Print

Liams pizza m. kylling og ost (fra hel kylling)

Denne pizza er faktisk helt til ære for min søn Liam. Han kan ikke tåle tomat, så jeg gik i køkkenet – og nøj hvor var det lækkert. Jeg tænkte længe over, hvad jeg måtte smørre den med, for når knægten hverken kan tåle nødder, æg og tomat, så var det meste ligesom udelukket. Men smørreost var så godt i den! Man tænker, at det ikke passer sammen, men det gør det virkelig. Der skal til denne ret bruges en halv fersk kyllingen – den anden halvdel bruges en anden dag.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Liams pizza m. kylling og ost (fra hel kylling)

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 ps. mozzarella
 • 1 pk. gær
 • ½ ferks kylling (hel kylling er 1350 g.)
 • 1 pk. garli smørreost
 • 100 g. champignon
 • 1 rød/gul peber

 

Basislager

 • 600 gram mel
 • 3 dl. vand
 • 0,5 dl. olie
 • 1 løg
 • 0,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

 1. Den hele kylling renses og koges i letsaltet vand i en gryde i 45 min.
 2. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
 3. Dejen skal hæve i en halv time
 4. Når kyllingen er kogt pilles den og deles i halv (resten bruges en anden dag).
 5. Tænd ovnen på 225 grader. alm. ovn.
 6. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
 7. Garli flødeost smørres på dejen
 8. Rød peber, champignon og løg skæres i tynde strimler/skiver
 9. Grøntsager og kylling fordeles på pizzaen og cheddar fordeles ovenpå pizzaen.
 10. Pizzaen skal have ca. 20 min. ved 225 grader alm. ovn, eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
 11. Server.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

 • Svar
  Dorte Schultz
  20. august 2018 den 19:24

  Hej

  Når nu vi skal have kartoffel/porresuppe senere på ugen, så har jeg puttet en porre og lidt gulerødder ned til kyllingen, da den skulle koge (stegte lige fuglen i lidt olivenolie først). Det giver smag til kyllingen nu og så vil jeg genbruge min “kyllingesuppe med grønsager” når jeg senere på ugen skal koge en grønsagssuppe (måske behøver jeg så ikke en grønsagsboullion). Så er der mere smag i min kartoffel/porresuppe og jeg smider ikke noget vand ud, wind-wind situation 🙂

  Det er kun anden uge jeg følger din madplan, men jeg har alligevel et forslag, da jeg har kigget lidt tilbage i dine madplaner.
  For ikke at skal have for meget af samme slags kød i samme uge fx. kyllingen i denne, så kunne man måske gemme noget af det til ugen efter (både fersk og tilberedt kød kan jo evt. fryses). Det samme gælder fx. spidskålen i sidste uge, min familie var lidt træt af at skulle have det 3 gange i samme uge, der kunne fx. godt være brugt noget i denne uge i stedet, og de ville sagtens kunne have holdt sig lidt.

  Bare lidt råd fra en husmor, der følger din madplan, da familien er gået død for ideer og vist er kommet til at bruge lidt for mange penge i sommerferien 🙂

  Med venlig hilsen
  Mor til teenage tvillinge drenge på 13 og hustru.

Skriv kommentar