Print

Single madplan #37 (tilbud for uge 22)

Godaften kære singler. Denne gang er madplanen udkommet her fredag, da jeg har haft travlt med ansøgninger til job. Dette giver lidt mindre tid, dog er madplanen stadig udgivet til næste uge. Husk at der er tilbud i denne uge, hvilket vil sige, at I skal handle søndag, for at få tilbuddene og rabatterne med. 🙂

Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises ca. tid ud fra hver opskrift, det er ca. den tid jeg tager om at lave retterne.

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd.

 

Single madplan #37 – med tilbud fra uge 22. 

Mandag – Kartoffel/pasta lasagne m. blandet frisk salat – (ca. 40 min.)

Ingredienser 

  • 1 pk. frisk mozzarella
  • 500 g. hk. oksekød
  • 1 ds. hk. tomater
  • 750 g. kartofler
  • 150 gram pasta
  • Mornaysauce
  • Iceberg
  • ½ agurk (gem resten til lørdag)
  • Rød peber
  • 1 ds. majs
  • 1 stort løg (2 små)
  • 2 fede hvidløg
  • 200 ml. oksebouillon
  • Fedtstof
  • Salt + peber + Oregano

 

Opskrift 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader alm. ovn
  2. Pil og skær løg og hvidløg i små tern
  3. Brun kødet (næsten færdigt!) i fedtstof
  4. Tilsæt løg, 2 tsk. tørret oregano og hvidløg til kødet og rør rundt til alt kød er brunet
  5. Tilsæt vand, hakkede tomat og oksebouillon, og lad det simre så længe som muligt. (på hurtige dage simrer mit i 10 min. ca. Men jo længere tid jo bedre.)
  6. Smag til med salt og peber
  7. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver – fordel dem en dyb bageplade
  8. Kog pastaen al dente
  9. Hæld pastaen over kartoflerne – dernæst kødsovsen
  10. Mornaysaucen hældes nu over kødsovsen og blandes rundt med sovsen med en ske.
  11. Skær den friske mozzarella i tynde skiver og fordel dem over lasagnen.
  12. Bag lasagnen i ovnen i 30 min. alm. ovn ved 200 g. 
  13. Mens lasagnen er i ovnen skæres salaten til lasagnen.

 

Tirsdag – Rester fra mandag

På denne tirsdag spises resterne fra mandag, da der er mange i overskud. Der kan også være plads til en frokost eller 2 af den aftensmad.

 

Onsdag – Ovnstegte frikadeller m. kogte kartofler, brun sovs & ærter (ca. 40 min.)

Ingredienser 

  • 200 g. kartofler
  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 g. svinefars
  • 2 store gulerødder
  • Ærter, frost
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • Kartoffelvand + grøntsagsbouillon
  • Kulør
  • Mel + vand
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand
  2. Gulerødderne skrælles og rives
  3. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  4. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 2 minutters tid.
  5. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
  6. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  7. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir
  8. Form frikadellerne og put 16 stk. på bagepladen (efter hvor store du vil have dem selvfølgelig)
  9. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 min. efter hvor sprøde du vil have dem. Jeg har ikke oplevet dem tørre efter 35 min.
  10. Sovsen laves som et opbagt sovs. Fedtstof i en gryde, dernæst passende mængde mel røres sammen med fedtstoffet. Derefter tilsættes kartoffelvand og bouillonterning. Smages til med salt, peber og kulør. Sovsen skal ikke have meget kulør, men lige så den har fået farve.
  11. Kog ærterne efter anvisning på emballagen og server til frikadeller, sovs og kartofler.

TIP! Frikadellerne kan sagtens fryses. 

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Kærgården
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Frikadeller fra onsdag.
  • 200 g. kartofler (resten gemmes til fredag).

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag  – Biksemad med rest af frikadelle (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • Resterne af frikadellerne
  • Kartofler fra torsdag
  • 1 løg
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Evt. ketchup

Opskrift

  1. Frikadeller, løg og kartofler skæres i små stykker og steges på panden i fedtstof.
  2. Smag retten til med salt og peber.
  3. Server.

 

Lørdag – Pastasalat m. kylling og pesto (ca 10. min.) 

Ingredienser

  • 150 gram pasta
  • Kyllingestrimler, 120 g.
  • En håndfuld fine ærter, frost
  • ½ agurk
  • Grøn pesto
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog pastaen og stil den til afkøling i køleskabet.
  2. Imens pastaen koges, steges kyllingen på panden i fedtstof
  3. Skær grøntsagerne ud
  4. Ærterne gives et kort opkog og slukkes. Vandet hældes fra.
  5. Vend pasta, grønsager og kød med passende pesto.

 

Søndag – Klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • Iceberg = 8 kr. (Tilbud)
  • Agurk = 6 kr.
  • Gulerødder = 6 kr.
  • Rød peber = 7 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Frisk mozzarella = 5,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 20 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. svin og oksekød = 20 kr. (Tilbud)
  • Kærgården = 10 kr. (Tilbud)
  • Kyllingestrimler = 12,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Ærter, frost = 8,95 kr.

Kolonial:

  • 1 ds. hk. tomat = 3,95 kr.
  • Pastaskuer = 4,50 kr.
  • Mornaysauce = 14,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • Pesto = 9,50 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg 
  • Okse- og grøntsagsbouillon
  • Fedtstof 
  • Kulør 
  • Mel 
  • Havregryn
  • Salt + peber 
  • Ketchup
  • Oregano

Alt i alt for denne uge er 168,50 kr. Velbekomme og rigtig god weekend til jer! Jeg håber, at I kan bruge madplanen! 🙂

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Kh, Fie 


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar