Print

Lasagne uden tomat og æg

Som I jo ved har vi en søn, der er allergisk overfor ret mange ting, hvilket jo selvfølgelig komplicerer madlavningen en smule indimellem. Men før vi opdagede, at vores søn var allergisk overfor tomat, var han helt vild med lasagne, og jeg har brugt længe på at finde ud af en dejlig opskrift, som går rent ind hos begge børn. Og nu fandt vi den! En lækker lasagne uden tomat og æg. Det er også denne basisopskrift jeg bruger til lasagne med hvidkålsplader, det er bare lækkert.


Lasagne uden tomat og æg

Tidsforbrug: 45-50 min.

Antal: 1 person

Ingredienser

  • Lasagne plader
  • 250 g. hk. oksekød
  • ½ pk. revet mozzarella
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 3 dl. mælk
  • Vand
  • 1 løg
  • Fedtstof
  • 1 fed hvidløg
  • 1 terning oksebouillon
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Grøntsagerne skylles og snittes i små tern – gulerødderne rives dog
  2. Oksekødet brunes i en gryde med fedstof – løg og hvidløg tilsættes når kødet næsten er brunet
  3. Salt og peber tilsættes gryden og der røres rundt.
  4. Halvdelen af den revet m0zzarella tilsættes sammen med mælk, bouillon, grøntsager og en smule vand.
  5. Når retten har simret godt igennem jævnes den med rørt mel og vand.
  6. I et ildfast fad hældes en smule sauce i bunden, derefter lasagneplader og sauce igen. Sådan fortsættes indtil der ikke er mere sauce eller plader. Resten af det revet ost hældes på toppen af lasagnen.
  7. Lasagnen gives 30-35 min i ovnen ved 200 g. alm. ovn.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Camilla
    19. august 2018 den 14:51

    Du kan med fordel også bruge spinat i stedet for tomat. Den gik rent hjem hos os. Har også en datter som ikke tåler tomat – eller rød peberfrugt…

    • Svar
      madforfattigroeve
      22. august 2018 den 11:05

      Tak for dit gode forslag, det må vi helt klart prøve! 🙂

Skriv kommentar