Print

Paprikagryde m. kylling og ris.

Denne gryderet er lækker, da den er fyldt med grøntsager, hvilket også er grunden til, at der ikke er syndeligt meget kød i retten. Kyllingen skæres meget små tern, så der føles, at der er mere i. Den mætter godt og står og passer sig selv, når grøntsager og kød er forberedt. Der er næsten altid rester tilbage og kan nemt fryses ned samt tilsættes de rester man måtte have grønt fra ugen.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Paprikagryde m. kylling og ris.

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 280 g. kyllingebrystfilet
  • 1 aubergine
  • 250 ml. madlavningsfløde (OMA)
  • 4 gulerødder
  • 4 dl. ris
  • 6 kartofler
  • 2 porre

 

Basislager: 

  • 2 løg+ 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. karry
  • 2 spsk. paprika
  • Salt + peber
  • Vand så det dækker grøntsagerne
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 6 dl. vand (til ris)
  • 35 g. tomatpuré
  • Mel + vand (meljævning)

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst skæres i meget små tern-
  2. Alle grøntsager skylles og snittes fint
  3. Kyllingen steges på panden med løg, hvidløg, paprika, karry, salt og peber.
  4. Grøntsagerne samt tomat og bouillon hældes i gryden og vand tilsættes så det dækker grøntsagerne.
  5. Retten simrer til grøntsagerne er møre
  6. Mel og vand røres samme til en tykkere meljævning og retten jævnes til den ønskede konsistens.
  7. Ris koges efter anvisning på emballagen.
  8. Retten smages til med salt, peber og madlavningsfløde og serveres til de kogte ris.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar