Print

Lækre nemme pizzasnegle

Hjemme hos os elsker vi pizza både i stor og i lille format! Vi kunne spise det hele døgnet rundt, og det er en fantastisk lille snack – især til børnene, der godt kan lide at rende rundt med en i hånden. Børnene elsker at være med i køkkenet og hjælpe. hvor de kan, en hyggelig familie-aktivitet. Dernæst er de super gode at have med på tur, de smager godt både kolde og varme, og skal blot have nogle sekunder i microen, så smager de helt som nybagte.

Pizzasneglene kan fryses, og laver man dem helt små (som på billedet), kan der sagtens blive 85! I læste rigtigt – det fik jeg første gang og så af en enkelt portion. Men hvis man nu laver dem større (og samme størrelse), så skulle der gerne blive min. 60 stykker. Det er min nemme bolleopskrift jeg har lavet dem med, dog skruet en del ned for sukkeret, men de er bare herlige. 1 pk. skinke virker ikke af meget, men når det bliver finthakket, så fylder det noget mere, og synes egentlig ikke det var nødvendigt med mere deri – så blev det lidt besværligt at lukke dem. Man kan også bruge rester af kød fra aftensmaden, kylling mm. 🙂


Lækre nemme pizzasnegle

Tidsforbrug: Ca. 2 timer.

Antal: Ca. 60 stk.

Ingredienser

  • 50 g. gær
  • 1 pk. revet mozzeralla
  • 2 ds. tomatpasta
  • 1 pk. skinke i tern

 

Basislager: 

  • 1100 g. mel
  • 100 g. olie
  • 35 g. sukker
  • 5 dl. vand
  • 0,5 tsk. salt
  • Mælk eller kold kaffe
  • Evt. oregano til at drys

 

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i en skål med sukker i– rør rundt indtil gæren er opløst, den opløses efter lidt tid. Ca 2 min.
  2. Lunken vand, salt og olie hældes i skålen – rør igen rundt
  3. Tilsæt mel lidt af gangen indtil dejen kan æltes, rør undervejs.
  4. Mel kommes ud på bordet og dejen æltes meget grundigt
  5. Dejen skal hæve i skålen med viskestykke over, gerne et lunt sted i 1 time
  6. Tænd ovnen på 200 grader alm. Ovn.
  7. Efter hævning æltes dejen endnu engang
  8. Tag dejen ud på et bord drysset med mel, ælt dejen godt igennem og rul den flad med en kagerulle – dette gentages da der er meget dej, og derfor kan det være nødvendigt at rulle endnu engang.
  9. Hak skinken ganske fint
  10. Smør først dejen med tomatpasta, finthakket skinke og til sidst ost.
  11. Dejen med fyld rulles sammen som en roulade. Skæres over med en kniv og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Pensl med mælk/kold kaffe og drys med oregano
  13. Bollerne bages ved 200 g. alm. ovn i ca. 15 min. (eller indtil de er gyldne og osten )

Relaterede indlæg

13 Kommentarer

  • Svar
    Kate
    22. marts 2018 den 21:30

    Lyder lækkert! Men pkt 8 må du gerne lige forklare nærmere. “…indtil der ikke er mere dej” ?

    • Svar
      madforfattigroeve
      22. marts 2018 den 21:34

      Det er fordi der er meget dej (tænker egentlig nærmere, at det er en dobbeltportion), og derfor kan der nok ikke være det hele på bordet, så jeg vil bare dele det op over 2-3 gange (at det rulles ud) 🙂

  • Svar
    Lasse
    22. marts 2018 den 21:42

    Hvordan oplæser man gær i sukker? Dit første punkt giver desværre ikke så meget mening for mig! Men super fed opskrift, den vil jeg helt sikkert lave når der kommer penge på kontoen igen!

    • Svar
      Lasse
      22. marts 2018 den 21:43

      Opløser*
      Hovsa?

    • Svar
      madforfattigroeve
      22. marts 2018 den 23:20

      Man rører bare rundt 🙂 Efter omrøringer opløser gæren sig. Tror jeg pisker i 20 sek, så kommer det, så nemt. 🙂 OG selv tak!

      • Svar
        Lasse
        23. marts 2018 den 1:00

        Altså det er kun sukker og gær? Eller er der vand også? Er lidt forvirret, ville have byttet rundt på 1 og 2 nemlig?

  • Svar
    Signe
    26. marts 2018 den 11:08

    Hvor handler du mest?. 8 kr for skinke er billigt. Her kan vi få det for 11 eller 18 ca kr.. firstprice, ekstra og dyre coop.
    Hilsen signe

    • Svar
      Signe
      26. marts 2018 den 11:11

      Generelt vil jeg ikke kunne få det så billigt. Der ville løbe op i de 50 kr kan jeg se. ☺

    • Svar
      madforfattigroeve
      27. marts 2018 den 12:02

      Hej Signe,

      Jeg handler mest i Rema 1000, også nogle gange i Fakta, men madplaner er altid efter Rema og der er ca 8 normalprisen for en pakke skinke i tern 🙂

  • Svar
    Michael H
    20. juni 2018 den 21:06

    Hej
    De er god . Pizzasneglene .
    Hvis jeg nu vil fryses dem ned skal de så i ovn ? ca. min ?

    • Svar
      madforfattigroeve
      20. juni 2018 den 21:16

      Åh jeg plejer at varme dem ganske kort i microen, 10 sek. Det bliver de sååå lækre af 🙂

  • Svar
    Kristina
    20. juli 2018 den 12:00

    Hvilken slags mel bruger du? På forhånd tak for svar🙂

    • Svar
      madforfattigroeve
      20. juli 2018 den 19:53

      Hejsa,

      Ganske alm. hvedemel 🙂

Skriv kommentar