Print

Italienske kødboller m. spaghetti og tomatsauce

Italienske kødboller m. tomatsauce og pasta er vidst noget vi alle kan huske og genkende. Har I set Lady og Vagabonden? Så har I i hvert fald set at hundene deles om maden og ender med at kysse hinanden fordi de mødes ved spaghettien! Herhjemme forbinder vi retten med hygge og kærlighed og elsker, når det kommer på menuen. Om man er en familie, par eller single, så er den virkelig lækker – men selve mindet om filmen, det er da værd at have med, når den nydes ved bordet.

Italienske kødboller med tomatsauce kan krydres som man vil, herhjemme er vi vilde med en masse hvidløg og oregano. Retten er speciel god med frisk pasta, men ellers er alt slags pasta egentlig perfekt dertil.


Italienske kødboller m. spaghetti og tomatsauce

Tidsforbrug: Ca. 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinefars
  • 1 pk. frisk pasta, 500 g.
  • 2 ds. hakkede tomater

 

Basislager: 

  • 1 spsk peber
  • ½ dl. vand
  • 1 spsk salt
  • 2 tsk. oregano
  • 1 dl. havregryn
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • Fedtstof

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
  2. Fars, salt, peber, oregano, finthakket løg, hvidløg, vand og havregryn røres sammen.
  3. Farsen formes til små kødboller og koges i letsaltet vand til de når toppen af vandet. Skær gerne en over for at sikre dig, at de er færdige.
  4. Tomat tilsættes gryden og koges godt op, smages til med salt og peber. Kødbollerne tilsættes og simrer i 10 minutters tid. 
  5. Pataen koges efter anvisning på emballagen.
  6. Server.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar