Print

2018: Madplan for uge 15

Godmorgen! Jeg har lyttet til mine kære søde følgere, og derfor er der nu kommet en ca. tid på opskrifterne! Jeg har dog skrevet ud fra mit eget tempo, men tænker at det er rimelig gennemsnitlig. 🙂

Men det blev jo endnu engang lørdag morgen, hvilket betyder udgivelse af den ugentlige madplan for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

 

Madplan for uge 15

Mandag – Fiskefridaller m. kartofler, smørsauce og bønner (30-35 min.)

Ingredienser

  • 2 pk. Lakse- & torskefars
  • 1 løg
  • 1 kg. kartofler
  • Smør
  • Grønne bønner

Opskrift

  • Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand
  • Løget pilles og snittes fint
  • Løg og fiskefars røres sammen og steges 6-8 min. på panden i fedtstof
  • Bønnerne koges efter anvisning på emballagen.
  • Smørret smeltes og serveres til maden.

 

Tirsdag – Pasta bolognese (20-25 min.)

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød 8-12%
  • 1 løg
  • 1 pk. pastaskuer
  • Tomatpuré 1 ds.
  • 4 dl. oksebouillon
  • 1 ps. Pastagrønt, frost
  • Meljævning
  • Fedtstof til stegning
  • Salt + peber

Opskrift

  • Løg pilles og snittes fint
  • Kød og løg brunes i fedtstof i en gryde
  • Tomatpuré, oksebouillon, pastagrønt tilsættes – det simrer indtil den frosne blanding er kogt igennem og varm
  • Pastaskruerne koges i letsaltet vand efter anvisning på emballagen
  • Sovsen smages til med salt og peber og serveres til pastaen. Er sovsen for tynd kan den evt. gives et hurtigt opkog og jævnes med oprørt mel og vand.

 

Onsdag – Forårsruller på grøntsagsbund m. ovnstegte kartofler og bearnaisesauce (45 min.)

Ingredienser

  • 2 pk. daloon forårsruller (600 g.)
  • Grøntsagsbund (blanding frost)
  • 1 pk. bearnaisesauce
  • 1 kg. kartofler
  • Olie
  • Herbes de provence
  • Salt

Opskrift

  1. Kartoflerne skrælles i skiver og vendes i olie, herbes de provence og salt og bages i ovnen ved 225 grader i 35-40 min. 
  2. Put grøntsagsbunden (frostblanding) i bunden af et fad og put forårsrullerne ovenpå og bag det i ovnen i 18 min. ved 225 grader alm. ovn
  3. Saucen varmes ved lav varme i en gryde

OBS! Kan forårsrullerne ikke være i fadet, puttes de ved siden af på en bageplade eller et andet fad og bages til. 

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør, tusindfryd
  • Rugbrødre (vælg selv)
  • President flødeost (vælg selv)
  • Leverpostej
  • Bierwurst
  • Cherrytomater
  • ½ Agurk

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Cremet broccolisuppe m. baconknas ( ca. 20-25 min.)

Ingredienser

  • 500 g. broccoli
  • 1 løg
  • 2 terninger hønsebouillon +1 liter vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2,5 dl. fløde
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Put bouillonterningerne i vandet og lad det opløse
  2. Skær løg og hvidløg
  3. Hæld olie i en gryde og svits løget og hvidløget
  4. Kog broccolien i 5 min., si dem og tilsæt dem til løget
  5. Hæld bouillonvandet og lad det koge i 5-6 minutter
  6. Hæld grydens indhold i en blender og blend det hele fint
  7. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt fløden
  8. Bacon skæres ud i små stykker og steges på en pande til det har den ønskede sprødhed
  9. Smag suppen til med salt og peber

 

Lørdag – Hjemmelavet salatpizza (55-60 min.)

Ingredienser 

Dejen:

  • 600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • 0,5 tsk. salt

Fyld:

  • Revet cheddarost
  • 2 pk. skinke i tern
  • ½ agurk
  • Cherrytomater
  • Øko. salatmix
  • Dressing

Pizzasauce

  • 1 ds. hk. tomater
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. sukker
  • 2 fede hvidløg
  • ½ tsk. salt

 

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time
  3. Tænd ovnen på 225 grader.
  4. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  5. De hakkede tomater, hvidløg, oregano, sukker og salt blendes til pizzasauce og hældes over dejen
  6. Halvdelen af osten fordeles på pizzabunden.
  7. Skinke fordeles som det næste – resten af osten som det sidste.
  8. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.
  9. Salaten skæres som ønsket til at komme ovenpå pizzaen ved servering på hver enkelt tallerken (resten kan gemmes til restedag)
  10. Dressing puttes på ved servering sammen med salaten.

 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • Cherrytomater = 5 kr.
  • Agurk = 7 kr.
  • Broccoli = 8 kr. (Tilbud)
  • Øko. salatmix = 6 kr. (Tilbud)

 Brød 

  • Rugbrødre, vælg selv = 8 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • 2 pk. lakse- og torskefars, 400 g. x 2 = 30 kr. (Tilbud)
  • 1 pk. smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • Grønne bønner = 10,50 kr.
  • 500 g. hakket oksekød, 8-12 % = 20 kr. (Tilbud)
  • 1 ps. pastagrønt, frost = 10 kr. (Tilbud)
  • 2 pk. daloon forårsruller (600 g. x 2) = 30 kr. (Tilbud)
  • President flødeost, vælg selv = 5 kr. (Tilbud)
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • OMA madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Gær = 0,95 kr.
  • Revet cheddarost = 10 kr. (Tilbud)
  • 2 pk. skinke i tern = 16,40 kr.
  • Grøntsagsbund = 10 kr. (Tilbud)

Kolonial

  • 1 pk. pastaskruer = 4,50 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Bearnaisesauce = 12 kr. (Lige nu på tilbud til 10 kr.)

Basislager denne uge:

  • Løg + hvidløg
  • Tomatpuré
  • Okse- og hønsebouillon
  • Sukker
  • Oregano
  • Herbes de provence
  • Mel + vand
  • Olie + margarine
  • Salt + peber

 

Alt i alt for denne uge er 255,15 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.


Vil du have muligheden for at optjene point, når du har handlet, der kan bruges til gavekort? Så læs mere i et af mine tidligere indlæg her.  Jeg har været glad for muligheden, og giver det mine varmeste anbefalinger. Du kan læse meget mere i linket om, hvordan du kommer i gang med at optjene dine point. 

Relaterede indlæg

7 Kommentarer

  • Svar
    Elena
    7. april 2018 den 17:25

    Super fin madplan med indkøbsliste og det hele ?

  • Svar
    Monica Borré
    9. april 2018 den 8:39

    Hej Fie
    Nu har jeg flere gange ledt forgæves efter Herbes de provance kryderriet i Rema1000, jeg har snakket med flere af medarbejderne og de siger alle at dette krydderi kun er der nogle gange som del af nogle partivarer, dette er lidt træls, da jeg jo rigtig gerne vil krydre min mad også gerne mere end du beskriver i dine skønne madplaner, men jeg vil simpelhen hører om du evt. kunne anvende et andet krydderi, som Rema1000 altid har på hylderne. Tak for dine dejlige planer, selvom jeg nok nyder det mere end min familie, da de ikke er så voldsomt glade for al den fisk. I dag spurgte manden om det var muligt med et alternativ, og han fik svaret, så må du jo spise rugbrød i stedet, hvis fisken ikke passer dig. Hilsen Monica

    • Svar
      Anne-Marie Kofoed
      10. april 2018 den 16:45

      Ja det med herbs de provance mangler jeg også…. men ellers så faktisk en plan denne gang…. og i det hele taget ? jeg bruger den som igang punkt for min plan nogle ting fjerner jeg eller lægger lidt mere mad til…. vi har 3 børn den ældste er snart 8 så der bliver ofte købt en ekstra pakke skinke tern osv. …. og jeg laver også dobbelt op på suppen i denne uge ? men det er jo stadigvæk billigt….
      Og manden er glad… Han efterspurgte det for nogle uger siden om jeg ik snart lavede madplan igen efter at have været inde i en periode med lidt for kedelig mad???

  • Svar
    Maria
    9. april 2018 den 8:59

    Jeg glæder mig til at prøve din lækre madplan. Jeg har hørt så meget godt om din blog ??

  • Svar
    Charlotte
    9. april 2018 den 21:14

    Hejsa ?
    Du kan sagtens lave pizza sovse uden sukker.
    Selv laver jeg til ca 2 pizze af
    1 ds flåede tomater
    Lidt hvidløg
    1-2 spsk olivenolie
    salt
    Peber
    Oregano
    Og så blender godt med en stavblender.
    ?

  • Svar
    Gert
    14. april 2018 den 10:37

    God madplan med gode retter.

    Måske kunne man tilsætte nogle kartofler til broccolisuppen, så den bliver lidt tykkere.

  • Svar
    Heidi
    17. april 2018 den 16:58

    Hej 🙂 Blot til orientering: Remas pastagrønt indeholder 20% løg, så man kunne vælge at skippe løget 😉 Derimod indeholder den kun 3% hvidløg, så mere af det! 😀 Tak for en lækker og let madplan! Man kan selvfølgelig altid improvisere og tilføje eller trække fra, men den tjener ofte for mig som dejlig grundplan og inspiration 🙂

Skriv kommentar