Print

Boller i karry

Boller i karry er en af de mange favoritter herhjemme – i hvert fald for børnene. En rigtig børnevenlig ret, som er hurtig og nem at lave. Vores søn er allergisk overfor de fleste slags karry, så i hans tilfælde, får han en lækker gang boller i paprikasovs. Hvilket heldigvis passer knægten ganske fint!


Boller i karry

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinefars / el. 500 g. medister
  • 4 ps. kogepose ris
  • 2 dl. mælk
  • 1 løg
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1 grøntsagsbouillon
  • Fedtstof + mel
  • Salt + peber
  • 2 spsk. karry
  • Vand
  • Evt. 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Løg pilles og snittes fint
  2. Vandet til ris og boller sættes på kog med lidt salt i
  3. Fars røres sammen med salt, peber, havregryn, løg og en sjat vand.
  4. Farsen formes til mellemstore boller (golfboldstørrelse) og koges i vandet – de er færdige når de når op til overfladen. (ca. 10 min.)
  5. Risene koges efter anvisning på emballagen.
  6. Fedtstof smeltes i en gryde, karry tilsættes og til sidst mel, der røres til en smørbolle (der røres rundt).
  7. Tilsæt vand, bouillon og mælk til gryden og rør godt rundt.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Smager retten for stærkt af karry, kan der evt. smages til med mælk og en tsk. sukker.
  10. Bollerne tilsættes sovsen, gives et hurtig opkog og serveres med ris.

 

Hvis medister bruges: 

  1. Vandet til ris og boller sættes på kog med lidt salt i
  2. Der klippes et lille hul i enden af medisteren – og bollerne presses ud én efter én i det kogende vand. De flyder til overfladen når de er færdige, og smager utrolig godt.
  3. Risene koges efter anvisning på emballagen.
  4. Fedtstof smeltes i en gryde, karry tilsættes og til sidst mel, der røres til en smørbolle (der røres rundt).
  5. Tilsæt vand, bouillon og mælk til gryden og rør godt rundt.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Smager retten for stærkt af karry, kan der evt. smages til med mælk og en tsk. sukker.
  8. Bollerne tilsættes sovsen, gives et hurtig opkog og serveres med ris.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Kristina
    26. august 2018 den 16:38

    Hvor meget vand skal der ca. bruges til sovsen? 😊

  • Svar
    Ebba
    26. oktober 2019 den 14:57

    Tak for en nem opskrift!! Min sovs blev rimwlig tyk, men jeg prøver med mere vand i næste gang (tilsatte ca 2dl)

Skriv kommentar