Print

2018: Madplan for uge 17

Godmorgen! Så blev det lørdag igen ?

Lørdag er dagen for udgivelse af den ugentlige madplan for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 17

Mandag – Spaghetti m. kødsovs (min mors opskrift, ca. 25-30 min.)

Den her ret kræver lidt yderligere forklaring! Det er egentlig ikke min egen opskrift, min mor skal have æren, da det er min yndlings “gryderet” fra jeg var barn! I min familie fik vi det oprindeligt ikke med oksekød, men med svinekød, og når nu det er på tilbud, så er jeg NØDT til at dele det med jer. Det smager så godt. Tag godt imod den – og smag lidt af min barndom.

Ingredienser

  • 500 g. hk. svinekød
  • 1 glas champignon
  • 1 rød peber
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 250 ml. madlavningsfløde
  • 2-3 dl. vand (evt. mælk hvis din mælk kan holde sig helt til lørdag også ift. dato)
  • 1 glas pastasauce
  • 500 g. pastaskruer + vand
  • Salt + peber
  • Oregano
  • Fedtstof
  • 1 terning grøntsagsbouillon

Opskrift

  • Løg og hvidløg pilles og snittes fint
  • Den røde peber skylles og skæres fint
  • Pastaen koges i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen
  • Kødet brunes i en gryde med fedtstof i – når kødet næsten er brunet af tilsættes  løg og hvidløg – svits kort
  • Champignon drænes for vand og tilsættes sammen med rød peber, pastasauce, vand (evt. mælk) og grøntsagsbouillon.
  • Smag til med fløde, salt, peber og oregano.
  • Kødsovsen serveres til den kogte pasta.

 

Tirsdag – Kylling i karry m. kogte bønner (ca. 30-35 min.)

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 2 gulerødder
  • 3 ps. ris
  • 1 løg
  • 450 gram kyllingebrystfilet
  • 3 tsk. karry
  • 5 dl. hønsebouillon
  • 2 spsk. olie
  • 5 dl. mælk
  • Bønner

Opskrift

  1. Æblerne og gulerødderne skrælles
  2. Æblerne skæres i tern & gulerødderne rives
  3. Løget hakkes fint & kyllingen skæres i små tern / strimler (hvad man finder bedst)
  4. Olie hældes i en gryde og karry tilsættes – svits godt og tilsæt kyllingen
  5. Æbler, gulerødder og løg tilsættes.
  6. Tilsæt en spsk. mel som røres ind i og derefter tilsættes 5 dl. vand sammen med bouillonterningen.
  7. Lad det koge igennem & tilsæt mælk.
  8. Smag til med salt, peber og karry
  9. Bønnerne koges efter anvisning på emballagen
  10. Lad retten simre i ca 20 min.
  11. Imellemtiden laves risene. De skal koges efter pakkens anvisning.

TIP: Kylling i karry er altid lækkert med forskellig topping ovenpå som fx. majs, banan, nødder, kokosmel mm. Der kan evt. også kommes kokosmælk i, i stedet for alm. mælk. 

 

Onsdag – Gulerodssuppe m. brød & baconknas (ca. 30-35 min.)

Ingredienser

  • 450 gram gulerødder
  • 1 pk. bacon
  • 2 løg
  • 3 fede hvidløg
  • 1 tsk. oregano
  • 8 dl. grøntsagsbouillonvand (2 stk. terninger)
  • 3 spsk. olie
  • Baguettes
  • salt + peber

Opskrift

  1. Skræl gulerødder og skær dem i små tern
  2. Løg og hvidløg pilles og hakkes i tern
  3. Olien varmes op i en gryde og løg/hvidløg steges med oregano(ikke brune!)
  4. Hæld bouillonvandet i og tilsæt gulerødder
  5. Lad det koge under låg i 25 minutters tid eller til grøntsagerne er helt møre
  6. Når suppen er kølet en smule af blendes det – tilsæt vand hvis den er for tyk.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Bacon svitses på panden til det er sprødt
  9. Varm brødet og server med gulerodssuppe og baconknas

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør, Lurpak
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød (1000 g.)
  • Hamburgerryg
  • Leverpostej
  • Tun

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Kyllingekarbonader m. hasselback kartofler, paprikasauce & bagte rodfrugter (ca. 55-60 min.)

Ingredienser

  • 450 g. hk. kyllingefars
  • 1 kg. kartofler
  • 1 ps. rodfrugter, frost
  • 2 tsk. paprika
  • 0,75 dl. olie
  • Salt
  • Melblanding (mel + vand)
  • Rasp
  • Fedtstof

Sauce: 

  • 1 hønsebouillonterning + 2 dl. vand
  • En sjat mælk
  • 2 tsk. mel
  • Fedtstof
  • 1 spsk. paprika
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Farsen formes til bøffer og vendes i en tyk melblanding af mel og vand rørt sammen.
  2. Til sidst vendes bøfferne i rasp, krydres og steges på panden i fedtstof.
  3. Skræl kartoflerne og snit ned i dem hele vejen over – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Det giver det bedste resultat
  4. Lav en olieblanding (med paprika og olie) og pensl dem bagefter.
  5. Hæld lidt salt over hver kartoffel
  6. Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
  7. Put rodfrugterne i et fad og kom i ovnen og lav efter anvisningen på posen
  8. Fedtstof tilsættes i en gryde (lad bruse af) – paprika tilsættes og svitses kort – melet bagefter. Tilsæt derefter hønsebouillon og mælk for resten (kommer an på hvor meget sauce du ønsker). Smag til med salt, peber og paprika.

 

Lørdag – Fuldkornslasagne m. frisk salat & dressing (ca. 45 min.)

Ingredienser

  • Lasagneblanding
  • 1 løg
  • 500 g. hk. oksekød
  • Mælk + vand
  • Frisk mozzarella
  • 1 ps. salatblanding
  • Majs
  • Agurk

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn.
  2. Kødet brunes i en gryde
  3. Løget hakkes og tilsættes gryden – rør godt rundt til løgene er bløde
  4. Tilsæt lasagneblanding, samt mælk og vand som anvist på pakken
  5. Find et ildfast fad og fordel fyld og lasagneplader på skift – start med fyld.
  6. Mozarellaen skæres i tynde skiver og fordeles over lasagnen og bages i ovnen i 35 min. ved 200 g. alm. ovn.
  7. Agurk og salat skylles. Agurken skæres i fine tern
  8. Lasagnen spises med blandet salat, majs, agurk og dressing.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 1 rød peber = 7 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 2 æbler = 4 kr.
  • 1 kg. kartofler = 8 kr.  (Tilbud)
  • Agurk = 6 kr.
  • Salatblanding, Easy Tasty = 10 kr. (Tilbud)

 Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • 2 pk. fuldkornsrugbrød (1000 g.) = 8 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • 500 g. hk. svinekød = 15 kr. (Tilbud)
  • 450 g. hk. kyllingefars = 15 kr. (Tilbud)
  • 500 g. hk. oksekød = 25 kr.
  • 250 ml. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • 450 gram kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • 1 liter mælk = 7,50 kr.
  • 1 pk. bacon i tern = 10 kr. (Tilbud)
  • Lurpak = 10 kr. (Tilbud)
  • Hamburgerryg = 9,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • 1 ps. rodfrugter, frost = 12,95 kr.
  • Bønner = 10,50 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,95 kr.

Kolonial: 

  • 1 glas champignon = 4,50 kr.
  • 1 glas pastasauce = 5 kr. (Tilbud)
  • 500 g. pastaskruer = 4,50 kr.
  • Ris = 4,50 kr.
  • Tun = 8,95 kr.
  • Lasagneblanding = 10 kr. (Tilbud)
  • Majs = 4,75 kr.

Basislager denne uge:

  • Løg + hvidløg 
  • Salt + peber
  • Oregano
  • Paprika
  • Mel 
  • Rasp
  • Karry
  • Fedtstof (olie + margarine)
  • Grøntsags + hønsebouillon

Alt i alt for denne uge er 260,40 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. ?


 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Relaterede indlæg

4 Kommentarer

  • Svar
    Jeanett
    22. april 2018 den 9:44

    Tak for en dejlig madplan! Vi har fulgt dine ugentlige madplaner siden marts og vil bare sige tak!
    Pga. Dig har vi herhjemme fået råd til en bil, og eftersom vi er 2 studerende på SU med 2 børn så er det noget af en bedrift! 🙂

  • Svar
    Martin
    23. april 2018 den 9:43

    Kyllinge/karry gryden er super. Brugte kokosmælk og gav den lige et skvæt maizena for at jævne den lidt – det kan anbefales 🙂

  • Svar
    Maria
    29. april 2018 den 9:42

    Hej 🙂
    Jeg vil prøve din mors kødsovs, den ser spændende ud! Når du skriver pastasauce til kødsovsen, hvilken variant bruges der så?
    Mvh
    Maria

  • Svar
    Carina
    7. august 2018 den 9:32

    Hvis man vil erstatte pastasaucen med hakket tomater i spaghetti med kødsovs, hvor mange dåser skal man så bruge??

Skriv kommentar