Print

Baconrisotto m/ rød peber

Bacon risotto er virkelig en all-rounder og en af de store favoritter. Manden er normalt ikke særlig glad for risotto, men jeg lovede ham at jeg nok skulle lave en version han ville elske, og sørme ikke om det også lykkedes mig! Den kan bruges i alle sammenhænge – som en frokost, morgenmad, aftensmad eller snack! Den tager kort tid at lave og kan laves i mange forskellige variationer. Jeg har også lavet en lækker svamperisotto, som er minst lige så god!

Risotto kan laves så dyrt som man gerne vil have den. Vil man have den skrabede version (som jeg elsker), så bruges der altså grødris og ikke risottoris. Og så er der til 2 gange i en pose til 10 kr. Det er altså billigt! Det mætter afsindig meget og lige præcis til bacon risotto behøver man ikke ekstra kød til, da baconen er mere end rigelig i retten. Vil man have mere bacon i retten, så er der nogle Rema 1000, som har bacon mix (Fakta har den også), hvor der er 300 gram i for et par kroner mere. Men ellers er 200 g. rigeligt i en ret.


Baconrisotto m/ rød peber

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 200 g. bacon i tern eller skiver
  • 1 rød peber
  • 50 g. revet ost
  • 4 dl. grødris eller risottoris
  • Evt. sprødt bacon som topping
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • Salt + peber
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gram margarine
  • 2 løg

Fremgangsmåde

  1. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint
  2. Rød peber skylles og hakkes fint
  3. Margarine smeltes i en gryde og det hakkede løg tilsættes
  4. Tilsæt ris og vend det sammen med løg.
  5. Kom bouillonvand i og rød peber, og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
  6. Mens risottoen simrer ved svag varme steges bacon på panden.
  7. Til sidst vendes ost, bacon, salt og peber med risottoen.
  8. Server.

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

  • Svar
    Lene
    27. september 2018 den 18:34

    Min første ret lavet efter din app. Og den blev godkendt af knægten.
    Dog er vi ikke fan af peber, så jeg tilføjede frosne majs i stedet. Dét kan godt anbefales..
    Og hvidløg sprang jeg også over…

  • Svar
    Lærke
    10. december 2018 den 12:30

    Rettet kan helt klart anbefale denne ret. Vi prøvede dog at putte lidt pølser i og det var også et hit.

  • Svar
    Lærke
    10. december 2018 den 12:33

    Vi kan helt klart anbefale denne ret. Vi prøvede at putte pølser i og det var rigtig godt.

  • Svar
    Jette
    11. maj 2019 den 11:02

    Hejsa,
    Kan det passe at grødrisene allerede er færdige på 15 minutter? Når de koges til risengrød tager det jo meget lang tid. Jeg er bare bange for at komme for sent i gang med aftensmaden…
    Tak for gode billige retter!
    Mvh Jette

    • Svar
      madforfattigroeve
      11. maj 2019 den 16:36

      Hejsa, ja, det tager ikke længere tid. DU kan med fordel bruge risottoris for smags skyld 🙂 men ja, de tager ikke længere tid.

  • Svar
    Anja
    2. juni 2019 den 16:20

    Hej !
    Ser virkelig lækkert ud! Glæder mig til at prøve.
    Ved du om den kan fryses?

  • Svar
    Marianne
    28. juli 2019 den 21:40

    Vi har brugt grødris og synes det tid en del længere tid end de 15 min 😃
    Men ellers lækker ret

Skriv kommentar