Madplaner Ugeplaner
Print

2018: Madplan for uge 24

Godmorgen! Så blev det lørdag igen og endnu engang tid til en billig familie madplan. Næste uge, uge 24, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene gælder fra om søndagen, så start med at handle der. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 24

Mandag – Delikate burgere m. scrambled eggs og bacon (ca. 25-30 min)

Ingredienser 

  • 10 æg + 1,5 dl. mælk
  • Salt + peber
  • 1 pk. bacon i skiver (8 stk. i pk. ca.)
  • Øko. salatmix
  • Fuldkorns burgerboller (de store, 4 i pk.)
  • ½ agurk
  • Grøn pesto

Opskrift 

  • Bacon steges sprødt på panden (der skal 2 stk. i hver burger)
  • Salaten skylles og lægges til side
  • Æggene klækkes i en skål sammen med 1,5 dl. mælk, salt og peber
  • Æggene laves til scrambled eggs på en pande (røre rundt i æggemassen til den bliver stiv, og rører yderligere, så det falder fra hinanden og til mange små ægge-dele).
  • Agurken skylles og skæres i skiver
  • Burgerne varmes i ovnen efter emballagen og både bund og top smøres med grøn pesto
  • Salaten fordeles på bunden af burgerbollen, derefter agurker, æg og til sidst bacon.
  • Server for familien.

 

Tirsdag – Pita med bulgursalat (ca.25 min)

Ingredienser

  • 2 pk. pitabrød
  • 100 g. bulgur  + 4 dl. vand
  • 1/2 agurk
  • Majs
  • Rød peber
  • Løg
  • Citronsaft
  • En smule olie

Opskrift

  1. Kog bulguren i en gryde- så snart den koger fjernes den fra varmen og ligger i vandet i 15 min.
  2. Grøntsagerne skylles og skæres i små fine tern
  3. Bulgur blandes med olie, citronsaft og de snittede grøntsager og majs – klar til at fylde i pitaen.

 

Onsdag – Kartoffel/porresuppe m. baconknas (ca.30 min.)

 

Ingredienser

  •  750 gram nye kartofler
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl. mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Vand så det dækker kartofler/porre (7-8 dl.)
  • 1 grøntsagsbouillon

 

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
  2. Porrerne skæres i ringe (kun det hvide af porren)
  3. Hæld vand over kartofler og porrer i en gryde og tilsæt herefter bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt (tager ca. 10-15 min)
  5. Hæld gerne en smule væde fra suppen og tilsæt mere, hvis det er nødvendigt.
  6. Blend suppen med fx en stavblender i gryden til den er cremet og tilsæt smør og evt. mælk hvis den er for tyk. Der kan med fordel også bruges fløde, hvis man har noget i køleskabet af en rest.
  7. Smag til med salt og peber
  8. Bacon klippes i mindre stykker og steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fiskefrikadeller
  • Smør, lurpak
  • Tomater
  • Nye kartofler
  • Gøl pålæg (vælg selv)
  • Mayonnaise
  • Økologisk solsikkerugbrød

TIP: Der tilføjes løg, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Frikadeller m. hjemmelavet kartoffelsalat og frisk salat (ca.45 min.)

Ingredienser 

Frikadellerne:

  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 g. HK. svinefars
  • 2 store gulerødder
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • Fedtstof

Salat: 

  • Blanding (salatskålen fra Easy Tasty)

Kartoffelsalat

  • 800 g. kartofler
  • 250 g. cremefraiche
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 bundtpurløg
  • Radiser
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Kartoflerne skrælles, koges og lades køle helt af (dette kan med fordel gøres om torsdagen)
  2. Gulerødderne skrælles og rives
  3. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  4. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 2 minutters tid.
  5. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
  6. Form frikadellerne efter køl (giver gerne 16 stk.) og steg dem på panden i fedtstof til de er sprøde og gennemstegte indeni (tjek evt. ved at skære en over).
  7. Imens frikadellerne steges ved middel varme laves kartoffelsalaten
  8. De kogte kartofler (kolde) skæres i små tern
  9. Cremefraiche, mayonnaise og citronsaft røres sammen med en anelse salt og peber. (smag til og find den rette mængde for jer)
  10. Purløg skylles og hakkes fint og blandes sammen med dressingen – til sidst puttes de kolde kartofler i. Der røres rundt og smages til.
  11. Serveres til det blandet salat.

 

Lørdag – Rødspættefilet på grøntsagsbund m. små ovnstegte kartofler (ca. 45 min.)

Ingredienser

  • 1 pk. rødspættefilet
  • 500 g. små nye kartofler
  • 1 løg
  • 200 g. gulerødder
  • 1 rød peber
  • 100 g. champignon
  • Citronsaft
  • Olie
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Kartoflerne skylles (og skæres i halve hvis de er for store) og vendes i olie, salt og peber.
  3. Gulerødder skrælles og skæres i små tern. Den røde peber skylles og skæres ligeledes i små tern. Løgene pilles og skæres i små tern.
  4. Champignonerne tages ud af emballagen, skylles og puttes i et ildfast fad sammen med resten af grøntsagerne.
  5. Fiskene filetteres (der fjernes benene i fisken) og de dryppes med citronsaft, salt og peber og lægges ovenpå grøntsagsbunden
  6. Hele retten skal have 30 min i ovnen – eller til at fisken er fast og hvid.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret!

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • 1 agurk = 5 kr. (Tilbud)
  • 2 x rød peber = 14 kr.
  • 2 kg. nye kartofler = 7,80 kr. (Tilbud)
  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 100 g. champignon = 5 kr. (Tilbud)
  • Purløg = 7 kr.
  • Radiser = 6 kr.
  • 2 porrer = 8 kr.
  • Blanding (salatskålen fra Easy Tasty) = 10 kr. (Tilbud)
  • Øko. salatmix = 7,50 kr.

 Brød 

  • 2 pk. pita = 7,90 kr.
  • Økologisk solsikkerugbrød = 5 kr. (Tilbud)
  • Fuldkorns burgerboller (de store, 4 i pk.) = 15,95 kr.

Kølevarer + frost :

  • 1 pk. (225 g) fersk. rødspættefilet = 30 kr. (Tilbud)
  • 2 * bacon i skiver =17,90 kr.
  • Mælk = 7,50 kr.
  • 2,5 dl. cremefraiche = 8,50 kr.
  • Gøl pålæg (vælg selv) = 9 kr. (Tilbud)
  • Fiskefrikadeller, færdiglavet = 8 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hakket svinefars = 20,95 kr.
  • 10 æg = 27,95 kr.
  • Smør, lurpak = 12 kr. (Tilbud)

Kolonial: 

  • Bulgur = 14 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Grøn pesto = 7,50 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Løg 
  • Mayonnaise
  • Grøntsagsbouillon
  • Citronsaft
  • Olie
  • Havregryn
  • Salt + peber

 

Alt i alt for denne uge er 274,20 kr. 

 

Velbekomme & rigtig god weekend, Fie. 🙂


 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Malou Andersen
    11. juni 2018 den 15:29

    Hej fie.
    Kan du evt lave en for par også?
    Det kunne være rigtig lækkert!

  • Svar
    Carina Vedelsted
    12. juni 2018 den 13:38

    Glæder mig så meget til app’en

    Er så øv at jeg ikke kan gemme, hver enkelt dag i ugen hver enkelt på min telefon.

    Vi følger nemlig ikke hele din madplan, men bruger den til inspiration.
    Gemmer det jeg føler jeg kan bruge 😊

  • Svar
    Carina Vedelsted
    12. juni 2018 den 13:45

    Tænker du at det kunne være muligt at proppe noget grønt i kartoffelsalaten fredag?

    Hvis ja, hvilket? Og hvor meget?

  • Svar
    Camilla
    12. juni 2018 den 18:55

    Tak for en god madplan 😊
    Jeg ville have lavet Lørdagens mad idag, men fik ikke lige tjekket de rødspættefiletter som Rema har på tilbud. Det er hele rødspættefiletter, som man selv skal filetere – det er derfor ikke helt lige så nemt som du skriver i opskriften☺
    Jeg forsøgte men det endte med at jeg måtte smide fisken ud og så bare komme grøntsagerne i ovnen og finde noget andet kød. Købte de rødspættefiletter som Rema har på tilbud i den her uge til 30 kr.
    Mvh Camilla

    • Svar
      madforfattigroeve
      12. juni 2018 den 20:09

      Hej Camilla,

      Dette beklager jeg rigtig meget! Ja, det er nemlig en hel fisk, som er rigtig svær at filettere. Og en anden gang bliver det heller ikke med ben i, men de andre. Jeg kan godt forstå, at det blev lidt mislykket. Dog plejer det at fungere nogenlunde herhjemme 🙂

      Tak for dine søde ord <3

      Kh, Fie.

Skriv kommentar