Print

Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Svamperisotto er en af mine yndlingsretter! Dog er manden herhjemme ikke særlig fan, da han ikke bryder sig om champignon, men laver det til hver lejlighed jeg er alene, enten med eller uden børn. I har nok lagt mærke til, at den har været på både single, familie og de vegetariske madplaner. For det er virkelig en all-rounder, den kan bruges i alle sammenhænge – som en frokost, morgenmad, aftensmad eller snack! Den tager kort tid at lave og kan laves i mange forskellige variationer – det her er dog min favorite! 🙂

Svamperisotto kan jo også laves så dyrt som man gerne vil have den. Vil man have den skrabede version (som jeg elsker), så bruges der altså grødris og ikke risottoris. Og så er der til 2 gange i en pose til 10 kr. Det er altså billigt! Det mætter afsindig meget og man kan spise det meste kød (her er favoritten laks og kylling) til som tilbehør. Et godt brød eller baconsvøbte bønner og asparges er heller ikke helt dårligt til.

Ingredienslisten er normalt delt op efter hvad der skal købes, og hvad man normalt har i sit basislager, hvis man følger mine madplaner. Husk normalt at tjekke basislageret inden du handler efter opskrifter på siden.


Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 250 gram champignon
  • 75 gram parmesanost
  • Salt + peber
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gram margarine
  • 1 løg

 

Hvis der bruges risottoris:

  • 250 gram risottoris
  • 1 liter 1 grøntsagsbouillon

 

Hvis der bruges grødris: 

  • 4 dl. grødris
  • 8 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde

  1. Margarine smeltes i en gryde og champignon steges ved kraftig varme i 3-4 minutter (til de er gyldne)
  2. Champignon tages op af gryden og resten af margarinen smeltes i gryden
  3. Snit løg og hvidløg i små tern og svits det i gryden i ca. 30 sekunder.
  4. Tilsæt ris og vend det sammen med løg.
  5. Kom bouillonvand i og lad det simre ved svag varme under låg i 15-18 minutter – eller til risene er kogt møre.
  6. Til sidst vendes champignon, ost, salt og peber med risottoen.
  7. Server.

Relaterede indlæg

5 Kommentarer

  • Svar
    Nikki Lund
    20. april 2018 den 18:16

    Jeg elsker svamperisotto, tror vidst lige jeg skal have det igen snart 🙂
    Kram,

    http://nikkilund.dk

  • Svar
    Line
    30. oktober 2018 den 23:27

    Kan det fryses?

  • Svar
    Birgitte
    31. marts 2019 den 8:31

    Kan man bruge andet end svampe?

  • Svar
    Tina
    7. april 2019 den 22:58

    Hej. Har et spørgsmål angående denne uges madplan, hvor der står persille på indkøbslisten. Men jeg kan ikke finde hvilken ret det skulle være brugt i?
    Tag for en mega god madblog og gode madplaner hvert uge!

  • Svar
    Damefuglen
    28. september 2019 den 10:49

    Ej, nu har jeg endelig prøvet denne opskrift (brugte bare smør i stedet for magarine, selvom det er lidt dyrere), og den var bare vidunderlig. Har aldrig taget mig mod til at lave det før nu, selvom jeg er helt vild med risotto, fordi jeg troede, det var for svært.

    I øvrigt tak for en rigtig god og inspirerende blog. Dine madplaner giver mig blod på tanden, og der går næsten sport i at gøre mine ugeindkøb så billige som muligt. Tak!

Skriv kommentar