Print

Æggekage m. kartofler, porre og bacon

En dejlig nem æggekage med kartofler, porre og bacon. Vi er vilde med porre, så det gav så god mening at putte det i æggekagen, og det giver bare det mere fyld. Æggekage er god, da den kan kombineres med mange forskellige ingredienser alt efter, hvad man har af rester i køleskabet. Æggekage er også godt med skinke, broccoli, kål osv.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Æggekage m. kartofler, porre og bacon

Tidsforbrug: 40-45 min.

Antal: 1 person

Ingredienser

  • 3 kartofler af mellem størrelse
  • ½ porre
  • ½ pk. bacon i skiver
  • 3 æg
  • Purløg
  • ½ dl. mælk

 

Basislager: 

  • Salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i små tern, samt forkoges i 20 min.
  3. Imens kartoflerne koges skæres porre i tynde ringe og tilsættes kartoflerne, når der er 5 min. tilbage af kogetiden.
  4. Bacon steges sprødt på panden
  5. Æggene røres sammen med klippet purløg, mælk, salt og peber
  6. Vandet drænes fra kartofler og porre og tilsættes tærteformen, derefter det stegte bacon og til sidst æggemassen.
  7. Æggekagen bages i ovnen til den har en fast masse og er gylden ovenpå. (Ca. 20-25 min)
  8. Til æggekagen kan der serveres en lækker salat.

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

  • Svar
    A
    1. juli 2018 den 12:39

    Når du bager æggekagen i ovnen, hvilken temperatur er det så på, og i ca. hvor lang tid?

    • Svar
      madforfattigroeve
      1. juli 2018 den 13:25

      hejsa 🙂 Det er 200 g. alm. ovn 😀

  • Svar
    A
    2. juli 2018 den 17:55

    TAK😉

  • Svar
    Jand
    28. august 2018 den 16:20

    Det med at der lige er en salat til synes jeg altid kommer lidt som en overraskelse og at den ikke er regnet med i planen. Hvorfor er den ikke det?

    • Svar
      madforfattigroeve
      30. august 2018 den 13:18

      Denne opskrift er ikke medregnet salat i, det skal man selv have ved siden af. Dette er bare grundretten, er der salat til, så står det skrevet som tilbehør i madplanen 🙂

  • Svar
    Tine
    17. januar 2019 den 16:51

    Hejsa
    Elsker dine madplaner!
    Jeg bliver dog altid i tvivl (både i dine og andres opskrifter). Alm. ovn er for mig varmluft da altid bruger den, MEN mener du over- og undervarme?

    • Svar
      madforfattigroeve
      18. januar 2019 den 13:42

      Ja, alm ovn for mig er over under varme 😀

      Og tak for de flotte ord 🙂

Skriv kommentar