Madplaner Ugeplaner
Print

2018: Madplan for uge 21

Godmorgen! Så blev det lørdag igen og endnu engang tid til en billig familie madplan. Næste uge, uge 21, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter FØRST tirsdag d. 22/5 da der er 2. pinsedag om mandagen, så der skal handles 2 gange til denne uge – både I DAG lørdag og tirsdag. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 21

Mandag – Byg selv frikadelle burgere (ca. 25 min.)

Ingredienser

  • 1pk. svinefars
  • 1 dl. havregryn
  • ½ dl. vand
  • Salt + peber
  • 1 pk. burgerboller
  • Agurkesalat
  • ½ pk. frisk spinat
  • Rødkål
  • Dressing
  • Fedtstof
  • Evt. løg

Opskrift

  1. Svinefars, havregryn, løg, salt og peber blandes sammen og formes til boller
  2. Frikadellerne steges på panden og burgerbollerne i ovnen efter anvisning på emballagen.
  3. Skyl spinatbladene og byg din burger med resten af ingredienserne.

 

Tirsdag – Fiskefrikadeller m. kartofler, smørsauce & kogte grøntsagser (ca. 25 min.)

Ingredienser

  • 400 g. hakket fiskefars
  • 1 lille løg
  • 1 kg. kartofler
  • Tusindfryd, smør
  • Grøntsagsblanding
  • Salt
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Løget pilles og snittes fint
  2. Fiskefarsen formes til boller, vendes med løget og steges på panden i fedtstof ca 3-4 min. på hver side ved middel varme
  3. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand til de er møre – ca. under låg i 15 min.
  4. Grøntsagerne koges efter anvisning på pakken
  5. Smør smeltes i en gryde (eller i en skål i microen) og serveres til fiskefrikadellerne, grøntsagsblanding og kogte kartofler

 

Onsdag – Bøf bearnaise m. pommes frites & ovnstegte bønner (ca. 40-45 min.)

Ingredienser

  • Bønneblanding, frost
  • Olie
  • 1 pk. pommes frites
  • 1 glas bearnaisesauce
  • 500 g. hk. oksekød
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Pommes frites bages i ovnen efter anvisning på emballagen
  2. Bønnerne fordeles på en bageplade og vendes i olie og salt – bages i ovnen til de er sprøde (ca. 25 min ved 200 g. alm. ovn. – vendes efter 10 min)
  3. Oksekøddet formes til 4 store bøffer, krydres med salt og peber, og steges på panden i fedtstof.
  4. Bearnaisesaucen varmes i en gryde – tilsæt evt. en halv deciliter mælk for mere sauce.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • President smøreost
  • Smør, tusindfryd
  • Hvidløgspaté
  • 2 pk. solsikkerugbrød
  • Den grønne slagter pålæg (vælg selv variant)
  • Skoleagurk (skæres i skiver)

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Forårsruller m. nudler og thaigrøntsager (ca. 20-25 min.)

Ingredienser

  • 1 pk. daloon forårsruller, frost
  • 1 pk. thaiblanding, frost
  • 1 pk. bloknudler
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt + peber + olie

Opskrift 

  1. Forårsrullerne varmes på en pande i olie
  2. Thaiblandingen varmes i olie efter anvisning på emballagen
  3. Nudlerne koges og blandes med grøntsagerne, paprika, karry, salt og peber
  4. Server.

 

Lørdag – Wok m. kylling, ris og grøntsager ( ca. 20 min.)

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 1 pk. sommerblanding, frost
  • ½ ps. frisk spinat
  • 1 dl. vand
  • 3 ps. ris
  • Olie
  • Salt + peber

Opskrift

  • Kog vand til ris.
  • Kyllingen skæres i strimler og steges i wokken
  • Grøntsagsblanding, spinat og vand tilsættes sammen med mere olie
  • Lad det simre med låg i 5 min og rør rundt.
  • Risene koges efter anvisning på emballagen.
  • Server.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • 250 g. frisk spinat = 12 kr.  (Købes lørdag d. 19/5)
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Skoleagurk = 2,50 kr. (Tilbud)

 Brød 

  • 1 pk. burgerboller = 9,95 kr.  (Købes lørdag d. 19/5)
  • 2 pk. solsikkerugbrød = 10 kr. (Tilbud)

Kølevarer:

  • 400 g. fiskefars = 20 kr. (Tilbud)
  • Smør = 12,50 kr.
  • 500 g. hakket oksekød = 25 kr.
  • President smørreost =  5 kr. (Tilbud)
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 25 kr. (Tilbud)
  • Hvidløgspaté = 5 kr. (Tilbud)
  • Den grønne slagter, pålæg = 10 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. svinefars = 20,95 kr.  (Købes lørdag d. 19/5)

Frost:

  • 1 pk. daloon forårsruller = 20 kr. (Tilbud)
  • Pommes frites = 10,95 kr.
  • 1 pk. thaiblanding = 10 kr. (Tilbud)
  • Sommerblanding = 10 kr. (Tilbud)
  • Bønneblanding = 10 kr. (Tilbud)
  • Grøntsagsblanding = 8,95 kr.

Kolonial: 

  • Agurkesalat = 7 kr. (Købes lørdag d. 19/5)
  • Ris = 4,50 kr.
  • Bloknudler = 5 kr.
  • Rødkål = 8,75 kr. (Købes lørdag d. 19/5)
  • Bearnaisesauce, 410 g. = 10 kr. (Tilbud)

 

Basislager denne uge:

  • Salt + peber 
  • Paprika + karry
  • Fedtstof (olie + margarine)
  • Løg 
  • Dressing 

 

Alt i alt for denne uge er 273,05 kr. 

Velbekomme & rigtig god weekend, Fie. ?


 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Pernille
    23. maj 2018 den 12:59

    Dejligt igen at komme igang med denne madplan?
    Vi er en familie på 2 børn 5-6 år og to voksende og må altså indrømme at i x køber op, ellers har vi ikke mad nok.
    I denne uge har vi glemt havregryn da det ikke stod på listen

Skriv kommentar