Print

Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Svamperisotto er en af mine yndlingsretter! Dog er manden herhjemme ikke særlig fan, da han ikke bryder sig om champignon, men laver det til hver lejlighed jeg er alene, enten med eller uden børn. I har nok lagt mærke til, at den har været på både single, familie og de vegetariske madplaner. For det er virkelig en all-rounder, den kan bruges i alle sammenhænge – som en frokost, morgenmad, aftensmad eller snack! Den tager kort tid at lave og kan laves i mange forskellige variationer – det her er dog min favorite! 🙂

Svamperisotto kan jo også laves så dyrt som man gerne vil have den. Vil man have den skrabede version (som jeg elsker), så bruges der altså grødris og ikke risottoris. Og så er der til 2 gange i en pose til 10 kr. Det er altså billigt! Det mætter afsindig meget og man kan spise det meste kød (her er favoritten laks og kylling) til som tilbehør. Et godt brød eller baconsvøbte bønner og asparges er heller ikke helt dårligt til.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • 250 gram champignon
 • 75 gram parmesanost
 • 4 dl. grødris

 

Basislager:

 • 8 dl grønsagsbouillon
 • Salt + peber
 • 1 fed hvidløg
 • 50 gram margarine
 • 1 løg

Fremgangsmåde

 1. Margarine smeltes i en gryde og champignon steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
 2. Champignon tages op af gryden og resten af margarinen smeltes i gryden
 3. Snit løg og hvidløg i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
 4. Tilsæt ris og vend det sammen med løg.
 5. Kom bouillonvand i og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter – eller til risene er kogt møre.
 6. Til sidst vendes champignon, ost, salt og peber med risottoen.
 7. Server.

Relaterede indlæg

1 Kommentar

Skriv kommentar