Print

Single madplan #27

Så er der udgivet endnu en madplan. Jeg laver disse single madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #27

Mandag – Mors oksegryde m. ris 

Ingredienser

  • 250 gram hk. oksekød
  • 1 glas champignon
  • ½ pk. cocktailpølser (resten gemmes til lørdag)
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1,5 dl fløde (resten gemmes til fredag)
  • 1 ds. hk. tomater
  • ½ ds. tomatpuré
  • 1,5 spsk. paprika
  • 1 ps. ris
  • Fedtstof
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skær grøntsagerne i tern
  2. Brun kødet i fedtstof og tilsæt champignon
  3. Tilsæt grøntsager, hakkede tomater, fløde, en sjat mælk, tomatpuré og paprika
  4. Lad det simre i 20 minutters tid – tilsæt derefter cocktailpølser
  5. Kog risene efter anvisning på pakken
  6. Smag til med salt + peber og paprika

 

Tirsdag – Rester fra mandag 

  • Resterne fra mandag varmes i microen.

 

Onsdag – Broccolibøffer m. kartofler, bearnaisesauce & frisk salat 

Ingredienser

  • 250 g. hk. oksekød
  • 150 g. broccoli
  • Salt + peber
  • 200 g. kartofler
  • Bearnaisesauce fra bøtte
  • Øko. salatmix
  • Agurk
  • Majs
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Broccoli tages op fra frost og tøes op
  2. Broccolien hakkes fint og blandes med oksekød, salt + peber
  3. Broccolibøfferne steges på panden i fedtstof
  4. Kartoflerne skrælles, skæres i halve og koges i letsaltet vand
  5. Salat og agurk skylles, og agurken skæres i små tern
  6. Majs blandes med salaten.
  7. Bearnaisesaucen varmes i en gryde ved svag varme og serves til retten.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Kartofler
  • 1 æg
  • Leverpostej
  • Tomat

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Aspargessuppe m. brød (2 pers.)

  • 1  ds. aspargessnitter
  • 20 gram smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 500 ml. grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt + peber
  • Baguettes

Opskrift

  1. Afdryp aspargesnitterne og gem væden
  2. Lav en smørbolle i en gryde (mel + smeltet smør)
  3. Tilsæt væden fra asparges og pisk til der ikke er flere klumper
  4. Tilsæt bouillon og lad suppen koge i 5-6 minutters tid
  5. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  6. Til sidst tilsættes aspargesene til suppen
  7. Varm brød og server!

OBS! Her er også til en omgang frokost dagen efter. 

 

Lørdag – Kartoffel/æggekage m. broccoli

Ingredienser

  • 5 æg
  • ½ pk. cocktailpølser fra mandag
  • 500 g. kartofler
  • 200 g. broccoli fra frost
  • 2 tomater
  • 1 porre
  • 1,5 dl. vand
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Alle kartoflerne koges og skæres i tern
  3. Broccolien hæles i 10 min. før kartoflerne er færdige
  4. Æg, vand, salt og peber piskes sammen til en æggemasse
  5. Tomaterne skæres i skiver
  6. Porren skæres i tynde ringe og gives et opkog og tages af varmen og si vandet fra
  7. Cocktailpølserne skæres i tynde skiver
  8. Find et ildfast fad og put alle ingredienserne i fadet – undtagen tomaterne & æggemassen
  9. Æggemassen hældes nu over fadets indhold sammen  og til sidst tomaterne i skiver på toppen
  10. Gives 30 min. i ovnen eller til æggemassen er fast i fadet.

 

Søndag – klassisk restedag

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Øko. salatmix = 7,95 kr.
  • 1 kg. kartofler = 10 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • 1 kg. gulerødder = 6 kr.
  • 1 porre = 4 kr.
  • Tomat i bakke = 10 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • 500 g. hk. oksekød = 25 kr.
  • Cocktailpølser = 10,95 kr.
  • 250 ml. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • 400 g. broccoli, frost = 12,95 kr.
  • Bearnaisesauce fra bøtte = 12 kr.
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr. ‘
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • 6 frilandslæg = 16,95 kr.

Kolonial:

  • 1 glas champignon = 4,5 kr.
  • 2 ds. hakkede tomater = 7,90 kr.
  • Kogeposeris = 4,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • 1 ds. aspargessnitter = 8,75 kr.

Fra basislager:

  • Løg
  • Tomatpuré
  • Paprika
  • Fedtstof
  • Mel
  • Grønsagsbouillon
  • Salt + peber

Alt i alt for denne uge er 190,60 kr. Velbekomme! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.   

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar