Print

2018: Madplan for uge 18

Godmorgen! Så blev det lørdag igen – jeg håber, at I har haft en dejlig uge med lækker mad. Vi fortsætter endnu en uge, det er jo fødselsdagsuge og derfor også fyldt med herlige tilbud – og det skal vi da gøre brug af! ?

Næste uge, uge 18, er en madplan med 7 dages aftensmad for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 18

Mandag – Rislasagne (ca. 35 min.)

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • 3 ps. ris
  • 2 gulerødder
  • 1 ds. hakkede tomater
  • En halv ds. tomatpuré
  • 1 glas champignon
  • Frisk mozzarella
  • 2 tsk. paprika
  • Fedtstof
  • Vand + 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 løg
  • 2 fede hvidløg
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 3 ps. ris koges efter anvisning på pakken
  2. Løg & hvidløg pilles og skæres i små tern
  3. Gulerødderne skrælles og rives fint el. hakkes i minihakker
  4. Fedtstof opvarmes i en gryde og løg & hvidløg svitses til det er gennemsigtigt
  5. Brun oksekøddet i gryden
  6. Tilsæt derefter revne gulerødder og champignon
  7. Tilsæt hakkede tomater efterfølgende og derefter bouillovand til det dækker fyldet
  8. Retten simrer nu i 10-15 min. – smag nu til med salt og peber
  9. Et ildfast fad smørres med fedtstof og risene puttes i bunden af fadet
  10. Kødsovsen fordeles ovenpå – til sidst hældes tynde skiveskåret frisk mozzarella på
  11. Bag lasagnen i 8-10 min.

 

Tirsdag – Kartoffel/porre suppe m. baconknas (ca. 25-30 min.)

Ingredienser

  •  750 gram kartofler
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 pk. bacon i tern

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porrerne skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

 

Onsdag – Svensk pølseret m. frankfurtere (ca. 20 min.)

Ingredienser

  • 1 pk. frankfurter m. bacon
  • 75 gram tomatpuré
  • 650 g. kartofler
  • 1 finthakket løg
  • 2,5 dl fløde
  • Mælk efter behov
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af
  2. Skær pølserne og kartoflerne i små skiver/stykker
  3. Hak løget groft
  4. Svits løg, kartofler og pølser i en gryde
  5. Tilsæt tomatpuré og fløde – lad det simre i 7-10 minutters tid
  6. Hvis der ønskes mere sovs – tilsæt her en smule mælk

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Kærgården
  • Solsikkerugbrød
  • Mayo, makralsalat
  • Mayo, tunsalat
  • Gøl salami
  • Gøl kødpølse

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Wraps med fyld af oksekød og salat (ca. 15 min.)

Ingredienser

  • 2 pk. wraps
  • 1 løg + 1 fed hvidløg
  • 500 g. hk. oksekød
  • ½ iceberg (resten gemmes til lørdag)
  • Majs (resten gemmes til lørdag)
  • ½ agurk (resten gemmes til lørdag)
  • Fedtstof
  • 1 tsk. paprika
  • Salt + peber
  • Dressing

Opskrift

  • Hvidløg og løg pilles og hakkes fint.
  • Okskøddet brunes i fedtstof i en gryde – paprika, løg og hvidløg tilsættes.
  • Wraps varmes i microen efter anvisning på emballagen
  • Iceberg og agurk skylles og skæres som ønsket. Det blandes derefter med majs og dressing, og er nu klar til at putte sammen med oksekøddet i de lune wraps.

 

Lørdag – Farseret porre med kartofler, brun sovs & frisk salat (ca. 30-35 min.)

Ingredienser

  • 500 gram hk. svinekød
  • 1 løg
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kg. kartofler
  • Fedtstof
  • Mælk
  • Salt + peber

Salat: 

  • ½ agurk
  • ½ iceberg
  • Majs
  • Gulerødder

 

Opskrift

  1.  Skræl og kog kartoflerne
  2. Kog porrerne i 5 min.
  3. Gulerødderne skæres og rives fint.
  4. Rør svinefars, løg, havregryn, gulerøddder, en anelse mælk, salt og peber sammen.
  5. Rul herefter fars rundt om porrerne (5 tsk ca alt efter størrelse)
  6. Steg farsen med fedtstof på en pande
  7. Lav en opbagt sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld kartoffelvand i og smag til med salt + peber + kulør)
  8. Mens sovsen gives et opkog skæres salaten og severes til de kogte kartofler og kødet.
  9. Server!

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt

  • 1 kg. gulerødder = 7 kr.
  • 3 kg. kartofler = 12 + 10 kr.
  • 4 porre = 16 kr.
  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 7 kr.

 Brød 

  • Solsikkerugbrød = 8 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • 2 pk. hk. oksekød = 30 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. svinekød = 15 kr. (Tilbud)
  • Frisk mozzarella = 5,95 kr.
  • Kærgården = 7 kr. (Tilbud)
  • Bacon i tern = 10,95 kr.
  • 1 pk. frankfurter m. bacon = 10 kr. (Tilbud)
  • 2,5 dl. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • 1 l. mælk = 7,50 kr.
  • Mayo, makralsalat = 5 kr. (Tilbud)
  • Mayo, tunsalat = 5 kr. (Tilbud)
  • Gøl salami = 5 kr. (Tilbud)
  • Gøl kødpølse = 5 kr. (Tilbud)

Kolonial: 

  • Ris = 4,50 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Champignon, glas = 4,50 kr.
  • 2 pk. wraps = 17,90 kr.
  • Majs = 4,75 kr.

Basislager denne uge:

  • Tomatpure 
  • Paprika 
  • Fedtstof 
  • Grøntsagsbouillon 
  • Hvidløg + løg 
  • Salt + peber 
  • Paprika 
  • Dressing 
  • Havregryn 

 

Alt i alt for denne uge er 219,95 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. ?


 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

  • Svar
    Dorte
    29. april 2018 den 9:15

    Hvornår skal tomatpure i, om mandagen?

  • Svar
    Anne
    29. april 2018 den 11:02

    Der står 3 ps. ris. Er det 3 poser ris? :-O eller er det sådan en pakke med kogeposer i, hvor du så bruger 3 af dem?

    • Svar
      Camilla
      30. april 2018 den 5:44

      Det ligner ud fra prisen at det er koge poser ris hun mener ?

  • Svar
    Pernille Jørgensen
    29. april 2018 den 12:32

    Hejsa Fie

    Tusinde Tak for madplan , det hele lyder rigtig lækkert ? og sundt ??

    Knuser fra Pernille

  • Svar
    Alexander
    29. april 2018 den 14:23

    Hejsa.

    Jeg ville bare lige sige tak for det gode initiativ med de her lækre og billige retter.

    Efter at stå i en situation med en fyreseddel og en masse uforudsete udgifter, er det hele ligesom vendt 180 grader og det kræver lidt øvelse at vænne sig til at være en fattigrøv lige pludselig,

    Så det var bare lige det.. Tak 🙂

  • Svar
    Kamilla
    1. maj 2018 den 16:26

    Hej!
    Super fedt du laver de her madplaner 🙂
    De er en enorm stor hjælp for os i hverdagen
    Så tusind tak fordi du gør vores hverdag nemmere!
    Knus fra Kamilla

  • Svar
    Nicolai
    3. maj 2018 den 19:44

    Vi kom lidt sent ind i ugen med hensyn til mad. Vi har altid haft et stort overforbrug af mad og for den sags skyld også penge. Sådan går det når man tager i supermarkedet og er sulten når aftensmaden ikke er planlagt. Nu har vi sagt til os selv, madplan madplan madplan.
    Vi var i Rema1000 og handle ind til de næste 7 dage (2 voksne og én 7 måneder baby). 200kr for de næste 7 dage, og så var der 90kr sparet på tilbud! Lækkert. Vi har lavet lidt om på nogle af retterne, men ingredienser er stort set de samme 🙂

    Glæder mig til at se hvad du ellers kommer op med de næste uger 🙂

Skriv kommentar