Print

2018: Madplan for uge 12

Så blev det lørdag morgen, hvilket betyder udgivelse af den ugentlige madplan for 2 voksne og 2 børn.  Tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 12

Mandag – Porre/bacon tærte m. frisk salat

Ingredienser

  • 2 spsk. vand
  • 180 g. mel
  • 100 g. smør
  • 2 porre
  • 1 pk. bacon i tern
  • 4 æg
  • 2 dl. mælk
  • Salt + peber
  • Iceberg
  • ½ ds. majs
  • Rød peber
  • Tomater
  • Dressing

Opskrift

  1. Bland mel, smør og vand sammen. Dejen skal stå på køl mindst 20 min! 
  2. Rul dejen ud på bordet og form den som en cirkel – fordel den derefter på et tærtefad (den skal op af kanten derpå)
  3. Så laves fyldet. Porrene skæres i skiver og koges ved svag varme i 3-4 min. (tages derefter af til afdrypning)
  4. Bacon steges sprødt på panden og lægges i et stykke køkkenrulle til at tage det værste fedt.
  5. Bacon og porre puttes ned over tærtedejen.
  6. Æg, salt, peber og mælk blandes til en æggemasse og hældes over tærtefyldet.
  7. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 40-45 min.
  8. Salaten skæres og serveres til tærten.

 

Tirsdag – Farseret porre med kartofler, sauce & frisk salat

Ingredienser

  •  500 gram hk. svinekød
  •  1 løg
  •  2 porrer
  • Fedtstof
  • 1 dl. havregryn
  • 1 kg. kartofler
  • ½ dl. vand
  • Kulør
  • Rasp
  • Iceberg
  • Tomater
  • Agurk
  • ½ ds. majs
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Skræl, skyl og kog kartoflerne
  2. Skær porrerne i stykker af 7-8 cm og kog dem i 10 min.
  3. Rør svinefars, løg, havregryn, ½ dl. vand, salt og peber sammen.
  4. Rul herefter fars rundt om porrerne og vend dem i rasp.
  5. Steg farsen med fedtstof på en pande.
  6. Lav en opbagt sovs (smør steges i gryden, mel tilsættes til en smørbolle. Hæld kartoffelvand i og smag til med salt + peber + kulør)
  7. Salaten skæres og serveres til det resterende måltid.

 

Onsdag – Kartoffel/porre suppe m. brød & baconknas

Ingredienser

  •  750 gram kartofler i små tern
  • 1 spsk. smør
  • lidt mælk
  • 2 porrer (det hvide)
  • Vand så det dækker kartoflerne
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 pk. bacon i tern
  • Baguettes

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern
  2. Porrerne skæres i ringe
  3. Hæld vand over kartoflerne og porrerne i en gryde og tilsæt bouillon.
  4. Lad det koge til det er mørt
  5. Blend suppen til den er cremet og tilsæt smør
  6. Hæld lidt mælk i suppen hvis den er for tyk
  7. Smag til med salt og peber
  8. Brød varmes i ovnen efter anvisning på pakken
  9. Bacon steges sprødt på en pande og serveres ovenpå suppen.

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Økologisk bakkedal
  • Viking rugbrød
  • Makrelkræs (tube)
  • Kogte kartofler
  • Bierwurst

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Kylling i fad m. ris

Ingredienser 

  • 1 glas champignon
  • 1 rød peber
  • 450 g. kyllingebrystfilet
  • ½ liter fløde
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 løg
  • 3 poser ris
  • Mel + vand (meljævning)
  • Salt + peber
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Først skæres rød peber i små stænger
  2. Løget pilles og hakkes fint
  3. Hæld vandet fra champignonerne
  4. Kyllingen skæres i skiver
  5. Find et ildfast fad, put kyllingen i bunden (rå)– løg, peber og champignon ovenpå
  6. Fløden og hakkede tomater hældes over sammen med en ½ dl. meljævning (mel og vand rørt sammen) – bland det sammen i fadet
  7. Put lidt salt og peber over retten og giv den 1 – 1,5 time 200 g. alm. ovn alt efter, hvor mørt man ønsker kødet skal være.
  8. Når der er et kvarter tilbage af bagetiden koges risene efter anvisning på emballagen.

 

Lørdag – Millionbøf m. spaghetti 

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • 2 løg
  • 1 pk. spaghetti
  • Fedtstof
  • 5 dl. oksebouillon
  • Mel + vand
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Spaghetti koges efter anvisning på emballagen
  2. Løgene pilles og hakkes fint
  3. Kødet brunes i fedtstof i en gryde – løget tilsættes når kødet er brunet
  4.  Oksebouillon tilsættes– lad det nu simre i 5-10 min. tid Jo længere tid jo bedre
  5. Mel og vand blandes sammen til en meljævning og puttes i sovsen lidt efter lidt for at gøre det tykkere

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 6 porre = 18 kr. (Tilbud) 
  • 2 x iceberg = 16 kr. (Tilbud) 
  • 2 x rød peber = 14 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Tomater i bakke = 8 kr. (Tilbud) 
  • 2 x 1,5 kg. kartofler (lammefjords) = 10 kr. (Tilbud) 

 Brød 

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Viking rugbrød = 10 kr. (Tilbud) 

Kølevarer + frost

  • Økologisk bakkedal = 10 kr. (Tilbud) 
  • 500 g. hk. gris/kalvekød, 8-12% = 20 kr. (Tilbud) 
  • 2 pk. bacon i tern = 21,90 kr.
  • 4 brunchæg = 12,95 kr.
  • 1 l. mælk = 7,50 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 20 kr. (Tilbud) 
  • Makrelkræs (tube) = 10 kr. (Tilbud) 
  • Bierwurst = 7,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 25 kr. (Tilbud)
  • ½ liter fløde = 10 kr. (Tilbud)

Kolonial

  • Majs = 4,75 kr.
  • 1 glas champignon = 4,50 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.
  • Kogepose ris = 4,50 kr.
  • 1 pk. spaghetti = 7,50 kr.

Basislager denne uge:

  • Mel 
  • Dressing 
  • Rasp
  • Løg 
  • Havregryn
  • Salt + peber 
  • Grøntsags- og oksebouillon 
  • Fedtstof 
  • Kulør

Alt i alt for denne uge er 255,45 kr. Velbekomme & rigtig god weekend. ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

 


Vil du have muligheden for at optjene point, når du har handlet, der kan bruges til gavekort? Så læs mere i et af mine tidligere indlæg her.  Jeg har været glad for muligheden, og giver det mine varmeste anbefalinger. Du kan læse meget mere i linket om, hvordan du kommer i gang med at optjene dine point. 

Relaterede indlæg

8 Kommentarer

  • Svar
    Gert
    17. marts 2018 den 10:39

    Hej

    God madplan.

    Tror at der mangler temperatur på ovnen under Fredag – Kylling i fad m. ris.

    Mvh
    Gert

  • Svar
    Betina Munch
    17. marts 2018 den 13:54

    Så gik 2. uge. Vi er fortsat vilde med maden og planen. Så vi klør på igen. Dejligt at vide hvad vi skal spise og så lækkert at vide hvad jeg skel lave. Så meget nemmere at arbejde ud fra. Tak for endnu en god omgang mad 🙂

  • Svar
    Rasmus
    17. marts 2018 den 15:00

    Vi er en familie på 2 voksne, som også nyder dine opskrifter og er vilde med variationen, så selvom der er noget der måske ikke siger os ret meget, fx spidskål stegt i smør, så skal det laves alligevel…
    Vi er på vores 5 uge, og forsætter på uge 12!

  • Svar
    Helle Glasdam
    17. marts 2018 den 19:09

    Vi har nu været i gang med madplanen i 6 uger og vi er vilde med det. Dog mangler vi en ting i planen som kunne lette hverdagen. Det er, at der i toppen af hver opskrift stod, hvor lang tid det tager at lave retten, for vi er flere gange blevet fanget i, at det tager en time mere end regnet med, da vi har overset, at det skal stå at simre eller andet.
    Ellers er der ikke en finger at sætte på planen og den første måned sparede vi 1000 kr på madbudgettet, som nu er ekstra lommepenge til sommerferien. Så tusind TUSIND tak for en fantastisk blog med madplaner, som letter vores hverdag OG økonomi 😀

  • Svar
    Louise
    19. marts 2018 den 18:10

    Min kæreste og jeg har lige fundet din blog og er blevet enige om at prøve den ud i denne uge, de dage hvor vi spiser hjemme 🙂
    Vi er begge på su og han bruger det meste af sin og jeg bruger det meste af min på mad og husholdnings artikler der skal handles ind 🙂 Vi håber din mega lækre madplan vil passe ind i madbudgettet fremover, og så længe vi er på su 🙂

    Tusind tak fordi du gider tage dig tid til at udarbejde og dele dine madplaner med os andre “fattigrøve” 😀

  • Svar
    Louise
    19. marts 2018 den 18:14

    Som fortsæt på min kommentar, så er vi mest nød til at handle i Dagli’ Brugsen da vi bor i en landsby udenfor Roskilde, og der er simpelthen kun den her Dagli’ Brugsen. Men det er så fedt at den butik har medlems rabatter hver mandag så man kan få tingene billigere end resten af ugen 😀

  • Svar
    Clara Monteiro Lycke
    20. marts 2018 den 8:59

    God madplan. Vi gik bare lidt i panik da vi læste hvor lang tid det ville tage for kylling i fad…men det gik og 1 time var nok for os. Men kunne være rart at der stod oppe på toppen af hver opskrift.

  • Svar
    Michelle
    21. marts 2018 den 7:44

    Vi er helt nye i brugen af din madplan, men hvor er det genialt ??

    Et enkelt spørgsmål til denne uges plan: Hvilken grad ville du stille ovnen på til fredagens kylling?

Skriv kommentar