Print

Lækre fyldte squash m. ris og bacon

Når man eksperimentere med ingredienser, bliver man selvfølgelig nødsaget til at tænke ud af boksen. Oftest når der skal findes på nye ideer står jeg i køleboksen og kigger efter gule mærker – hvad ville være fedt sammen? Og denne gang blev det til fyldt squash! Noget jeg egentlig har ville prøve længe, men faktisk var lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle gribe den an. Den kan jo laves på et hav af måder! Jeg synes selv, at denne kombination er lækker – der kommer helt sikkert også en med oksekød på sigt. Jeg er bestemt ikke færdig med at fylde lækre sager med kødsauce! Selvom det ikke ligner, at der er mange grøntsager i retten, så er den spækket med grøntsager under osten. Det er kun squashen nederst man rigtig lægger mærke til, når man spiser den dejlige ret.


Lækre fyldte squash m. ris og bacon

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 2 ps. ris
  • 4 squash
  • 1 pk. bacon
  • 1 dl. vand
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 pk. revet mozzarella
  • 1 peberfrugt
  • 2 store gulerødder

 

Basislager: 

  • Salt + peber
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Fedtstof
  • 1 spsk. paprika
  • ½ tsk. cayennepeber

Fremgangsmåde

  1. Ris koges i en gryde med letsaltet vand
  2. Løg og hvidløg snittes fint og steges i fedtstof en en gryde
  3. Squashen deles i 2 og indmaden bruges i kødsaucen (tages ud med en teske) – resten af squash’en skal bruges til at fylde ud med kødsauce.
  4. Bacon tilsættes og steges videre i gryden
  5. Peberfrugt skylles og skæres i små stykker
  6. Gulerod skrælles og rives fint
  7. Peberfrugt, gulerod, hakkede tomat, squash og vand tilsættes.
  8. Krydderier tilsættes gryden og lades simre indtil risene er kogt færdig.
  9. Når risene er kogte tilsættes det gryden og der røres godt rundt (det brænder hurtigt fast i gryden).
  10. Her bruges kødsaucen enten for sig selv i en portion med revet mozzarella på toppen eller som fyld til squashen. Begge dele smager fantastisk!
  11. Kødsaucen fyldes i hullerne i de to halvdele squash og mozzarella fyldes ovenpå. De fyldte squash bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 min. 

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Anne-Marie
    30. marts 2019 den 15:51

    Mine børn er ikke så vilde er squash, så vi brugte peberfrugt i stedet. Det var virkelig lækkert. 2 ud af 3 børn kunne godt lide det 👍

  • Svar
    Carina mattsson
    20. august 2019 den 19:11

    Har lige prøvet at lave denne ret jeg tænkte bare hvordan skal disse squash færdig gøres jeg blende dem men der kom meget væske og tilsætte derfor ikke den 1dl vand. Hvad gør du med kernerne?

Skriv kommentar