Print

2018: Madplan for uge 23

Godmorgen! Så blev det lørdag igen og endnu engang tid til en billig familie madplan. Næste uge, uge 23, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene gælder fra om søndagen, så start med at handle der. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 23

Mandag – Pita m. kylling og salat 

Ingredienser

  • Tomater
  • 2 pk. pita
  • Iceberg
  • Agurk
  • Rød peber
  • ½ kylling (når det har kogt)
  • Dressing

Opskrift  

  1. Kyllingen koges i en times tid – kødet skal være mørt og ikke lyserødt indeni.
  2. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  3. Halvdelen af grøntsagerne skylles og skæres som ønsket.
  4. Kyllingen skæres ud og pilles (halvdelen af kødet gemmes til onsdag.)
  5. Pitaen varmes i ovnen og serveres.
  6. Byg pitaen ved bordet som ønsket.
  7. Resten af salaten gemmes til pastasalat onsdag.

 

Tirsdag – Den nemme risotto m. sommerslaw & brød

Ingredienser

  • 2 ps. risotto (færdig blanding)
  • 1 pk. sommerslaw
  • Mormordressing
  • Baguettes

Opskrift

  1. Risottoen varmes enten i micro eller gryde efter anvisning på emballagen
  2. Sommerslaw mixes med mormordressingen (som er i kålblandingen) og serveres til risottoen.
  3. Brød varmes efter anvisning på emballagen.

OBS! Den er efter min mening (og mine børns) en rigtig lækker risotto trods den er købt færdig.

 

Onsdag – Pasta salat m. kylling og salat

Ingredienser

  • Rester af salat fra mandag
  • Rester af kylling fra mandag
  • Dressing
  • 400 g. pasta

Opskrift

  1. Pastaen koges efter anvisning på emballagen
  2. Salaten skylles og skæres i tern
  3. Det hele blandes i en skål (også kylling) og serveres.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Tun
  • Tomater
  • Skovmandsrugbrød
  • Kyllingebrystfilet (pålæg)
  • Leverpostej
  • Smør

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Den lette lasagne (ca. 45 min.)

Ingredienser

  • 1 pk. lasagneblanding fra Rema 1000
  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 pk. frisk mozzarella
  • Mælk
  • 1 løg
  • Hvidløg, 2 fed
  • Vand
  • Fedtstof
  • Evt. meljævning (mel + vand)
  • Salt + peber

Råkostsalat:

  • 400 g. gulerødder
  • 2 æbler
  • Rosiner
  • 2 tsk. citronsaft

 

Opskrift

  • Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  • Løg og hvidløg pilles og skæres i tern
  • Oksekøddet brunes i fedtstof og løg og hvidløg tilsættes bagefter.
  • Lasagnepulveret tilsættes og røres godt ud i kødet.
  • Mælk og vand kommes i efter anvisning på pakken
  • Er saucen for tynd tilsættes meljævning til ønskede konsistens
  • Lasagnen laves – start med at fylde bunden med lasagne fyld – derefter lasagneplader – skift således til der ikke er mere fyld – slut med fyld på toppen.
  • Mozzarellaen skæres i tynde skiver og fordeles på toppen af lasagnen.
  • Lasagnen bages i ovnen i 35 min. ved 200 g. alm. ovn.
  • Mens lasagnen laves udarbejdes evt. en lækker råkostsalat.
  • Skræl gulerødderne
  • Skyl æblerne
  • Gulerødder og æbler puttes i minihakkeren og rives fint som på billedet.
  • Til sidst tilsættes citronsaft og passende mængde rosiner.

OBS: lasagnen er fryseegnet. 

 

Lørdag – Hvidløgsmarineret svinefilet m. hasselback kartofler og smørstegte gulerødder

Ingredienser

  • Hvidløgsmarineret svinefilet
  • 1 kg. kartofler
  • 600 g. gulerødder
  • Smør
  • Olie
  • Paprika
  • Salt

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl kartoflerne og snit ned i kartoflen så langt du kan, uden at den deles– gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Det giver det bedste resultat
  3. Lav en olieblanding (med paprika og olie) og pensl dem bagefter.
  4. Hæld lidt salt over hver kartoffel
  5. Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 200 grader alm ovn.
  6. Svinefileten lægges i et ildfast fad og bages i ovnen i 25-30 min. ved 200 grader alm. ovn
  7. Gulerødderne skæres skiver, halveres og steges på en pande i smør ved lav varme til de er gyldne og halv møre. Der drysses en smule salt over gulerødderne, når de har stegt færdig på panden.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret!

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • Tomater på stilk = 5,95 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • Sommerslaw m. mormordressing = 15 kr.
  • Gulerødder = 7 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • 2 æbler = 4 kr.

 Brød 

  • 2 pk. pita = 6 kr. (Tilbud) 
  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Skovmandsrugbrød = 10 kr. (Tilbud) 

Kølevarer + frost :

  • Kylling, 1350 g. fersk = 29 kr. (Tilbud) 
  • 2 pk. risotto (vælg selv) = 20 kr. (Tilbud) 
  • Kyllingebrystfilet = 10 kr. (Tilbud) 
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • 500 g. hk. oksekød, 15-18% = 15 kr. (Tilbud torsdag d. 7/6). 
  • Mælk = 7,50 kr.
  • Mozzarella, frisk = 5,95 kr.
  • Hvidløgsmarineret svinefilet = 25 kr. (Tilbud) 

Kolonial: 

  • Pasta = 4,50 kr.
  • Tun = 8,95 kr.
  • Lasagneblanding = 14,95 kr.
  • Rosiner = 8,95 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Dressing 
  • Paprika 
  • Løg + hvidløg 
  • Salt + peber
  • Mel 
  • Citronsaft 
  • Fedtstof 

 

Alt i alt for denne uge er 255,70 kr. 

 

Velbekomme & rigtig god weekend, Fie. 🙂


 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Theresa bidstrup
    22. august 2018 den 16:57

    Hej er ikke fattigt, men stor ros. Det er lækker og nemme børnevenlige retter som alle er godr og lette at lave i en travl hverdag. Og gør det lettere at handle via din gode indkøbsluste

Skriv kommentar