Opskrifter Ris Vegetarisk

Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Svamperisotto er en af mine yndlingsretter! Dog er manden herhjemme ikke særlig fan, da han ikke bryder sig om champignon, men laver det til hver lejlighed jeg er alene, enten med eller uden børn. I har nok lagt mærke til, at den har været på både single, familie og de vegetariske madplaner. For det er virkelig en all-rounder, den kan bruges i alle sammenhænge – som en frokost, morgenmad, aftensmad eller snack! Den tager kort tid at lave og kan laves i mange forskellige variationer – det her er dog min favorite! 🙂

Svamperisotto kan jo også laves så dyrt som man gerne vil have den. Vil man have den skrabede version (som jeg elsker), så bruges der altså grødris og ikke risottoris. Og så er der til 2 gange i en pose til 10 kr. Det er altså billigt! Det mætter afsindig meget og man kan spise det meste kød (her er favoritten laks og kylling) til som tilbehør. Et godt brød eller baconsvøbte bønner og asparges er heller ikke helt dårligt til.

Opskriften nedenfor er til 2 voksne og 2 børn. Der vil vises opskrift, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislager, disse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog nævner jeg hvad der skal bruges fra basislageret. Velbekomme! ?

 

Svamperisotto (4 pers.)


Ingredienser 

  • 250 gram champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gram margarine
  • 75 gram parmesanost
  • 1 løg
  • 4 dl. grødris
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 25 gram margarine smeltes i en gryde og champignonerne steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  2. Champignonerne tages op af gryden og resten af margarinen smeltes i gryden
  3. Snit løgnene i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsæt risene og vend det sammen med løgene.
  5. Kom bouillonvand i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
  6. Til sidst vendes champignonerne, ost, salt og peber med risottoen.

 

Indkøbseddel fra Rema 1000:

Frugt & grønt 

  • 250 gram champignon = 10 kr.

Kølevarer + frost

  • Revet parmasanost = 11,95 kr.

Kolonial: 

  • Grødris = 10 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg 
  • Grøntsagsbouillon 
  • Salt + peber 
  • Fedtstof 

 

I alt for denne lækre og nemme ret fra Rema 1000 bliver det 31,95 kr. for 4 personer. Velbekomme! ? 

 

Relaterede indlæg

1 Kommentar

Skriv kommentar