Print

Tarteletter med kylling, asparges og grønt.

Tarteletter er altid godt. Og det er sørme heldigt, at det kan laves  både som snack, natmad, frokost, forret og aftensmad – hvis du spørger Mikkel. Han var helt sikker på at billederne ikke blev gode første gang, så jeg måtte hellere lave det igen! 🙂’

Normalt laves opskriften med ærter som på billedet, men denne gang er det blot med gulerødder.


Tarteletter med kylling, asparges og grønt.

Tidsforbrug: 1 time og 15 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 2 gulerøddder
  • ½ kylling
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 2 dl mælk
  • 2 pk. tarteletbunde

 

Basislager: 

  • 3 dl. hønseboullion
  • 1 løg
  • Mel + fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Skær gulerod og løg i tern
  2. Put kylling og vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog kyllingen i 1 time – eller til kyllingen hos dig er mør. Gem vandet, gulerod og løg som kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  4. Lav en opbagt sovs med fedtstof og mel. (Lav en smørbolle)
  5. Asparges væden sigtes ned i gryden.
  6. Fløde og bouillon (vandet fra kyllingen) tilsættes og det simrer til gulerødder er møre
  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  8. Når saucen er kogt igennem tilsættes kyllingekød, løg og aspargessnitterne. og simrer videre til tarteletterne er færdige.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader alm. ovn.
  11. Tarteletterne fyldes med kødfyldet ved servering og pyntes med revet gulerod.
  12. Resten af kyllingekødet gemmes til senere (evt. fryses ned til det skal bruges)

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar