Print

Single madplan #34

Så blev det tid til endnu en single plan – og igen en lækker en af slagsen. Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises ca. tid ud fra hver opskrift, det er ca. den tid jeg tager om at lave retterne. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #34

Mandag – Pita-pizza m. kylling, mozzarella og tomat (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 2 stk. pitabrød (resten gemmes til tirsdag)
  • Pizzasauce
  • Kylling i tern (resten gemmes til tirsdag)
  • 4 cherrytomater (resten gemmes til tirsdag)
  • 4 skiver frisk mozzarella

Opskrift

  1. Ovnen tændes på 200 g. alm. ovn
  2. Pitabrødene ligges på en bageplade
  3. Skær tomaterne og mozzarella i tynde skiver
  4. Pizzasauce puttes på, sammen med tomater, kylling og ost
  5. Bages i ovnen til brødet er sprødt og gylden og osten er smeltet.

 

Tirsdag – Pita m. kyllingetern, bacon og salat (ca. 10-15 min.)

Ingredienser

  • 2 stk. pitabrød
  • ½ pk. bacon i tern (resten gemmes til onsdag)
  • Resten af kyllingeternene fra mandag
  • Iceberg
  • ½ agurk
  • Majs
  • Cherrytomater
  • Dressing

Opskrift

  1. Salaten skæres som ønsket til byg selv pita
  2. Bacon steges sprødt på panden
  3. Brøddene varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

 

Onsdag – Pasta carbonara (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 1,5 dl. madlavningsfløde
  • 100 g. frisk pasta, fettuccine spinat
  • ½ pk. bacon i tern (fra tirsdag)
  • ½ pk. skinke i tern (gemmes til restedag)
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Pastaen koges efter anvisning på emballagen
  2. Baconen steges på panden og skinkes tilsættes bagefter
  3. Pasta tilsættes på panden og fløden hældes over
  4. Rør godt rundt et minuts tid
  5. Smag til med salt og peber

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • Iceberg
  • Bierwurst

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Laks i ovn med bagte kartofler og frisk salat (ca. 65-70 min.)

Ingredienser

  • 1 lakseportioner fra frost (2 stk i pakken) – resten gemmes til lørdag
  • 2 bagekartofler
  • Smør
  • Lidt olie
  • Øko. salat mix
  • Cherrytomater fra mandag
  • ½ agurk fra tirsdag
  • ½ rød peber
  • ½ rødløg
  • Dressing
  • Salt

Opskrift

  1. Sørg for at laksen er tøet op og put laksen i et ovnfast fad
  2. Skær en halv rød peber i skiver og læg ved laksen
  3. Put 1 tsk. smør ovenpå laksen
  4. Laksen skal have 30 min i ovnen (over/under) ved 200 grader
  5. Rens de bagte kartofler og sørg for, at de er helt tørre
  6. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  7. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  8. Bag kartoflerne midt i ovnen på 200 grader alm. ovn i 1 time.
  9. Skær alt salaten og det halve rødløg ud og top det med dressing ved servering.

 

Lørdag – Frisk pasta m. spinat og laks (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 1 stk. laks fra fredag
  • 150 g. frisk pasta, fettuccine spinat
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 75 g. frisk spinat
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  • Hvidløg og rødløg pilles og hakkes fint
  • Pastaen koges efter anvisning på emballagen
  • Laksen steges på en pande i fedtstof
  • På en anden pande varmes fedtstof – rødløg og hvidløg tilsættes
  • Tilsæt derefter det kogte pasta og vend det med fløde, skyllet spinat, salt og peber.
  • Server pastaen med laksen.

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Cherrytomater = 11 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 7 kr.
  • 2 bagekartofler = 5 kr.
  • Øko. salat mix = 7,50 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • Øko. frisk spinat = 9 kr.

Brød

  • Pitabrød = 3,95 kr.
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Kylling i tern = 12,85 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,95 kr.
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • 250 ml. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Frisk pasta, fettuccine spinat = 7,95 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Lakseportioner (2 stk. i pk.) = 19,95 kr.

Kolonial:

  • Pizzasauce = 5,80 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

Fra basislager:

  • Dressing 
  • Salt + peber 
  • Rødløg + hvidløg 
  • Fedtstof 
  • Olie

 

Alt i alt for denne uge er 179,25 kr. Velbekomme og rigtig god torsdag til jer! Jeg håber, at I kan bruge madplanen! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 

Kh, Fie 


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar