Print

Single madplan #36

Så blev der endelig udgivet en single madplan! Jeg håber, at den falder i god jord hos jer. Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises ca. tid ud fra hver opskrift, det er ca. den tid jeg tager om at lave retterne. ?

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild.Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #36

Mandag – Chef salad m. kylling (ca. 15-20 min.)

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1/4 iceberg
  • 4-5 cherrytomater
  • 1 kyllingebrystfilet
  • 1/4 agurk
  • 125 g. kartofler
  • 1/4 rødløg
  • Dressing

Opskrift

  1. Kartoflerne koges (gerne dagen før), køles af og skæres i grove stykker.
  2. Kyllingen  krydres og steges sprød på panden – efter stegningen skæres kødet i strimler
  3. Start med at skylle alle grøntsagerne
  4. Ægget koges og skæres i både
  5. Alt ieberg snittes groft
  6. Alle tomaterne skæres i halve
  7. Agurken skæres i store stykker
  8. Rødløg pilles og hakkes fint
  9. Kartoflerne puttes i en skål sammen med de øvrige ingredienser – dressing puttes selv på.
  10. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

 

Tirsdag – Kylling i karry m. æble og gulerod (ca. 30 min.)

Ingredienser

  • 1 æble
  • 2 gulerødder
  • 1 ps. ris
  • ½ løg
  • 1 stk. kyllingebrystfilet (alt efter hvor mange der er tilbage i pk)
  • 1-1.5 tsk. karry
  • 2 dl. hønsebouillon
  • 1 spsk. olie
  • 2 dl. mælk
  • 1,5 tsk. mel

Opskrift

  1. Æble og gulerødder skrælles
  2. Æblet skæres i tern & gulerødderne rives
  3. Løget hakkes fint & kyllingen skæres i små tern / strimler (hvad man finder bedst)
  4. Olie hældes i en gryde og karry tilsættes – svits godt og tilsæt kyllingen
  5. Æble, gulerødder og løg tilsættes efterfølgende.
  6. Tilsæt 1,5 spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes 2 dl. vand sammen med bouillonterningen.
  7. Lad det koge igennem & tilsæt mælk.
  8. Smag til med salt, peber og karry
  9. Lad retten simre i ca 20 min.
  10. Imellemtiden koges risene efter anvisning på pakken.

 

Onsdag – Gulerodssuppe m. suppehorn og brød (ca. 35 min.)

Ingredienser

  • 225 gram gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 4 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 1 dl. fløde
  • 1,5 spsk. olie
  • Baguette
  • 100 g. suppehorn
  • salt + peber

Opskrift

  • Suppehorn koges efter anvisning på pakken
  • Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  • Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  • Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges (ikke brune!)
  • Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  • Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  • Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  • Smag til med salt og peber.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Æg
  • Iceberg fra mandag
  • Agurk fra mandag

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag  – Pasta vendt i fløde og grøntsager ( ca.15 min.)

Ingredienser: 

  • 1,5 dl. fløde
  • 100 g. suppehorn
  • 1 æg
  • 1 gulerod
  • Cherrytomater
  • Salt + peber

Opskrift: 

  • Pastaen koges efter anvisning på emballagen
  • Guleroden koges og skæres efterfølgende i tynde skiver
  • Æg, salt, peber og fløde piskes kort sammen og vendes med pastaen på en pande
  • Guleroden (i skiver) samt halve cherrytomater vendes i pastaen og serveres. Velbekomme! 🙂

 

Lørdag – Squashtærte (aka. æggekage, ca. 45 min.)

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 2 gulerødder
  • 2 squash
  • 200 g. revet mozzarella
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl. olie
  • 6 æg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gulerødderne skrælles og rives
  2. Squash skylles og rives med skræl
  3. Løg og hvidløg snittes fint
  4. Baconen skæres i små stykker og svitses på panden
  5. Alt undtagen æg blandes sammen (altså der blandes også mel, bagepulver, olie osv i.)
  6. Æggene piskes med en smule salt og peber
  7. Tærteformen smøres og fyldet puttes deri
  8. Sidst hældes æggemassen over.
  9. Tærten skal have 35 min. i alm. ovn 180 grader alm. ovn.

OBS! Denne tærte minder mest af alt om en æggekage, men alle ingredienserne til en tærte finder sted, blot blandet sammen til én stor masse. 

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Iceberg = 10 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • 1 æble = 2 kr.
  • 2 squash = 12 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Æg = 23,50 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Mælk = 7,50 kr.
  • OMA madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • 1 pk. bacon i skiver = 8,95 kr.

Kolonial:

  • 1 pk. ris = 4,50 kr.
  • Suppehorn = 7,90 kr.

Fra basislager:

  • Rødløg + løg + hvidløg 
  • Dressing 
  • Karry 
  • Olie 
  • Hvedemel 
  • Salt + peber 
  • Bagepulver 
  • Hønse- + grøntsagsbouillon 
  • Mel

 

Alt i alt for denne uge er 182,70 kr. Velbekomme og rigtig god torsdag til jer! Jeg håber, at I kan bruge madplanen! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Kh, Fie 


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar