Print

Fyldt kylling m. ovnstegte kartofler, bearnaisesauce & broccolisalat

Denne lækre ret er ofte på menuen herhjemme. Vi elsker de ovnstegte kartofler og spiser det gerne til alt næsten. Fyldt kylling er tit på menuen, da de godt kan lide magert kød. Retten er nem at lave og fylder ikke meget i denne tunge sommervarme.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Fyldt kylling m. ovnstegte kartofler, bearnaisesauce & broccolisalat

Tidsforbrug: 1 time og 10 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • ½ pk. garli flødeost
  • 1 broccoli
  • En håndfuld solsikkekerner
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 800 g. kartofler
  • 75 g. frisk spinat
  • 1 bøtte bearnaisesauce

 

Basislager

  • 1 spsk. sukker
  • 1 rødløg
  • 2 dl. cremefraiche
  • Olie
  • 1 tsk. citronsaft
  • Herbes de provence
  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn.
  2. Kartoflerne skæres i små tern og vendes i olie, salt og Herbes de provence – bages derefter i ovnen i 45 min ved 200 g.
  3. Kyllingen skæres på langs og smøres først på bunden af kyllingen med smøreost og fylder derefter med spinat – bages i ovnen i 40-45 min ved 200 g. 
  4. Broccoli renses, skæres i små buketter
  5. Rødløg snittes fint
  6. Bacon klippes i små stykker og svitses på panden
  7. Rist solsikkekerner på en tør pande, til de har fået en anelse farve – de får meget hurtigt farve.
  8. Bland broccoli, rødløg, sukker, bacon, solsikkekerner, citronsaft, salt, peber og cremefraiche – og stilles til afkøling.
  9. Bearnaisesauce varmes i en gryde.
  10. Kyllingen skæres til sidst i skiver og serveres til broccolisalaten, bearnaisesauce, de fyldte kyllinger og kartoflerne. Man kan også blot vælge at skære kyllingen halvt over, så er der også rigeligt til alle.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar