Madplaner Single-madplaner
Print

Single madplan #39

Godaften kære singler. Så er det tid til endnu en single madplan – som I nok ved lidt senere end normalt, men I kender også grunden. Jeg laver disse single madplaner, da jeg synes det er minimalt med inspiration til singler! Jeg er ikke selv single, men jeg elsker at hjælpe – og det er blevet en kæmpe hobby at eksperimentere. Madplanerne bliver så nemme som muligt, da jeg godt kender følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt, og behøver  bestemt heller ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises ca. tid ud fra hver opskrift, det er ca. den tid jeg tager om at lave retterne.

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd.

 

Single madplan #39

Mandag – Fyldt squash (ca. 30 min.)

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 løg
  • En halv pakke skinke i tern
  • 30 gram pesto
  • 25 gram revet ost

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Skær squashen på langs og udhul begge halve med en ske.
  3. Hak løg og bland det sammen med skinke og pesto.
  4. Fyld blandingen i de udhulede squash.
  5. Squashene puttes i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  6. Drys ost på og bag yderligere 10 minutter.
  7. Frys resten af skinken ned, da det skal bruges i retten lørdag.

 

Tirsdag – Marineret kyllingebryst m. kartofler, bearnaisesauce & salat (ca. 45 min.)

19073829_435286696847924_1070493720_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

  • 200 g. øko. kartofler
  • 1 kyllingebryst (450 g. i en pakke)
  • Bearnaisesauce, glas
  • Iceberg
  • Rød peber
  • Agurk
  • 2 gulerødder
  • Olie + paprika + salt + peber

Opskrift

  1. Lav marinade af olie + paprika
  2. Put kyllingen i en frostpose sammen med olieblandingen, luk posen og ælt det sammen med fingrene.
  3. Lad det stå i posen – gerne så længe som muligt. Evt. put det i en pose allerede aftenen inden (altså mandag aften).
  4. Put kyllingen i et ildfast fad (op af posen) og krydr det med salt og peber (put lidt vand i bunden af fadet for at kyllingen ikke brænder fast og bliver tørt) – bages i ovnen ved 200 g. alm ovn i 35-40 min.
  5. Kog kartoflerne i letsaltet vand
  6. Mens kartoflerne koger skæres salat – alt salaten skæres, så der er rester til onsdag.
  7. Sovsen laves som anvist på emballagen.

 

Onsdag – Salatpizza, uden æg (35 min.)

Ingredienser 

Dejen:

  • 300 gram mel
  • 1,5 dl. vand
  • 25 gram gær
  • 0,25 dl. olie
  • 0,25 tsk. salt

Fyld:

  • Revet mozzarella (resten fra mandag)
  • ½ pk. skinke i tern (fra tirsdag)
  • Salat (fra tirsdag)

Pizzasauce

  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt

 

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Tænd ovnen på 225 grader.
  4. Rul dejen ud på bordet og form den som en cirkel
  5. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauce og hældes over dejen
  6. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  7. Skinke fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.
  8. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  9. Dressing og salat puttes på ved servering.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Smør, tusindfryd
  • Fuldkornsrugbrød
  • Tun
  • Bierwurst

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Gryderet m. kylling, ris & grøntsager (ca. 45 min.)

Ingredienser

  • Resten af kyllingen fra onsdag
  • 1 ps. ris
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fede hvidløg
  • 1 dl. fløde
  • 1 porrer
  • 3 dl. vand + oksebouillon
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. tomatpuré
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skær porrer i tynde ringe
  2. Skræl gulerødderne og skær dem ligeledes i tynde skiver
  3. Pil hvidløggene og skær dem fint
  4. Steg kyllingen i en gryde og tilsæt løg, gulerødder, porrer og hvidløg
  5. Put vand i og lad det simre – gerne i 30 min.
  6. Tilsæt oksebouillon, salt, fløde, paprika og peber
  7. Jævn sovsen til ønsket tykkelse
  8. Mens gryderetten simrer koges ris efter anvisning på pakken

 

Lørdag – Kartoffel/porresuppe m. baconknas (30-35 min.)

Ingredienser

  • 300 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • 1 porre
  • 1,5 dl. fløde
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • ½ grøntsagsbouillon
  • ½ pk. bacon i skiver (resten bruges til restedag)

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porre skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt fløde i suppen
  7. Smag til med salt og peber
  8. Skær baconen i stykker og svits det på panden til det har den konsistens som ønsket (gerne knas)
  9. Server!

 

Søndag – Klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. 🙂

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 squash = 6 kr.
  • 1 kg. øko. kartofler = 10 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 2 porre = 8 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • OMA madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.

Kolonial:

  • Pesto = 7,50 kr.
  • Bearnaisesauce, glas = 12 kr.
  • Hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Tun = 8,95 kr.
  • Ris = 4,50 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg 
  • Mel 
  • Oregano 
  • Okse- + grøntsagsbouillon
  • Tomatpuré
  • Sukker 
  • Olie 
  • Paprika 
  • Salt + peber 

 

Alt i alt for denne uge er 181,80 kr. Velbekomme! Jeg håber, at I kan bruge madplanen! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Kh, Fie 


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram.  mon

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar