Print

Farseret blomkål m. kartofler og brun sovs 

Den her ret, den er simpelthen bare lækker! Er der noget jeg elsker, så er det bacon & blomkål, og kan jeg få det sammen, så er det SÅ lækkert. Jeg er også vild med frikadellefars, så alt i alt en utrolig nem og fantastisk ret. Den passer sig selv i ovnen og er super til både ris, pasta og kartofler. Vi får oftest kartofler til. Mums. Min mand er egentlig normalt ikke til blomkål, men på denne måde som farseret blomkål, der kunne det bestemt spises!

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden. Vi er 2 voksne og 2 børn, og vi havde godt halvdelen tilbage af retten, så der er i hvert fald til frokost eller rester om søndagen. Men det er jo bare dejligt. 🙂


Farseret blomkål m. kartofler og brun sovs 

Tidsforbrug: 75 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 1 blomkålshoved
 • 1 kg. kartofler
 • 1 pk. bacon i skiver
 • 500 g. svinekød
 • 2 gulerødder

 

Basislager:

 • 1 dl. havregryn
 • ½ dl. vand
 • 1 løg
 • Kulør
 • Salt + peber
 •  2 spsk. mel
 • 4 spsk. margarine

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
 2. Løg pilles og hakkes fint
 3. Gulerødderne skrælles og rives fint
 4. Løg, kød, gulerødder, vand, havregryn, salt og peber blandes til en fars
 5. Blomkålet skylles og koges i 4 minutter
 6. Kødet puttes udenom blomkålet og bacon rulles rundt om, så det dækker
 7. Skal bages i ovnen i 40-50 min ved 200 g. alm. ovn. Prik i den til du kan få en kødnål igennem uden modstand, så er den færdig. (Ved 40 min. er der lidt bid i, men det er også super lækkert der, evt. skru ned på 100 g. ved 40 min.)
 8. Kartoflerne skrælles og koges i let saltet vand imens.
 9. Lav en opbagt sovs – (først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Derefter kan der bruges lidt kartoffelvand. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra fadet kødet har stegt i + salt og peber

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Randi
  3. september 2018 den 16:43

  Glæder mig til at prøve opskriften. Du bruger ingen æg i farsen?
  Mvh Randi /tak for en fantastisk blog

 • Svar
  Maria Juul-Mortensen
  3. november 2018 den 14:50

  Hejsa..
  du skriver der skal bruges en pakke bacon til opskriften.. men nederst skriver du at du ikke bruger alt bacon og du tror der er brugt 1,5 pakke??
  Hvor meget skal jeg bruge ??
  Venlig hilsen
  Maria

Skriv kommentar