Print

Frikadeller m. hjemmelavet kartoffelsalat og frisk salat

Frikadeller m. hjemmelavet kartoffelsalat og frisk salat er altid populært i børnefamilien. Den lækre hjemmelavede kartoffelsalat giver den friske smag.


Frikadeller m. hjemmelavet kartoffelsalat og frisk salat

Tidsforbrug: 45 minutter

Antal: 2 voksne og 2 børn

Ingredienser

Frikadeller:

  • 500 g. HK. svinefars
  • 2 store gulerødder

 

Kartoffelsalat: 

  • 800 g. kartofler
  • 250 g. cremefraiche
  • 1 bundtpurløg
  • Radiser


Salat: 

  • Peberfrugt
  • Blandet salat el. iceberg
  • Revet gulerod

 

Basislager: 

  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • Fedtstof
  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrælles, koges og lades køle helt af (dette kan med fordel gøres om torsdagen)
  2. Gulerødderne skrælles og rives
  3. Løgene pilles og hakkes som ønsket
  4. Fars, løg, gulerødder, salt, peber, vand, havregryn hældes i en skål og røres rundt rundt.
  5. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt
  6. Form frikadellerne efter køl (giver gerne 14-16 stk.) og steg dem på panden i fedtstof til de er sprøde og gennemstegte indeni (tjek evt. ved at skære en over).
  7. Imens frikadellerne steges ved middel varme laves kartoffelsalaten
  8. De kogte kartofler (kolde) skæres i små tern
  9. Cremefraiche, mayonnaise og citronsaft røres sammen med en anelse salt og peber. (smag til og find den rette mængde for jer)
  10. Purløg skylles og hakkes fint og blandes sammen med dressingen – til sidst puttes de kolde kartofler i. Der røres rundt og smages til.
  11. Salat skylles og skæres som ønsket.
  12. Serveres til det blandet salat.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar