Madplaner Ugeplaner
Print

2018: Madplan for uge 22

Godmorgen! Så blev det lørdag igen og endnu engang tid til en billig familie madplan. Næste uge, uge 21, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene gælder fra om søndagen, så start med at handle der. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Fredag i næste uge har min mand fødselsdag, og han ved ikke noget bedre end pandekager med is, hvilket selvfølgelig er grunden til, at det selvfølgelig er på planen! Så kan han gå i krig med pandekagerne – man må få lige præcis det man vil på sin fødselsdag! 🙂 Og før nogen nævner, at det ikke er aftensmad, så tager I helt fejl – det er det bestemt herhjemme. Og så er der så varmt, så vi orker ikke at have alt for meget varm mad på manuen! Så lidt is er altid super godt.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 22

Mandag – Burgerroulade aka. Big Mac roulade (ca. 35-40 min.)

Ingredienser

Bund: 

  • 6 æg
  • 5 dl. tykmælk
  • 75 g. øko. spinat
  • 200 g. revet ost

Fyld: 

  • 500 g. hk. oksekød
  • 3/4 iceberg
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • 1 løg
  • Dressing, Thousand Island
  • Fedtstof
  • Salt + peber + oregano

 

Opskrift

Bund: 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft 
  2. Æggene klækkes ud i en skål og piskes sammen
  3. Ost tilsættes skålen
  4. Spinaten skylles og hakkes fint – tilsættes derefter skålen
  5. Til sidst tilsættes tykmælken og det blandes fint
  6. Bagepapir beklædes på en bageplade og fyldet til bunden fordeles på pladen
  7. Bunden skal have 20-22 min. i ovnen. Den skal være gylden brun ovenpå samt være fast.

Fyld:

  1. Imens bunden bages brunes kødet i fedtstof i en gryde – salt, peber og oregano tilsættes  mens det brunes
  2. Alle grøntsagerne skylles
  3. Iceberg skæres fint
  4. Agurkerne og tomaterne skæres i tynde skiver
  5. Løget skæres i halve ringe
  6. Når bunden er bagt vendes bunden ned på en kold bageplade, således at bagepapiret nu er øverst på den kolde plade. Den skal altså vendes i luften (og det kan godt være svært!). Jeg tog bagepapir udover bunden øverst og vendte den over på det nye bagepapir – vi var to til at vende den.
  7. Når bunden er vendt på den kolde plade smørres den med dressing.
  8. Derefter tilsættes iceberg, oksekød, agurker, tomater og til sidst løg.
  9. Nu skal den blot rulles og serveres! Og den er simpelthen så lækker. Glæd jer.

 

Tirsdag – One pot pasta, kødfri (ca. 30 min.)

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • ½ squash
  • 1 tsk oregano
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 1 dl. fløde (resten gemmes til onsdag)
  • Tørret basilikum
  • 3 tomater
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Løget skæres i grove stykker
  2. Hvidløget skrælles og skæres i fine stykker
  3. Gulerødderne skrælles og rives
  4. Squash groftrives
  5. Tomaterne skæres i små tern
  6. Alle ingredienserne puttes i en stor gryde (undtagen fløden)
  7. Skru helt op for blusset og hjælp spaghettien på vej ned i gryden ved enten at knække det eller vente på, at det bliver lidt blødt så du kan putte det hele ned i saucen
  8. Put låg på og lad det koge ved middel varme i 10-12 min – rør lidt i det så det ikke brænder fast (det kan det nemt gøre!)
  9. Smag til med salt, peber og fløde.
  10. Server!

 

Onsdag – Aspargessuppe m. brød (ca. 20 min.)

Ingredienser

  • 2 ds. aspargessnitter
  • 35 gram smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1,5 dl fløde fra tirsdag.
  • salt + peber
  • Baguettes (2 stk.)

Opskrift

  1. Afdryp aspargesnitterne og gem væden
  2. Lav en smørbolle i en gryde (mel + smeltet smør)
  3. Tilsæt væden fra asparges og pisk til der ikke er flere klumper
  4. Tilsæt bouillon og lad suppen koge i 5-6 minutters tid
  5. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  6. Til sidst tilsættes aspargesene til suppen
  7. Varm brød og server!

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Tun
  • Resten af iceberg fra mandag
  • Tomater
  • Bierwurst
  • Leverpostej
  • Kærgården
  • Rugbrød – rugbrødre (vælg selv)

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Pandekager med trefarvet flødeis (ca. 50-55 min.)

19024876_435779056798688_3822109793884237380_o

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

  • 100 gram margarine/smør/olie
  • 500 g. hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 4 spsk. cremefraiche + 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 10 dl. minimælk
  • 1 liter trefarvet flødeis
  • Fedtstof

Opskrift 

  1. Find en skål
  2. Mel, sukker og 2 tsk. vaniljesukker blandes sammen.
  3. Cremefraiche og de sidste 2 tsk. vaniljesukker blandes sammen og hældes over i skålen med de tørre ingredienser
  4. Halvdelen af mælken hældes i skålen og der piskes godt
  5. Margarinen/smør smeltes og hældes også over i skålen sammen med resten af mælken.
  6. Steg dem på panden (gerne papirstynde), i fedtstof – der skulle gerne blive 24 stk. ca.
  7. De lækre pandekager serveres med trefarvet flødeis og sukker. Evt. marmelade, hvis det haves hjemme.

 

Lørdag – Gryderet m. ris og grøntsager (ca. 50-55 min.)

Ingredienser

  • 300 g. ungkvæg i tern
  • 300 ml vand
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 stor rød peberfrugt
  • ½ squash
  • 2 gulerødder
  • 1 stort rødløg
  • 100 g. champignon
  • 3 ps. ris
  • Kulør
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Meljævning (mel + vand)
  • ½ tsk. kværnet chili

Opskrift

  1. Alle grøntsagerne skæres ud – gulerødder i skiver og resten i tern
  2. Kødet brunes med løget i fedtstof i en gryde – tilsæt også chili
  3. Vand og kokosmælk hældes ved og simrer med kokosmælk i 15 min.
  4. Grøntsagerne tilsættes og vand til ris koges
  5. Risene puttes i og koges i 15 min.
  6. Smag til med salt og peber og jævn retten med meljævning (mel + vand rystet sammen).
  7. Tilsæt lidt kulør til den ønskede farve.
  8. Server med risene.

OBS! Retten kan godt virke noget suppe-agtig først – men det skal jævnes godt! 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret!

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • 75 g. øko spinat = 9 kr.
  • Iceberg = 8 kr. (Tilbud)
  • Agurk = 6 kr.
  • Tomater i bk. = 10 kr. (Tilbud)
  • Rød peberfrugt = 7 kr.
  • 1 squash = 6 kr.
  • Bladselleri = 10 kr.
  • 100 g. champignon = 6 kr.
  • Gulerødder, øko = 6 kr.

 Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Rugbrød – rugbrødre (vælg selv) = 10 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost :

  • Æg = 16,95 kr.
  • Tykmælk = 9,95 kr.
  • 200 g. revet ost = 11,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 20 kr. (Tilbud)
  • Kærgården = 10 kr. (Tilbud)
  • 2,5 dl. madlavningsfløde OMA = 7,95 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Cremefraiche = 8,50 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • 1 l. mælk = 7,50 kr.
  • 300 g. ungkvæg i tern = 25 kr. (Tilbud)
  • 3 farvet flødeis = 17,95 kr.

Kolonial: 

  • Spaghetti, 1 kg. = 7,90 kr.
  • Ris = 4,50 kr.
  • 2 ds. asparges = 17,90 kr.
  • Tun = 8,95 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Kokosmælk, 400 g. = 5 kr. (Tilbud)

 

Basislager denne uge:

  • Løg + hvidløg + rødløg
  • Kulør
  • Sukker + vaniljesukker
  • Hvedemel
  • Dressing, Thousand Island
  • Chili
  • Fedtstof
  • Salt + peber
  • Oregano
  • Grøntsagsbouillon

 

Alt i alt for denne uge er 282,35 kr. 

Velbekomme & rigtig god weekend, Fie. 🙂


 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Betina Munch Jensen
    28. maj 2018 den 6:09

    3 kødløse dage i en uge. Nu er du ikke hoppet med på kød-hysteri-bølgen vel. Griller i aldrig?

  • Svar
    Dorthe Pedersen
    28. maj 2018 den 16:23

    Jeg er super glad for mad planen den er spændende og varieret. Her lever vi to voksende og tre børn på den og bruger ikke rugbrødsdag en, der er rester nok;)
    Jeg mangler dog om man evt kan printe hver dag og ret ud som en printer venlig version? så børnene og manden selv kan gå igang;) evt børnevenlig version.;)

  • Svar
    Karina
    28. maj 2018 den 18:25

    Var lidt skeptisk, men mandagens ret er virkelig god! Tusind tak for den 🙂

  • Svar
    Anette Andersen
    30. maj 2018 den 21:59

    Kan ikke se print ikon

    • Svar
      madforfattigroeve
      1. juni 2018 den 21:21

      Hej, det skulle gerne være på indlæggene nu øverst i toppen 🙂

Skriv kommentar