Print

Hvidkålsgryde m. oksekød og grøntsager

Denne lækre er ret er ideel, hvis man gerne vil have noget nemt, som også mætter utrolig meget. Er familien ikke med på bølgen om at leve uden stivelse, så er brune ris fantastisk til retten. Vi får også somme tider kartofler til, da det også giver en god mæthedsfornemmelse – og så er vi generel bare glade for kartofler herhjemme. Tilsætter man en anelse mere vand, er den også ideel som suppe.


Hvidkålsgryde m. oksekød og grøntsager

Tidsforbrug: 45-50 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • ½ hvidkål
  • 6 gulerødder
  • 1 squash
  • 500 g. hakket oksekød

 

Basislager: 

  • 750 ml. grønsags og oksebouillon – en terning af hver.
  • Fedtstof
  • 2 løg
  • 1,5 spsk. karry
  • Salt + peber
  • Evt. mel

Fremgangsmåde

  1. Gulerødder, løg, squash og hvidkål skæres i små tern
  2. Løg og karry svitses i olie i en gryde i fedtstof – kødet tilsættes efterfølgende.
  3. Grøntsager, bouillon og vand tilsættes og småsimrer i 30-35 min.
  4. Smag til med salt, karry og peber.
  5. Synes retten for tynd, kan der tilsættes lidt meljævning. Men det kan sagtens undværes.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Gitte Jensen
    16. september 2019 den 7:14

    Kan man erstatte hvidkål med spidskål?

    • Svar
      madforfattigroeve
      16. september 2019 den 10:06

      Hejsa,

      Ja, det kan du sagtens. 🙂

Skriv kommentar