Madplaner Ugeplaner

2018: Madplan for uge 19

Godmorgen! Så blev det lørdag igen – i denne uge er der tilbud på lækkert sommermad, så det gøres helt klart brug af – der var blevet efterspurgt nogle sommerretter, så nu får I en hel uge. Næste uge byder jo også på en del sol (ifølje vejrudsigten), så ugen er nok ikke til de store varme retter, der tager lang tid. Og til de der tænker at der er behov for at pointere at koldskål ikke er aftensmad – det er det altså her, og vi glæææder os! ?

Næste uge, uge 19, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 19

Mandag – Grillpølser m. kartoffelsalat, frisk blandet salat & brød (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • Grillpølser (550 g.)
  • 1 kg. kartoffelsalat
  • 1 peber (fra en 3’pak)
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Iceberg (resten gemmes til tirsdag)
  • Baguettes
  • Dressing
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Pølserne steges på panden i fedtstof (eller grilles alt efter vejret og lyst)
  2. Brødet varmes i ovnen efter anvisning på emballagen
  3. Salaten skæres som ønsket og serveres til kartoffelsalaten, brød og pølserne.

 

Tirsdag – Flæskestegsburgere m. det hele (Ca. 1 time og 15 min.)

Ingredienser

  • 8 tynde skiver flæskesteg
  • Rødkål
  • Syltede agurker
  • Iceberg fra mandag
  • 4 burgerboller
  • Dressing
  • Vand
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Gnid salt ned mellem sværene og krydr stegen med peber
  2. Find et ildfast fad og læg flæskestegen deri sammen med en smule vand så det dækker lidt af bunden af flæskestegen
  3. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn i 1 time og 20 min – kernetemperatur 65 grader.
  4. Sørg for undervejs at hælde lidt af væden i fadet over flæskestegen for at gøre sværene ekstra sprøde
  5. Lad flæskestegen hvile lidt inden den skæres ud i skiver.
  6. Varm burgerbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
  7. Smør bollen med dressing
  8. Fyld burgeren med, rødkål, skiveskåret iceberg, flæskesteg og syltede agurker.

 

Onsdag – Hjemmelavet koldskål m. kammerjunker (ca. 10-15 min.)

Ingredienser

  • 6 pasteuriseret æggeblommer
  • 6 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • Kammerjunker.

Opskrift

  • Æggeblommer piskes med sukker og vaniljekornene indtil sukkeret er rørt helt ud.
  • Derefter tilsætter du kærnemælken under LET omrøring.
  • Til sidst tilsættes citronsaften efter smag.
  • Serveres køligt med kammerjunker.

OBS! Koldskålen kan med fordel serveres med friske bær. 

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Rester af flæskesteg fra tirsdag
  • Smør, tusindfryd
  • ½ agurk
  • Viking rugbrød
  • Pålækker pålæg, valgfri pakke.

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Hjemmelavet lasagne m. brød crutoner (ca. 45 min.)

Ingredienser

  • Peberfrugt (resten)
  • Cherrytomater (resten)
  • ½ agurk
  • 2 burgerboller (crutoner) + olie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl. vand + grøntsagsbouillon
  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Fedtstof
  • Lasagneplader
  • Mozzarella
  • Evt. jævning (mel + vand)

Opskrift

  1. Peberfrugt og tomaterne skylles og skæres i små tern
  2. Løg og hvidløg pilles og snittes fint
  3. Agurken skæres i tynde skiver
  4. Kødet brunes i fedtstof i en gryde – tilsæt løg, hvidløg, oregano, salt og peber
  5. Hakkede tomater, peberfrugt, cherrytomater og bouillonvand tilsættes – lad det gerne simrer i 10 min.
  6. Sovsen jævnes hvis den syntes for tynd.
  7. Find et ildfast fad – start med at putte kødsovs i bunden, derefter fordeles agurkeskiverne og til sidst lasagnepladerne. Fortsæt sådan til der ikke er mere kødsovs (slut med sovs).
  8. Mozzarellaen fordeles over lasagnen og den bages i ovnen ved 200 g. alm. ovn i 35-40 min. 
  9. Olie smørres på en bageplade på bagepapir. Burgerbollerne skæres i små tern og vendes i olien på pladen.
  10. Når lasagnen er færdig i ovnen kommes den anden bageplade med brød derind og varmes indtil lasagnen har hvilet i et par minutter. Brød crutonerne skal være sprøde – vend crutonerne efter 1 min.

OBS! Grunden til at lasagnen tages ud før brøddet kommer ind er så brøddet ikke trækker væske (damp) fra lasagnen og derved ikke bliver sprød. 

 

Lørdag – Marineret koteletter m. ovnstegte kartofler, baconsvøbte asparges og hvidløgsbaguettes (ca. 1 time). 

Ingredienser

  • Hvidløgsmarineret grillkoteletter (4 stk i pk.)
  • 1 kg. kartofler
  • 1 bundt asparges
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 1 pk. hvidløgsbaguttes
  • Salt + peber
  • Olie
  • Margarine
  • Evt. herbes de provence hvis haves (krydderi)

Opskrift

  1. Kartoflerne gøres rene med en svamp, skæres i små tern og vendes i en skål med olie, salt og herbes de provence
  2. Find en bageplade, dæk den med bagepapir og hæld kartoflerne på – de bages i ovnen i ca. 45 min ved 200 g. – eller til de er sprøde og gyldne udenpå. Så er de ca. færdige samme tid som køddet.
  3. Baconen halveres og vikles rundt om ét stykke asparges og lægges i et fad – skær dem evt. i halve, hvis der ikke er nok bacon skiver til alle. De kan evt. krydres med salt og peber, hvis man er til det.
  4. Asparges bages i ovnen ved 200 grader til baconen er sprød.
  5. Koteletterne steges på panden i fedtstof (eller grilles hvis vejr og vind er til det).
  6. Server og nyd.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • Peberfrugt mix = 15 kr. (Tilbud)
  • Cherrytomater = 8 kr. (Tilbud)
  • 2 x agurk = 12 kr. (Tilbud)
  • Iceberg = 10 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • 1 bundt asparges = 10 kr. (Tilbud)

 Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Burgerboller = 9,95 kr.
  • Hvidløgsbaguettes = 5 kr. (Tilbud, købes fredag)
  • Viking rugbrød = 10 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • Grillpølser, 550 g. = 17,95 kr.
  • 1 kg. kartoffelsalat = 10 kr. (Tilbud)
  • ca. 1 kg, flæskesteg = 29,90 kr. (Tilbud)
  • Pasteuriseret æggeblommer = 14,95 kr.
  • 1 l. kærnemælk = 6,95 kr.
  • Smør = 12,50 kr. (men Becel kan købes lørdag d. 5. til 9 kr.)
  • Pålækker pålæg, valgfri = 9 kr. (Tilbud)
  • Hvidløgsmarineret grillkoteletter (4 stk i pk.) = 25 kr. (Tilbud)
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 25 kr. (men kan købes lørdag d. 5. til 15 kr.)
  • Mozzarella = 5 kr. (Tilbud, købes fredag)

Kolonial: 

  • Rødkål = 8,75 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Syltede agurker = 7 kr.
  • Kammerjunker = 5,95 kr, (men kan købes lørdag d. 5. til 3 kr.)
  • Lasagneplader = 9,95 kr.

 

Basislager denne uge:

  • Dressing 
  • Fedtstof + Olie 
  • Sukker + vaniljesukker 
  • Grøntsagsbouillon 
  • Oregano 
  • Salt + peber 
  • Mel 
  • Herbes de provence (krydderi)
  • Citronsaft 
  • Løg + hvidløg

 

Alt i alt for denne uge er 294,70 kr. 

MEN! Handler man efter tilbud i parantes lørdag d. 5/5 (hvis man nu alligevel er der), så bliver prisen kun 278,25 kr. Altså en besparelse på 16,45 kr. 

 

Velbekomme & rigtig god weekend, Fie. ?


 

Husk at du kan følge bloggen på:

Facebook, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.

Instagram, hvor alle billeder af min mad kommer på løbende.

Relaterede indlæg

3 Kommentarer

  • Svar
    Heidi
    5. maj 2018 den 9:01

    God lørdag, og tak for nogle fantastiske madplaner ?.
    Jeg kan ikke se madålanen for uge 19, når jeg vælger “læs mere” kommer jeg ind på madplan uge 18 ?‍♀️.
    God weekend
    Kh Heidi

  • Svar
    Kamilla
    8. maj 2018 den 13:12

    Hey ?
    Tak for dine dejlige madplaner!
    Er der en chance for at få nogle fiskeretter med i nogle af de fremtidige planer?
    Eller har du nogle gode ideer til at få noget mere fisk ind i hverdagen på en ikke al for dyr måde?
    Igen tusind tak for dine madplaner, elsker dem og bruger dem hver uge ?

  • Svar
    Randi
    12. maj 2018 den 16:23

    Hejsa
    Er så taknemmelig for madplanen uge 19; er i gang med den allerførste uge med dine planer og er allerede nu helt vild med dem og ikke mindst taknemmelig.
    Rigtig god weekend og god appetit til dagens måltid som jeg tror mange har glædet sig til….mums

Skriv kommentar