Print

Italienske kødboller m. spaghetti og tomatsauce

Italienske kødboller m. tomatsauce og pasta er vidst noget vi alle kan huske og genkende. Har I set Lady og Vagabonden? Så har I i hvert fald set at hundene deles om maden og ender med at kysse hinanden fordi de mødes ved spaghettien! Herhjemme forbinder vi retten med hygge og kærlighed og elsker, når det kommer på menuen. Om man er en familie, par eller single, så er den virkelig lækker – men selve mindet om filmen, det er da værd at have med, når den nydes ved bordet.

Italienske kødboller med tomatsauce kan krydres som man vil, herhjemme er vi vilde med en masse hvidløg og oregano. Retten er speciel god med frisk pasta, men ellers er alt slags pasta egentlig perfekt dertil.


Italienske kødboller m. spaghetti og tomatsauce

Tidsforbrug: Ca. 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinefars
  • 1 pk. frisk pasta, 500 g.
  • 2 ds. hakkede tomater

 

Basislager: 

  • 1 tsk. peber
  • ½ dl. vand
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk. oregano
  • 1 dl. havregryn
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
  2. Fars, salt, peber, oregano, finthakket løg, hvidløg, vand og havregryn røres sammen.
  3. Farsen formes til små kødboller og koges i letsaltet vand til de når toppen af vandet. Skær gerne en over for at sikre dig, at de er færdige.
  4. Tomat tilsættes gryden og koges godt op, smages til med salt og peber. Kødbollerne tilsættes og simrer i 10 minutters tid. 
  5. Pataen koges efter anvisning på emballagen.
  6. Server.

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

  • Svar
    Line
    28. september 2019 den 9:42

    1 spsk peber er måske lige i overkanten….
    Min datter lavede aftensmaden, og hun fulgte selvfølgelig opskriften.
    Skal hilse og sige at det bliver meget stærkt

    • Svar
      S. B. N
      29. januar 2020 den 17:19

      Der står en tsk peber 😊.

      • Svar
        Trine
        31. marts 2020 den 15:32

        Ikke i ingrediens listen 😊

  • Svar
    Jessie
    25. januar 2020 den 17:15

    Her hjemme køber vi medister pølse og former kød boller ud af farsen da farsen i forvejen er krydret mm og og lige til at tage ud af tarmen og forme. Det er hurtigt, nemt og smager godt.
    Bare et fif. Har selv kært det af min søster 😂😂

  • Svar
    Jakob Thimgaard
    27. januar 2020 den 17:10

    Det smager rigtig godt, tak. Men hvor skal fedtstof bruges?

  • Svar
    Camilla
    30. marts 2020 den 18:54

    Skal tomaten tilsættes gryden med vand eller en gryde for sig selv? 🙂

  • Svar
    Louise
    31. marts 2020 den 18:11

    Burde det ikke være oksefars i stedet for svinefars? 🤔

  • Svar
    Maja
    1. april 2020 den 15:54

    Skal tomaten i gryden for sig selv, eller blandes op med noget?

Skriv kommentar