Print

Ristaffel – Kylling i karry med tilbehør

Her den anden dag fik vi den lækreste kylling i karry! Det er jo fantastisk når man har mange rester og kan smække sammen til en ret – og især ristaffel, da der nærmest ingen grænser er for, hvad man kan komme ovenpå kylling i karry. Det er lækkert som gæstemad også. 🙂

Vi laver nogle gange saucen som en opbagt sauce, men vi er altså bare lidt mere vild med kokosmælk. Det er en ret som børnene er helt vilde med, da tilbehøret (for alle) er lækkert at få til som noget nyt, så det ikke kun er varmt mad. Børnene er vilde med at dække bord (ja det er stort i den alder), så der er farver over det hele.


Ristaffel – Kylling i karry med tilbehør

Tidsforbrug: 30-40 min.

Antal: 2 voksne og 2 børn.

Ingredienser

  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • 400 kokosmælk 15-17 %
  • 3 ps. ris

 

Tilbehør: 

  • Majs
  • Peanuts
  • 1 pk bacon i skiver
  • Kokosmel (ristet)
  • 1 æble

 

Basislager: 

  • 2 løg
  • 2 tsk. Groft salt
  • 25 g. fedtstof evt. smør
  • Salt + peber
  • 1-2 spsk. karry (kommer an på hvor stærk den skal være)
  • 3 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Kog ris  efter anvisning på emballagen
  2. Løg pilles og hakkes i fine tern
  3. Kyllingen skæres i små strimler
  4. Fedtstof hældes på panden og karryen puttes på og lader det brænde/svitse af
  5. Tilsæt kyllingen og lad det stege ved høj varme 1 min på hver side
  6. Tag kyllingen af panden og skru ned til middel varme
  7. Put 1 dl. vand, groft salt og løg på panden og lad det simre til det er blødt (ikke brunt)
  8. Tilsæt 2 dl. vand og kylling og lad det simre ved middel varme i 10 min. Husk at røre engang imellem.
  9.  Tilsæt kokosmælk og lad det simre yderligere 5 min og smag til med salt og peber
  10. Æblet skylles og skæres i små tern
  11. Kokosmelet ristes kort på panden
  12. Bacon steges på panden
  13. Tilbehøret anrettes i små skåle og sættes på bordet.

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar