Print

Single madplan #38

Godaften kære singler. Så er det tid til endnu en single madplan.  Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises ca. tid ud fra hver opskrift, det er ca. den tid jeg tager om at lave retterne.

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd.

 

Single madplan #38

Mandag – Tun salat m. dressing 

Ingredienser 

  •  1 ds. tun
  • 1 pk. salatblanding
  • ½ agurk
  • Majs
  • Rød peber
  • Dressing

 

Opskrift 

  1. Vandet hældes fra tunen
  2. Grøntsagerne skylles under koldt vand
  3. Agurk og rød peber skæres, og blandes sammen med salat, majs og dressing.
  4. Resten af salaten gemmes til tirsdag.

 

Tirsdag – Pasta m. kødsovs, frisk mozzarella & salat 

Ingredienser 

  • 500 g. oksekød
  • 1 løg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1,5 dl. fløde
  • 150 g. pasta
  • Frisk mozzarella
  • 3 dl. grøntsagsbouillon (1 terning + 3 dl. vand)
  • Meljævning
  • Salt + peber
  • 1,5 spsk. tørret basilikum
  • Fedstof
  • Resten af salat fra tirsdag.

 

Opskrift 

  1. Løg pilles og snittes fint
  2. Spidskålet skylles og halvdelen snittes fint (resten kan evt. snittes og fryses ned.
  3. Peberfrugten skylles og hakkes i små stykker
  4. En gryde fyldes med vand og spaghettien koges i letsaltet vand efter anvisning på emballagen
  5. Kødet brunes i en gryde med fedtstof i
  6. Løg, hakkede tomater, krydderier og grøntsagsbouillon tilsættes – lad det simre 5 minutter
  7. Er sovsen for tynd tilsættes meljævning
  8. Smag til med salt, fløde og peber.
  9. Til sidst rives frisk mozzrella ned i en skål og serveres til retten ved bordet sammen med salaten.
  10. Resterne af kødsovsen bruges onsdag til pizza.

 

Onsdag – Kødsovs pizza 

Ingredienser

  • 300 gram mel
  • 1,5 dl. vand
  • 25 gram gær
  • 0.25 dl. olie
  • Salt
  • Revet frisk mozzarella
  • Rester af kødsovs fra tirsdag.
  • Oregano

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time – imens steges bacon sprødt på en pande
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. Kødsovsen fordeles som det næste og til sidst sluttes af med tørret oregano på toppen og resten af osten
  5. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Smør, tusindfryd
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Bierwurst

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag  – Kyllingebryst m. pasta, broccoli og stegte svampe

20631551_460361801007080_28021627_n

Ingredienser 

  • 1 stk. kyllingebrystfilet
  • 100 g. pasta
  • 1/4 broccilihoved
  • 100 g. champignon
  • Fedtstof
  • Salt + peber

 

Opskrift 

  1. Broccolien skylles og 1/4 af hovedet skæres i meget små buketter (resten gemmes til lørdag)
  2. Pastaen sættes over til kogning – når de er halvt færdige tilsættes broccolien
  3. Brystfileten krydres med salt og peber og steges på panden i fedtstof
  4. Champignonerne steges på panden sammen med kyllingen (gem fedtstoffet når det er stegt)
  5. Hæld vandet fra pastaen & broccolien og vend det hele sammen med fedtstoffet fra kyllingen & svampene.
  6. Fileten kan med fordel efter stegning skæres i skiver efter stegning.
  7. Server! Det smager super skønt og endda også uden sovs.

 

Lørdag – Broccolisuppe m. baconknas

Ingredienser

  • Resten af broccolien
  • 1 løg
  • 1 terninger hønsebouillon
  • 500 ml. vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. fløde
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Put bouillonterningerne i vandet og lad det opløse
  2. Skær løg og hvidløg
  3. Hæld olie i en gryde og svits løget og hvidløget
  4. Kog broccolien i 5 min., si dem og tilsæt dem til løget
  5. Hæld bouillonvandet og lad det koge i 5-6 minutter
  6. Hæld grydens indhold i en blender og blend det hele fint
  7. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt fløden
  8. Skær /klip bacon som ønsket og stegden sprød på panden.
  9. Smag suppen til med salt og peber

 

Søndag – Klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Salatblanding = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • Champignon = 6 kr.
  • Broccolihoved = 10 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • 500 g. hk. oksefars = 25 kr.
  • 2 pk. frisk mozzarella = 11,90 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • OMA Madlavningsfløde, 2,5 dl. = 7,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.

Kolonial:

  • Tun = 8,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Hakkede tomat = 3,95 kr.
  • Pasta = 4,50 kr.

Fra basislager:

  • Dressing 
  • Løg + hvidløg 
  • Salt + peber 
  • Tørret basilikum
  • Grøntsags- + hønsebouillon 
  • Mel + vand 
  • Fedtstof (margarine + olie)
  • Oregano

 

Alt i alt for denne uge er 177,30 kr. Velbekomme! Jeg håber, at I kan bruge madplanen! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Kh, Fie 


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar