Print

Boller i paprikasovs

Denne ret er egentlig tilegenet vores søn, da han ikke kan tåle de fleste former for karry grundet allergier. Derfor valgte vi at eksperimentere med forskellige krydderer og fandt at paprika var bedst til bollerne! Opskriften laves på samme måde som alm. boller i karry, dog tilsættes der paprika som primært krydderi i stedet for karry.


Boller i paprikasovs

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinefars
  • 4 ps. kogepose ris
  • 2 dl. mælk

 

Basislager: 

  • 1 løg
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1 grøntsagsbouillon
  • Fedtstof + mel
  • Salt + peber
  • 2 spsk. paprika
  • Vand
  • Evt. 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Løg pilles og snittes fint
  2. Vandet til ris og boller sættes på kog med lidt salt i
  3. Fars røres sammen med salt, peber, havregryn, løg og en sjat vand.
  4. Farsen formes til mellemstore boller (golfboldstørrelse) og koges i vandet – de er færdige når de når op til overfladen. (ca. 10 min.)
  5. Risene koges efter anvisning på emballagen.
  6. Fedtstof smeltes i en gryde, paprika tilsættes og til sidst mel, der røres til en smørbolle (der røres rundt).
  7. Tilsæt vand, bouillon og mælk til gryden og rør godt rundt.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Smager retten for stærkt af paprika, kan der evt. smages til med mælk og en tsk. sukker.
  10. Bollerne tilsættes sovsen, gives et hurtig opkog og serveres med ris.

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

  • Svar
    Jane Birke Nielsen
    23. august 2018 den 11:10

    Det lyder lækkert, men hold da op….det er nærmest umuligt at læse indlægget, jeg tror det må være den grønne baggrundsfarve. Det er rigtig øv 🙁 Håber du ændrer den igen 😀

  • Svar
    Jane Birke Nielsen
    23. august 2018 den 11:13

    Ajj hvor mærkeligt…..har lige lagt en kommentar på et tidligere indlæg med den opskrift (jeg kunne ikke læse teksten på grund af baggrundsfarven) og nu står den fin og skarp her i det her indlæg….hmm hvad sker der mon 😀 Er det mon bare min computer der er drillesyg i dag 😀 Uanset, så tak for alle de lækre opskrifter og madplaner du deler 🙂

  • Svar
    Bulle ivansen
    23. september 2018 den 11:29

    har aldrig set sådan nem opskrift

  • Svar
    michael jensen
    7. januar 2019 den 13:56

    vis man vil spare lidt i længden er løse basmati ris fra rema til 15kr godt der er til ca 5-6 omgange alt efter hvor meget ris du laver 🙂

Skriv kommentar