Ikke-kategoriseret Madplaner Single-madplaner
Print

Single madplan #29

Så er der udgivet endnu en madplan til de kære singler – og så endda en lækker en af slagsen. Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. 🙂 I næste uge handles lidt anderledes, da vi er gået påsken i møde og ikke alle Rema 1000 har åbent. Derfor vil der være enkelte ting der skal handles tirsdag, da de er billigere i næste uge med tilbud end normalt, men prisen varierer kun med 12 kr. hvis man ikke ønsker at vente med nogle af varerne til tirsdag.

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #29

Mandag – Kyllingesuppe m. kartofler, grøntsager & brød 

Ingredienser

  • 250 g. øko. kartofler
  • 1 kyllingebryst
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor tomat
  • 1 pk. baguettes (2 stk. i)
  • 5 dl. hønsebouillon
  • 1 bundt persille
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skræl kartofler og gulerødder
  2. Hæld 5 dl. vand i en gryde
  3. Skær kartofler og gulerødder i små tern.
  4. På det i gryden og bring det i kog – tilsæt hønsebouillon
  5. Pil hvidløg, hak det fint og tilsæt til suppen
  6. Skær et kryds øverst i tomaten og dyp den i kogende vand i 1 min. Tag den op, fjern skindet (flå den) og skær tomatkødet i grove tern og kom dem i suppen.
  7. Kyllingebrystet skæres i små stykker og puttes i suppen når kartoflerne næsten er møre
  8. Lad det koge sådan i 7 minutter – hak persillen og tilsæt til suppen. Lad det koge yderligere 3 minutter.
  9. Varm brødet i ovnen efter anvisning på pakken

 

Tirsdag – Kyllinge/karry gryde med ris

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • Resten af kyllingen fra mandag
  • 2 dl. mælk
  • 3 gulerødder
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 poser ris
  • 1 tsk. karry
  • Lidt mælk
  • Salt + peber
  • Evt. mel og vand
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Tilsæt løg og hvidløg på panden med fedtstof
  3. Skær kyllingebrystet i små tern og brun dem på panden med fedtstof
  4. Lad det simre i 4 minutters tid
  5. Kog risene efter anvisning på pakken
  6. Skræl gulerødderne
  7. Skær gulerødder, tomater og peberfrugt i tern
  8. Tilsæt det til kyllingeternene på panden, sammen med mælk, karry og chili.
  9. Tilsæt til sidst mælk til sovsen har den rigtige konsistens – evt. lidt jævning, hvis det er for tyndt.
  10. Smag til med salt og peber

 

Onsdag – Wraps m. oksekød og salat

Ingredienser

  • 1 pk. wraps
  • 250 g. oksekød (resten gemmes til lørdag)
  • Salatblanding (halvdelen gemmes til lørdag).
  • Majs
  • Agurk (halvdelen gemmes til torsdag)
  • Fedtstof
  • 1 tsk. paprika
  • Salt + peber
  • Dressing

Opskrift

  • Okskøddet brunes i fedtstof i en gryde.
  • Wraps varmes i microen efter anvisning på emballagen
  • Salat skæres som ønsket og samles med salat og oksekød

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Kartofler
  • Bierwurst
  • Æg
  • Agurk

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Omelet m. bacon, ost & tomatskiver 

Ingredienser

  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk
  • 4 skiver bacon
  • 1 tomat
  • 1 håndfuld revet cheddar
  • Olie
  • salt + peber

Opskrift

  1. Tomaten skylles og skæres i skiver
  2. Æg klækkes ud i en skål, mælk tilsættes, sammen med lidt salt og peber. Derefter piskes der grundigt rundt sammen med osten.
  3. Panden varmes op i olie og tomaterne puttes på og vendes i et minut og tages af.
  4. Bacon steges sprødt på panden og æggemassen hældes udover – derefter tomaterne ovenpå æggemassen.
  5. Har du et låg puttes det over nu, og lader det stå med låget over i 12 min. Har du ikke noget låg lader du omeletten stå indtil æggene er blevet en hård masse.
  6. Når omeletten er færdig foldes den på midten og serveres.

 

Lørdag – Kartoffellasagne m. frisk salat 

Ingredienser

  • 1 løg
  • 250 gram oksekød
  • 500 g. kartofler
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • Mornaysauce
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl. vand
  • Resten af revet ost fra fredag
  • Salatblanding
  • Dressing
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn 
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  3. Skær løgene og svits det i en gryde – tilsæt paprika
  4. Put derefter kød i og oregano
  5. Tilsæt hakkede tomater og vand og lad det koge godt op
  6. Put kartoflerne i et ildfast fad og kødsovsen over
  7. Hæld Mornaysauce over kødsovsen og til sidst ost over
  8. I ovnen med fadet og lad det få en time derinde ved 200 g. alm. ovn.

TIP: Denne portion er der til mange dage i og også gerne frokost. Vi plejer, 4 personer, at have mad til 2 dage og en frokost. Så der er du godt dækket ind i nogle dage.  

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Gulerødder, 1 kg. = 5,5 kr.
  • 1 bakke tomater = 10 kr.
  • 1 bundt persille = 7 kr.
  • 1 rød peberfrugt = 7 kr.
  • Salatblanding = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.  (Tilbud og købes tirsdag) 
  • 2 kg. kartofler = 12 kr.

Brød

  • Solsikkerugbrød = 5 kr. (Tilbud og købes tirsdag) 
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • Kyllingebrystfilet = 26,50 kr.
  • 500 g. hakket oksekød = 15 kr. (Tilbud og købes tirsdag) 
  • Mælk = 7,5 kr.
  • Smør = 12,50 kr.
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • Brunchæg (4 stk.) = 12,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Revet cheddar = 11,95 kr.

Kolonial:

  • Ris = 4,50 kr.
  • Mornaysauce = 14,95 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Wraps = 8,95 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg
  • Olie
  • Hønsebouillon
  • Oregano
  • Dressing
  • Salt + peber
  • Paprika
  • Karry
  • Fedtstof

Alt i alt for denne uge er 206,85 kr. Velbekomme! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.   

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Lasse
    3. april 2018 den 12:08

    Super vild med dine madplaner! De er rigtig gode! Det eneste jeg har at kommentere på er at du tit staver forkert eller skriver lidt sjove sætninger, specielt i de må guides til hvordan retten laves! Det kan godt virke forvirrende for en som er helt ny til at lave mad, for hvad mener du helt præcist! En lille ting, som er vigtigt?

Skriv kommentar