Print

2018: Madplan for uge 20

Godmorgen! Så blev det lørdag igen – i denne uge går vi helt all in på nemt mad. Det skal være hurtigt og det skal være billigt. Det skal faktisk også gerne passe sig selv og kræve minimal forberedelse! Jeg håber, at I tager godt imod det. Hvem vil ikke gerne have det nemt i en travl hverdag?

Næste uge, uge 19, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 20

Mandag – Den “nemme” wokret (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 350 g. suppehorn
  • 1 ps. wokmix
  • 1 pk. skinke i tern
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Suppehornene koges efter anvisning på emballagen.
  2. Grøntsagsblandingen tilsættes en wok med fedtstof
  3. Tilsæt derefter skinke og pasta.
  4. Smag til med salt og peber.

 

Tirsdag – Brændende kærlighed (ca. 20 min.)

Ingredienser

  • 1 kg. kartofler
  • 1 pk. bacon i tern
  • 2 løg
  • 1,5 dl. minimælk
  • 50 gram smør
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne & skær dem i små stykker
  2. Kog kartoflerne til de er møre
  3. Mos kartoflerne med en elpisker
  4. Tilsæt mælk lidt af gangen
  5. Tilsæt smør
  6. Smag til med salt og peber
  7. Steg bacon på panden
  8. Tilsæt løg til panden til de er bløde
  9. Og server mos med bacon & løg.

 

Onsdag – Ovnstegte frikadeller m. karrykartoffelsalat og blandet salat (ca. 45 min.)

Ingredienser

  •  1 pk. karrykartoffelsalat
  • 1 spsk. peber (alt efter hvor spicy du ønsker)
  • 1 spsk. groft salt
  • 500 g. svinefars
  • 2 løg
  • 1,5 dl. vand
  • 1 dl. havregryn
  • 1 PS salatblanding
  • 1/2 majs
  • 1/2 agurk

Opskrift

  1. Løgene pilles og hakkes som ønsket (vi kan godt lide dem grovhakket)
  2. Alle ingredienserne hældes i en skål og røres rundt rundt. Bruger du en røremaskine (ligesom jeg), så stod den og passede sig selv i 2 minutters tid.
  3. Stil farsen på køl – gerne så længe inden maden som muligt (jeg plejer at lave farsen gerne en time før, de skal I ovnen)
  4. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  5. Find en bageplade og beklæd den med bagepapir
  6. Form frikadellerne og put 16 stk. på bagepladen (efter hvor store du vil have dem selvfølgelig)
  7. Bag frikadellerne i ovnen i 30-35 min. efter hvor sprøde du vil have dem. Jeg har ikke oplevet dem tørre efter 35 min.
  8. Frikadellerne serveres til karrykartoffelsalat.
  9. skær salat til som ønsket. Resten gemmes til fredag.

TIP! Frikadellerne kan sagtens fryses. 

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Schulstad levebrød
  • Smør, tusindfryd
  • Bag selv leverpostej
  • Buko Paprika/chili smørrepålæg
  • Bierwurst

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Fyldte pandekager i ovn m. frisk salat (ca. 35 min.)

Ingredienser

Dejen:

  • 5 dl. mælk
  • 1 dl. vand
  • 1,5 spsk. smør
  • 3 dl. mel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fedtstof

Fyld:

  • 500 g. hk. kyllingefars
  • 1 taco spice mix
  • 125 g. revet ost
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Salat:

  • Iceberg
  • 1/2 agurk
  • Radiser
  • 1/2 Majs
  • Dressing

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft
  2. Mel, salt og bagepulver blandes først sammen, derefter tilsættes vand, mælk og smeltet smør. Der røres godt rundt
  3. Pandekagerne steges på panden i fedtstof.
  4. Kylligekødet brunes i en gryde i fedtstof
  5. Læg lidt af fyldet ovenpå en pandekage, pak det ind (saml pandekagen om fyldet) & læg dem i et fad.
  6. Når pandekagerne er fordelt i et ildfast fad/bradepande puttes ost på toppen
  7. Bages i ovnen i 15-20 min.
  8. Salaten skæres som ønsket imens pandekagerne bages i ovnen.

 

Lørdag – Medister m. kogte kartofler, sovs & ærter (ca. 30 min.)

Ingredienser

  • 1 medister
  • 1 kg. kartofler
  • Ærter
  • Kartoffelvand
  • Kulør
  • Mel + vand
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  • Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i halve
  • Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre (og falder af gaflen ved stik)
  • Medisteren koges i 10 min. – fjern affaldsrester undervejs ved kogningen
  • Steg den på panden og gem halvdelen til tirsdag. Stegefedt bruges til sovs.
  • Sovs: steg fedtstof i en gryde – tilsæt lidt mel og lav en smørbolle. Tilsæt kartoffelvand til den rette tykkelse. Smag til med salt, peber og kulør – evt. en grøntsagsbouillon. Brug gerne væden fra medisteren (stegefedtet).
  • Ærterne gives et let opkog og serveres til kartofler, medister og sovs.

 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Radiser = 5 kr. (Tilbud)
  • salatblanding = 10 kr.

 Brød 

  • Schulstad levebrød = 10 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • 1 pk. wokmix = 9,50 kr.
  • Skinke i tern = 8,20 kr.
  • 1 pk. bacon i tern = 10,95 kr.
  • Mælk = 7,50 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • 1 pk. karrykartoffelsalat = 10 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. svinefars = 15 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. kyllingefars = 15 kr. (Tilbud)
  • 500 g. medister = 15 kr. (Tilbud)
  • Bag selv leverpostej = 5 kr. (Tilbud)
  • Buko Paprika/chili smørrepålæg 5 kr. (Tilbud)
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Ærter = 8,95 kr.

Kolonial: 

  • Suppehorn = 7,90 kr.
  • 1 taco spice mix = 5 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Fedtstof 
  • Kulør 
  • Mel 
  • Dressing
  • Bagepulver 
  • Løg 
  • Salt + peber 
  • Havregryn

 

Alt i alt for denne uge er 213,15 kr. 

Velbekomme & rigtig god weekend, Fie. ?


 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar