Print

Svampet gulerodskage uden æg

Gulerodskage er rigtig godt i dette varme vejr, da den ikke er for tung i maven. Den er dejlig forfriskende og især med topping ovenpå eller med cremefraiche til. Vi elsker også en lille iskugle til, hvis den stadig er varm fra ovnen.

Den er uden æg, så vores søn også kunne spise med denne gang. Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Svampet gulerodskage uden æg

Tidsforbrug: ca. 1 time.

Antal: 6 personer.

Ingredienser

  • 300 g. gulerødder
  • 3 dl. sødmælk
  • 60 g. smør
  • 300 g. hvedemel
  • 2 tsk. natron
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. sukker

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 180 g. alm. ovn.
  2. Smørret smeltes i microovn eller gryde og køles af
  3. Imens smørret køles af skrælles gulerødder og rives groft.
  4. Smør og sukker blandes sammen og røres godt rundt med et piskeris
  5. Resten af ingredienserne tilsættes.
  6. Kagedejen hældes over i en tærteform og bages i ovnen i 35-40 min. Tjek gerne løbende.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar