Print

Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Svamperisotto er en af mine yndlingsretter! Dog er manden herhjemme ikke særlig fan, da han ikke bryder sig om champignon, men laver det til hver lejlighed jeg er alene, enten med eller uden børn. I har nok lagt mærke til, at den har været på både single, familie og de vegetariske madplaner. For det er virkelig en all-rounder, den kan bruges i alle sammenhænge – som en frokost, morgenmad, aftensmad eller snack! Den tager kort tid at lave og kan laves i mange forskellige variationer – det her er dog min favorite! 🙂

Svamperisotto kan jo også laves så dyrt som man gerne vil have den. Vil man have den skrabede version (som jeg elsker), så bruges der altså grødris og ikke risottoris. Og så er der til 2 gange i en pose til 10 kr. Det er altså billigt! Det mætter afsindig meget og man kan spise det meste kød (her er favoritten laks og kylling) til som tilbehør. Et godt brød eller baconsvøbte bønner og asparges er heller ikke helt dårligt til.

Vær’ opmærksom på, at der i parmesansost er lysozym ÆG i.

<

Den lækreste (og nemmeste) svamperisotto

Tidsforbrug: 25-30 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

 • Champignon
 • Risottoris
 • Parmesanost
 • Fedtstof
 • Salt
 • Peber
 • Grøntsagsbouillon
 • Løg
 • Hvidløg

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

 • Svar
  Nikki Lund
  20. april 2018 den 18:16

  Jeg elsker svamperisotto, tror vidst lige jeg skal have det igen snart 🙂
  Kram,

  http://nikkilund.dk

 • Svar
  Line
  30. oktober 2018 den 23:27

  Kan det fryses?

 • Svar
  Birgitte
  31. marts 2019 den 8:31

  Kan man bruge andet end svampe?

 • Svar
  Tina
  7. april 2019 den 22:58

  Hej. Har et spørgsmål angående denne uges madplan, hvor der står persille på indkøbslisten. Men jeg kan ikke finde hvilken ret det skulle være brugt i?
  Tag for en mega god madblog og gode madplaner hvert uge!

  • Svar
   Morten
   9. april 2020 den 21:54

   Det skulle bruges om mandagen til persillesovsen

 • Svar
  Damefuglen
  28. september 2019 den 10:49

  Ej, nu har jeg endelig prøvet denne opskrift (brugte bare smør i stedet for magarine, selvom det er lidt dyrere), og den var bare vidunderlig. Har aldrig taget mig mod til at lave det før nu, selvom jeg er helt vild med risotto, fordi jeg troede, det var for svært.

  I øvrigt tak for en rigtig god og inspirerende blog. Dine madplaner giver mig blod på tanden, og der går næsten sport i at gøre mine ugeindkøb så billige som muligt. Tak!

 • Svar
  Anja
  8. januar 2020 den 13:27

  Det må prøves
  Man kan vel bruge det kød man kan lide..
  Vil bare gerne have brugt mine grødris fra jul

 • Svar
  MBJ
  19. juni 2020 den 19:41

  Det var godt nok nemt og lækkert (og er normalt ikke så meget til ris heller)

Skriv kommentar