Print

Alt i ét fad: Kylling i flødesauce m. kartofler og grøntsager

Denne ret er så lækker, nem at lave og hvor er det fantastisk, at man bare kan putte alle tingene i ét fad, og så er der bare mad 1 time senere, uden at man skal stå med en masse gryder i kog. Jeg elsker at det hele kan samles – alt i ét fad! Kylling i flødesauce m. kartofler og grøntsager er blevet en af mine favoritter, og at den dertil også er godkendt af hele familien, det er da et endnu større plus! 🙂


Alt i ét fad: Kylling i flødesauce m. kartofler og grøntsager

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 1 person

Ingredienser

  • 150 g. kyllingebrystfilet
  • 2 dl. piskefløde (38%)
  • 200 g. kartofler
  • ½ porre
  • ½ rød peber
  • 100 g. grønne bønner
  • ½ ps. revet mozzarella

 

Basislager: 

  • 1 rødløg
  • Salt + peber
  • 1 tsk. paprika

Fremgangsmåde

  • Peber skylles og skæres i strimler
  • Porrer skæres i tynde ringe
  • Løg pilles og skæres i små tern
  • Kyllingen skæres i strimler og vendes i salt, peber og paprika
  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver
  • Bønner, peber, porre, løg og kylling puttes i et ildfast fad
  • Kartofler lægges i skiver over grøntsagerne og kyllingen som et låg
  • Fløde, salt og peber hældes over – til sidst drysses mozzarella over
  • Retten gives 1 time i ovnen ved 200 g. alm. ovn.

Relaterede indlæg

17 Kommentarer

  • Svar
    Marie
    3. september 2018 den 8:57

    Hvordan ved man, hvor meget mælk der skal suppleres med? 🙂

  • Svar
    Thina
    6. september 2018 den 16:07

    Skal der være mælk/fløde til op over kartoflerne eller bare så grøntsagerne er dækket i bunden eller?

    • Svar
      madforfattigroeve
      6. september 2018 den 20:32

      Hejsa,

      Gerne så det hele er dækket, så kartoflerne bliver færdige 🙂

  • Svar
    Mette
    6. september 2018 den 18:03

    Hvor tykke er kartoffel skiverne?
    Efter 1,5 time i ovn er vores nemlig stadig ikke færdig.

    • Svar
      madforfattigroeve
      6. september 2018 den 20:31

      Ligesom med flødekartofler, ganske tynde. 🙂 Så tynde som man kan 🙂

  • Svar
    Gitte
    10. september 2018 den 13:38

    Steger du ikke kyllingen først, inden den kommer i fadet med grønsager🙂

    • Svar
      madforfattigroeve
      11. september 2018 den 21:11

      nej 🙂

    • Svar
      Anita
      22. november 2018 den 10:35

      Kryds smitte. Farligt! Brun lige kyllingen af på en stegepande inden det kommer i fadet med grøntsager 😊

      • Svar
        Christina
        25. november 2018 den 17:33

        Der krydssmittes ikke, så længe det hele bliver blandet sammen og stegt.. krydskontaminering er, hvis du har rå grøntsager der ikke skal tilberedes tæt på råt kød. 🙂 bare ét eksempel.

      • Svar
        Theis
        26. november 2018 den 15:31

        Der er intet krydssmitte da det hele bliver gennemkogt, der forfindes kun kryds smitte hvis råt kød er i kontakt med grøntsagerne og man ikke tilbereder grøntsagerne efterfølgende til over 68 grader.

      • Svar
        Christina
        26. november 2018 den 18:41

        Ingen krydssmitte 👍🏻

  • Svar
    Jane
    1. oktober 2018 den 5:15

    Bønnerne er de fra frost??
    På forhånd tak for svar

    • Svar
      madforfattigroeve
      2. oktober 2018 den 10:56

      Hejsa,

      Ja, det er de 🙂
      Mvh Fie

  • Svar
    Christina
    17. november 2018 den 14:45

    Kan indstillinger ændres, så der ikke bruges 4 stykker papir for at udskrive opskriften? 😳😊

  • Svar
    Carina Vedelsted
    11. december 2018 den 14:33

    Hej.
    Tænker du at det ville være muligt:

    1) at bruge kartofler i skiver fra frost? Hvis ja ville tiden i ovnen være den samme?
    2) At erstatte de grønne bønner med noget andet? Hvis ja hvad tænker du? Jeg kan bare ikke med grønne bønner desværre

    Ps. Synes det er aå ærgerligt at man ikke kan stille spørgsmål og få svar i app’en. Er så øv at man skal finde opskriften herinde, hver gang man har et spørgsmål

  • Svar
    Stine andersen
    18. december 2018 den 11:37

    Fantastisk opskrift! Bliver klart en favoritterne herhjemme fremover. Smagte skønt og opskriften passede perfekt.

  • Svar
    Marie
    1. maj 2019 den 19:46

    Rigtig lækker opskrift. Vi oplever dog, at der er en del væske, når den kommer ud af ovnen. Vi har byttet bønnerne ud med ekstra peberfrugt og ekstra porre, og så bruger vi 18 % madlavningsfløde. Men kan det give så meget ekstra væske?

Skriv kommentar