Ikke-kategoriseret Kylling Opskrifter

Tarteletter med kylling, asparges og grønt

 

Min kære mand er simpelthen i himlen for tiden! Da vi er ved at klargøre alt til appen betyder det også, at alt maden igennem tidernes løb skal laves, så der er massere af billeder at putte i appen, og ikke bare en masse tekst. Det betyder simpelthen, at vi skulle have tarteletter – og hvis  nogen skulle være i tvivl, så er det mandens absolut favorit mad – og så er det uanset hvilke afstøbninger, det bliver lavet i. Og så er det sørme heldigt, at det kan laves  både som snack, natmad, frokost, forret og aftensmad – hvis du spørger Mikkel. Han var helt sikker på at billederne ikke blev gode første gang, så jeg måtte hellere lave det igen! 🙂

Men de blev super lækre! Og så er det lige til at lave. Opskriften nedenfor er til 2 voksne og 2 børn. Der vil vises opskrift, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog nævner jeg hvad der skal bruges fra basislageret. Velbekomme! ?

 

Tarteletter med kylling og asparges (ca. 1 time og 15 min.)


Ingredienser 

  • 1 dl. ærter
  • 2 gulerøddder
  • ½ kylling
  • 1 ds. aspargesnitter
  • 2 dl fløde
  • 3 dl. hønseboullion
  • 1 løg
  • 2 pk. tarteletbunde
  • Mel + fedtstof

Opskrift

  1. Skær gulerødder og løg i tern
  2. Put kylling og vand i en gryde sammen med grøntsagerne
  3. Kog hele kyllingen i ca. 1 time – eller til kyllingen hos dig er mør. Gem vandet, gulerødderne og løgene kyllingen har kogt i! Hæld det fra i en skål. (det skal bruges som bouillon til sovsen)
  4. Lav en opbagt sovs med fedtstof og mel. (Lav en smørbolle)
  5. Asparges væden sigtes ned i gryden.
  6. Fløde og bouillon (vandet fra kyllingen) tilsættes og det simrer til gulerøddderne er møre
  7. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  8. Når saucen er kogt igennem tilsættes kyllingekød, ærter, løg og aspargessnitterne. og simrer videre til tarteletterne er færdige.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Tarteletterne varmes i 4-5 minutter i ovnen på 200 grader alm. ovn.
  11. Tarteletterne fyldes med kødfyldet ved servering og pyntes evt. med revet gulerod.

 

Indkøbseddel fra Rema 1000:

Frugt + grønt:

  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.

Kølevarer + frost:

  • 2,5 dl. OMA madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Fine ærter = 8,95 kr.
  • ½ kylling = 15,25 kr. (30,50 kr. for en hel)

Kolonial: 

  • 2 pk. tarteletbunde = 15,40 kr.
  • 1 ds. aspargesnitter = 8,95 kr.

Fra basislager:

  • Løg
  • Salt + peber 
  • Fedtstof 
  • Hønsebouillon
  • Mel

 

I alt for denne lækre og nemme ret fra Rema 1000 bliver det 78,75 kr. for 4 personer. Dette beløb lyder umidddelbart af meget, men der skal lige huskes på, at der stadig er en halv kylling tilbage, fløde, gulerøddder og ærter. Man har faktisk til 2 dages aftensmad for indkøbet i Rema1000. Velbekomme! ? 

 

Kh, Fie – hav’ en dejlig dag.


Du som altid kan følge bloggen på Facebook & Instagram.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar