Madplaner Single-madplaner

Single madplan #35 (med tilbud fra uge 20)

Så blev der endelig udgivet en single madplan! Jeg håber, at den falder i god jord hos jer. Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises ca. tid ud fra hver opskrift, det er ca. den tid jeg tager om at lave retterne. ?

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. I denne uge skal I handle om søndagen, da der køres efter tilbud fra uge 20. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #35

Mandag – Medister m. kogte kartofler, sovs & ærter (ca. 30 min.)

Ingredienser

  • ½ medister
  • 250 g. kartofler (resten gemmes til tirsdag)
  • 2 håndfulde ærter
  • Kartoffelvand
  • Kulør
  • Mel + vand
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  • Alle kartoflerne skrælles, skylles og skæres i halve
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre (og falder af gaflen ved stik)
  • Medisteren koges i 10 min. – fjern affaldsrester undervejs ved kogningen
  • Steg den på panden (hele medisteren) og gem halvdelen til tirsdag. Stegefedt bruges til sovs.
  • Sovs: steg fedtstof i en gryde – tilsæt lidt mel og lav en smørbolle. Tilsæt kartoffelvand til den rette tykkelse. Smag til med salt, peber og kulør – evt. en grøntsagsbouillon. Brug gerne væden fra medisteren (stegefedtet).
  • Ærterne gives et let opkog og serveres til kartofler, medister og sovs.

OBS! Halvdelen af både medister og kartofler bruges tirsdag. 

 

Tirsdag – Hjemmelavet biksemad (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 125 g. kartofler fra mandag (halvdelen)
  • ½ medister fra mandag
  • 1 løg
  • 1 æg
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  • Medister og kartofler skæres i små tern
  • Løget pilles og skæres ligeledes i grove tern
  • Fedtstof varmes på en pande og ovenstående ingredienser tilsættes.
  • Smag til med salt og peber
  • Lige inden servering steges et æg på en anden pande og puttes på toppen af biksemaden. Jeg synes det smager bedst hvis ægget ikke har været vendt på panden og blommen derved flyder ud ved stik.

 

Onsdag – Omelet m. bacon, ost & tomatskiver (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk
  • 4 skiver bacon
  • 3 cherrytomater
  • 1 håndfuld revet cheddar
  • Spinat
  • Olie
  • salt + peber

Opskrift

  1. Tomaterne skylles og skæres i skiver
  2. Æg klækkes ud i en skål, mælk tilsættes, sammen med lidt salt og peber. Derefter piskes der grundigt rundt sammen med osten og frisk spinat (efter behov).
  3. Panden varmes op i olie og tomaterne puttes på og vendes i et minut og tages af.
  4. Bacon steges sprødt på panden og æggemassen hældes udover – derefter tomaterne ovenpå æggemassen.
  5. Har du et låg puttes det over nu, og lader det stå med låget over i 12 min. Har du ikke noget låg lader du omeletten stå indtil æggene er blevet en hård masse.
  6. Når omeletten er færdig foldes den på midten og serveres.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Bag selv leverpostej
  • 1 æg

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag  – Sprødt kyllingelår m. bønnefritter, smørstegte gulerødder & bearnaisesauce (ca. 60 min.)

Ingredienser

  • 1 kyllingelår + paprika + olie
  • 1 bøtte bearnaisesauce
  • 2 gulerødder + smør

Bønnefritter:

  • 1/4 pose grønne bønner fra frost
  • Olie
  • Salt

Opskrift

  • Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  • Derefter laves en olieblanding af paprika og olie.
  • Kyllingelåret pensles med olieblandingen og puttes på en beklædt bageplade
  • Bønnerne fordeles på den anden halvdel af bagepladen – olie fordeles over bønnerne og salt til sidst.
  • Giv de frosne bønner og kyllingen 45/50 minutter i ovnen ved 200 g. alm ovn – rør indimellem  ved bønnerne så alle sider bliver sprøde.
  • Når der er 10 min. tilbage af stegetiden varmes bearnaisesaucen i en gryde og serveres til bønnerne og kyllingen.
  • Ligeledes skrælles gulerødderne og koges kort tid. Derefter steges de på panden indtil de har fået farve.

 

Lørdag – Spinatret m. kylling, bacon & grøntsager (ca. 40 min.)

Ingredienser

  • Olie
  • 1 ps. ris
  • 1,5 dl. vand
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 pose frisk spinat
  • 1 kyllingelår
  • Resten af baconen
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kyllingen koges 20-25 min.
  2. Rispakken koges efter anvisning på emballagen.
  3. Rød peber og gulerødder skylles, gulerødderne skrælles og begge dele skæres i skå tynde stænger
  4. Løget skæres i grove tern
  5. Baconen klippes i små tern og steges sprødt på en pande.
  6. Tilsæt vand, gulerødder, spinat, gulerødder, rød peber til wokken, rør rundt og lad det simre i 15-20 min.
  7. Kyllingen pilles efter kogning og kyllingekødet tilsættes wokretten.
  8. Smag til med salt og peber
  9. Server retten med bacon til at toppe retten med.

OBS! Retten er mega lækker med revet cheddarost på toppen (der er en rest fra onsdag).

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 500 g. kartofler = 10 kr. (Tilbud)
  • Cherrytomater = 8 kr. (Tilbud)
  • 250 g. spinat = 12 kr. (Tilbud)
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • Peberfrugt = 7 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • 500 g. medister = 15 kr. (Tilbud)
  • Ærter, frost = 8,95 kr.
  • 4 brunchæg = 12,95 kr.
  • Mælk, ½ liter = 4,95 kr.
  • Cheddarost, revet = 11,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Bag selv leverpostej = 5 kr. (Tilbud)
  • Kyllingelår (2 stk. i 1 pk.) = 15 kr. (Tilbud)
  • Bønner, frost = 10,50 kr.

Kolonial:

  • 1 bøtte bearnaisesauce = 12 kr.
  • Ris = 4,50 kr.

Fra basislager:

  • Kulør
  • Fedtstof (margarine + olie)
  • Salt + peber
  • Mel
  • Paprika
  • Løg

 

Alt i alt for denne uge er 171,75 kr. Velbekomme og rigtig god fredag til jer! Jeg håber, at I kan bruge madplanen! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Kh, Fie 


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar