Print

Mørbradgryde med ris.

Mørbradgryde kan laves i mange forskellige afstøbning i forhold til grøntsagerne, så man kan sagtens lige smide det i, som er i køleskabet fra ugen. Retten er yderst børnevenlig, da man snildt kan “gemme” grøntsagerne i saucen, og derved faktisk få dem til at spise en hel del mere, end hvis de lå ved siden af helt synlige. Måske ikke så pædagogisk, men det virker. Alt i alt en rigtig lækker ret, der sagtens kan laves i større mængder og fryses ned.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Mørbradgryde med ris.

Tidsforbrug: Ca. 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

  • 1 mørbrad
  • ½ ds. kokosmælk (200 ml.)
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 store gulerødder
  • 100 g. champignon
  • 4 dl. ris + 6 dl. vand.

 

Basislager

  • 700 ml. vand
  • Kulør
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Meljævning (mel + vand)
  • ½ tsk. kværnet chili
  • 1 stort rødløg

Fremgangsmåde

  1. Mørbraden renses og skæres i små tern
  2. Alle grøntsagerne skæres ud – gulerod i skiver og resten i tern
  3. Kødet brunes med løg i fedtstof i en gryde – tilsæt chili
  4. Vand, grøntsager og kokosmælk hældes ved og lades simre i 15 min.
  5. Ris koges efter anvisning på emballagen.
  6. Smag til med salt og peber
  7. Jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).
  8. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.
  9. Server med risene.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar