, men også i biksemad, boller i karry mv. Den er fantastisk smagfuld og er også altid på julebordet. Vi spiser den oftes med kartofler og en masse brun sauce til. Jeg vil betegne denne ret som gammel dansk, og er der noget vi elsker – så er det dansk mad!


Medister m. sauce, kartofler og grøntsager

Tidsforbrug: 30-35 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. medister
  • 1 kg. kartofler
  • 1 ps. broccoliblanding, frost

 

Basislager: 

  • Mel + vand
  • Salt + peber
  • Kulør
  • Fedtstof
  • Kartoffelvand

Fremgangsmåde

  1. Kartofler skrælles og skæres i halve – koges med en smule salt og vand til de er møre
  2. Medisteren koges i 10 min (affaldsstoffer fjernes undervejs) og steges på panden i fedtstof
  3. Grøntsagerne koges i en lille gryde med vand til.
  4. Saucen laves ved at putte fedtstof i en gryde – lad det smelte og tilsæt mel.
  5. Rør rundt og lav en “smørbolle”.
  6. Hæld derefter kartoffelvand oveni og rør godt rundt.
  7. Smag til med salt, peber, fedtstof fra panden med medister og kulør. Er saucen for tynd laves en meljævning af mel og vand rørt sammen og puttes i saucen ved omrøring.
  8. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar