Print

Hakkebøf m. bacon, kartofler, salat & sauce

At blande oksekød og bacon, det burde man næsten gøre hver dag. Øj, det er bare godt! Og bøfferne bliver ikke det mindste tørre. Bøffer med bacon udenom, det er dagens vinder. Det er ikke sådan, når vi ekperimenterer i køkkenet. Jeg har egentlig bare været vant til at købe det færdigt med bacon udenom, men det er jo dyrt – så nu prøvede vi selv. Og det var jo så nemt.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Hakkebøf m. bacon, kartofler, salat & sauce

Tidsforbrug: 40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 500 g. hk. oksekød
 • 1 pk. bacon
 • 1 kg. kartofler
 • Øko. salat mix el. iceberg
 • Majs
 • Rød peber
 • Agurk
 • Salt + peber
 • Fedtstof
 • Mel
 • Kartoffelvand
 • 1 grøntsagsboillon
 • Kulør

Fremgangsmåde

 1. Bøf formes og 2 skiver bacon rulles om
 2. Bøf krydres med salt og peber
 3. Kartoflerne skrælles ( hvis nye skrælles de ikke), skæres i halve og koges i letsaltet vand
 4. Bøf steges i fedtstof på panden til bacon er sprødt og bøffen gennemstegt (der skal ikke være rødt væde fra bøffen længere).
 5. Lav en opbagt sovs – først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Hæld lidt kartoffelvand og buillonterning i. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra det kødet har stegt i + salt, kulør og peber.
 6. Salaten skæres som ønsket til retten.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

  Skriv kommentar