Opskrifter Suppe

Kartoffel/porre suppe m. baconknas

Supper er simpelthen noget af det lækreste jeg ved. Egentlig mest fordi det er så hammer nemt at lave og så kan det laves i utallige variationer. En af mine yndlingssupper er kartoffel/porre suppen – og så SKAL der baconknas på toppen. Det er så skønt at lave i vejr, der bestemt ikke skriger af forår og sommer. Og heldigvis stod det på ugens madplan i dag, da vejret bestemt ikke er med os.

Kartoffel/porre suppen er et hit de dage, hvor der mangler timer i døgnet. Den tager ingen tid at lave og står egentlig og passer sig selv indtil det skal blendes.

Ingredienslisten er delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk at tjekke basislageret inden du handler efter opskriften. ?

 

Kartoffel/porre suppe m. baconknas

Antal: 2 voksne og 2 børn


Ingredienser

  •  750 gram kartofler
  • 2 spsk. smør
  • ½ dl. mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • 1 pk. bacon i tern

Basislager: 

  • Vand så det dækker kartofler/porre (7-8 dl.)
  • 1 grøntsagsbouillon

 

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
  2. Porrerne skæres i ringe (kun det hvide af porren)
  3. Hæld vand over kartofler og porrer i en gryde og tilsæt herefter bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt (tager ca. 10-15 min)
  5. Hæld gerne en smule væde fra suppen og tilsæt mere, hvis det er nødvendigt.
  6. Blend suppen med fx en stavblender i gryden til den er cremet og tilsæt smør og evt. mælk hvis den er for tyk. Der kan med fordel også bruges fløde, hvis man har noget i køleskabet af en rest.
  7. Smag til med salt og peber
  8. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

 

OBS: Suppen er fryseegnet – dog kan den godt skille lidt ved optøning. 


 

 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar