Madplaner Single-madplaner
Print

Single madplan #24

Så er der udgivet endnu en single madplan. Denne er i den virkelig billige ende og en uge med oksekød, så der kan man passende tilsætte mere grønt eller andet kød, hvis man ønsker det. Muligheden er der i hvert fald, når prisen er i bund. Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #24

Mandag – Bøf m. bløde løg, kogte kartofler, sauce og frisk salat 

Ingredienser 

  • 1/4 iceberg (resten gemmes til tirsdag og torsdag)
  • 1/4 agurk (resten gemmes til tirsdag og torsdag)
  • ½ rød peber
  • 1 løg
  • 150 g. oksekød
  • 200 g. kartofler
  • Salt + peber
  • Kartoffelvand
  • Fedtstof
  • Kulør
  • Mel

Opskrift

  1. Form farsen til 2 bøffer og krydr dem med salt og peber
  2. Skræl og kog kartoflerne
  3. Steg løgene let på panden eller i en gryde – de må IKKE blive sort – de skal være bløde.
  4. Når kartoflerne er ved at være færdige steges bøfferne i fedtstof til de er gennemstegte (tjek evt. med kødnål eller gaffel)
  5. Saucen laves – først fedtstof og mel piskes sammen til en “smørbolle”. Derefter kommes kartoffelvand over i gryden og alle klumperne røres ud. Smag den til med salt, peber og væde fra panden, som bøfferne har stegt i. Til sidst kommes kulør i.
  6. Iceberg, agurk og rød peber skæres som ønsket og serveres til maden som tilbehør.

OBS! Iceberg og agurk gemmes til tirsdag. Rød peber gemmes til fredag. 

 

Tirsdag – Chef salad

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1/4 iceberg
  • 4-5 cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • 125 g. kartofler
  • 1/4 rødløg
  • Baguettes
  • Dressing

Opskrift

  1. Kartoflerne koges (gerne dagen før), køles af og skæres i grove stykker.
  2. Start med at skylle alle grøntsagerne
  3. Ægget koges og skæres i både
  4. Alt ieberg snittes groft
  5. Alle tomaterne skæres i halve
  6. Agurken skæres i store stykker
  7. Rødløg pilles og hakkes fint
  8. Kartoflerne puttes i en skål sammen med de øvrige ingredienser – dressing puttes selv på.
  9. Baguettes varmes i ovnen efter anvisning på emballagen.

OBS. Resterne af salat og rødløg gemmes til torsdag. 

 

Onsdag – Aspargessuppe m. brød 

Ingredienser

  • 1 ds. aspargessnitter
  • 20 gram smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 500 ml. grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt + peber
  • Baguettes (1 stk.)

Opskrift

  1. Afdryp aspargesnitterne og gem væden
  2. Lav en smørbolle i en gryde (mel + smeltet smør)
  3. Tilsæt væden fra asparges og pisk til der ikke er flere klumper
  4. Tilsæt bouillon og lad suppen koge i 5-6 minutters tid
  5. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber
  6. Til sidst tilsættes aspargesene til suppen
  7. Varm brødet og server!

 

Torsdag – Klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • 1 æg
  • Smør
  • Fuldkornsrugbrød
  • Kartofler
  • Leverpostej
  • Cherrytomater
  • Agurk

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Bagte kartofler m. oksekødsfyld 

Ingredienser

  • 1 bagekartofler + alufolie
  • 150 g. oksekød
  • 1 hvidløg + 1 løg
  • ½ rød peber
  • 1,5 dl. fløde
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 dl. vand
  • Kulør
  • Smør

Opskrift

  1. Rens bagekartoflerne og sørg for, at de er helt tørre
  2. Glid lidt olie på skrællen, da det sikrer en sprød overflade
  3. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid smør og salt ned i krydset
  4. Pak kartoflen ind i alufolie og bag den midt i ovnen på 200 grader (over /under) i 1 – 1,5 Imens kartoflen bages i ovnen brunes oksekøddet i en gryde i fedtstof. Tilsæt hakkede hvidløg og alm. Løg, hakkede tomater og vand. Lad det simrer lidt. Smag til med fløde, salt, kulør og peber

 

Lørdag – Stegte ris m. grøntsager, oksekød og æg 

Ingredienser 

  • 200 g. oksekød
  • 1 pk. risblanding
  • Fedtstof
  • 2 æg
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Oksekød brunes i en wok i fedtstof
  2. Risblandingen tilsættes og steges efter anvisning på emballagen
  3. Æg, salt og peber røres sammen og tilsættes i wokken.
  4. Server.

OBS! Her er rester til søndag. 

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Iceberg = 10 kr.
  • Agurk = 5 kr.
  • Rød peber = 7 kr.
  • 1 kg. øko. kartofler = 10 kr.
  • Cherrytomater = 10 kr.
  • 1 bagekartoffel = 2,50 kr.

Brød

  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Fuldkornsrugbrød = 5,50 kr.

Kølevarer + frost:

  • 500 g.  hk. oksekød = 25 kr.
  • 4 brunchæg = 12,95 kr.
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • 2,5 dl. madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Risblanding, frost = 9,95 kr.

Kolonial: 

  • 1 ds. aspargessnitter = 8,95 kr.
  • 1 ds. hakkede tomater = 3,95 kr.

Fra basislager:

  • Løg + hvidløg + rødløg
  • Salt + peber
  • Fedtstof
  • Kulør
  • Grøntsagsbouillon
  • Mel

Alt i alt for denne uge er 143,70 kr. Velbekomme! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.   

Relaterede indlæg

Ingen kommentarer

    Skriv kommentar