Print

Single madplan #30

Så er der udgivet endnu en madplan til de kære singler – og så endda en lækker en af slagsen. Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. Der vises som noget nyt en ca. tid ud fra hver opskrift. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage (denne uge kun 1), simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #30

Mandag – Hotdogs (10 min.)

Ingredienser

  • 3-4 pølsebrød
  • 3-4 pølser
  • Ketchup
  • Remolade
  • Sennep
  • 1 løg
  • Ristede løg

Opskrift

  1. Vandet koges – når vandet er i opkog slukkes der for det og pølserne kommes i.
  2. Brødene varmes i ovnen efter anvisning på pakken og pølserne tages op som de skal i brødene ved servering.
  3. Løget pilles og hakkes fint
  4. Serveres med lækkert tilbehør.

OBS! Resterne af pølserne gemmes til svensk pølseret og rugbrødsdag.

 

Tirsdag – Svensk pølseret (10 min.)

  • 3 pølser
  • 1/4 tomatpuré (ud af 140 g.)
  • 200 gram kartofler
  • ½ finthakket løg
  • 1 dl. fløde
  • 1 dl. mælk
  • Smør
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Skær pølserne og kartoflerne i små skiver
  3. Pil og hak løget fint
  4. Løg svitses i en gryde i smør.
  5. Pølser, mælk og tomatpuré tilsættes.
  6. Lad det småsimre i 4-5 minutters tid og tilsæt derefter fløde og kartofler
  7. Giv retten et hurtigt opkog og smag til med salt og peber
  8. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

 

Onsdag – Fiskefilet m. kogte kartofler, persillesovs og ærter (30-35 min.)

Ingredienser

  • Fiskefilet – Fish, 2 stk. (resten gemmes til rugbrødsdag)
  • 250 g. kartofler
  • Persille
  • Mælk
  • Salt + peber
  • Mel
  • Fedtstof
  • Citronsaft
  • Ærter fra frost

Opskrift 

  1. Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand
  2. Fiskefileterne bages i ovnen efter anvisning på pakken
  3. Saucen laves ved at mel og fedtstof blandes i en gryde til en melbolle. Derefter hældes der mælk i og der røres godt rundt. Salt og peber tilsættes som ønsket – saucen koges op. Inden servering hakkes persillen og hældes i – rør igen godt rundt.
  4. Ærter koges efter anvisning på emballagen.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Kartofler
  • Fiskefilet
  • Pølser

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Pastasalat med kylling og pesto (10 min.)

Ingredienser

  • 150 gram pasta
  • Kyllingestrimler, 120 g.
  • En håndfuld fine ærter, frost
  • Cherrytomater
  • Agurk
  • Grøn pesto
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog pastaen og stil den til afkøling i køleskabet.
  2. Imens pastaen koges, steges kyllingen på panden i fedtstof
  3. Skær grøntsagerne ud
  4. Ærterne gives et kort opkog og slukkes. Vandet hældes fra.
  5. Vend pasta, grønsager og kød med passende pesto.

 

Lørdag – Squashtærte (45 min.)

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 1 squash
  • 200 g. revet mozzarella
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl. olie
  • 4 æg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Squash skylles og rives med skræl
  2. Løg og hvidløg snittes fint
  3. Baconen skæres i små stykker og svitses på panden
  4. Alt undtagen æg røres sammen. (altså også mel, bagepulver, olie osv i.)
  5. Æggene piskes med en smule salt og peber
  6. Tærteformen smøres og fyldet puttes deri
  7. Sidst hældes æggemassen over.
  8. Tærten skal have 35 min. i alm. ovn 180 grader alm. ovn.

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb, der er især squashtærte tilbage fra lørdag. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Persille = 7 kr.
  • Cherrytomater = 11 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • 1 squash = 6 kr.

Brød

  • Pølsebrød = 9,95 kr. (Lige nu på tilbud til 8 kr.)
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • Partypølser, 10 stk. = 17,95 kr.
  • OMA madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Mælk = 7,50 kr.
  • Kyllingestrimler, 120 g. = 12,95 kr. (Lige nu på tilbud til 10 kr.)
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • Fiskefilet – Fish, frost = 24,95 kr.
  • 200 g. revet mozzarella = 11,95 kr.
  • Ærter, frost = 8,95 kr.
  • 1 pk. bacon i skiver = 8,95 kr.
  • 4 æg = 12,95 kr.

Kolonial:

  • Pasta = 4,50 kr.
  • Grøn pesto = 7,50 kr.

Fra basislager:

  • Ketchup + Remolade + Sennep
  • Salt + peber 
  • Løg + hvidløg 
  • Bagepulver 
  • Tomatpuré
  • Mel
  • Margarine + olie
  • Citronsaft
  • Ristede løg

 

Alt i alt for denne uge er 193,05 kr. Velbekomme! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Vil du have muligheden for at optjene point, når du har handlet, der kan bruges til gavekort? Så læs mere i et af mine tidligere indlæg her.  Jeg har været glad for muligheden, og giver det mine varmeste anbefalinger. Du kan læse meget mere i linket om, hvordan du kommer i gang med at optjene dine point.

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  • Svar
    Gitte
    7. april 2018 den 9:24

    Du skal have kæmpe ros for hver uge, at gøre det nemmere for os alle der bruger dine planer. Jeg bruger ikke planen hver uge, men ret ofte og det er en kæmpe hjælp i min hverdag… ? Så tusind tak for det store arbejde du gør hver evig eneste uge?

  • Svar
    tina
    10. april 2018 den 18:59

    Fantastisk ; Nemt hurtigt og lækker varierende mad. Bruger den ikke hver uge, men når jeg lige trænger til lidt nyt og lækkert på bordet 🙂
    Som singel køber jeg tit alt for meget ind, som jeg ender med at smide ud sidst på ugen, dejligt du her har lavet ja… plan smil
    tak for indsatsen 🙂

Skriv kommentar