Print

Kartoffel/porre suppe m. baconknas

Supper er simpelthen noget af det lækreste jeg ved. Egentlig mest fordi det er så hammer nemt at lave og så kan det laves i utallige variationer. En af mine yndlingssupper er kartoffel/porre suppen – og så SKAL der baconknas på toppen. Det er så skønt at lave i vejr, der bestemt ikke skriger af forår og sommer. Og heldigvis stod det på ugens madplan i dag, da vejret bestemt ikke er med os.

Kartoffel/porre suppen er et hit de dage, hvor der mangler timer i døgnet. Den tager ingen tid at lave og står egentlig og passer sig selv indtil det skal blendes.

 


Kartoffel/porre suppe m. baconknas

Tidsforbrug: 30 min

Antal: 1 person

Ingredienser

  • 250 gram kartofler
  • ½ spsk. smør
  • 1/4 dl. mælk
  • 1/2 porrer (det hvide)
  • ½ pk. bacon i tern
  • Vand så det dækker kartofler/porre
  • 1/4 grøntsagsbouillon
  • salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
  2. Porrerne skæres i ringe (kun det hvide af porren)
  3. Hæld vand over kartofler og porrer i en gryde og tilsæt herefter bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt (tager ca. 10-15 min)
  5. Hæld gerne en smule væde fra suppen og tilsæt mere, hvis det er nødvendigt.
  6. Blend suppen med fx en stavblender i gryden til den er cremet og tilsæt smør og evt. mælk hvis den er for tyk. Der kan med fordel også bruges fløde, hvis man har noget i køleskabet af en rest.
  7. Smag til med salt og peber
  8. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Lene daugbjerg
    9. juni 2020 den 16:01

    Man kan med fordel , svitse kartofler og porre af i lidt fedtstof ,( så de får lidt stegeskorpe) , før man koger dem. Giver god smag til suppen.

    Gem resten af porretoppen I ikke bruger i suppen. Skær dem i små stykker 3-5 mm . Steg dem med baconen . Det giver en fantastisk topping til suppen

Skriv kommentar