Madplaner Single-madplaner
Print

Single madplan #23 (med tilbud uge 8)

Så er der udgivet endnu en single madplan. Jeg er ked af, at  madplanen lige blev rykket til i dag, dog gælder den heldigvis først fra næste uge, så der var lige lidt tid at løbe på. Denne gang laver jeg efter tilbud fra Rema 1000, der starter søndag morgen. Der skal derfor IKKE handles før søndag, da man ellers går glip af tilbuddene. 

Jeg laver disse madplaner så nemme som muligt, for kender godt følelsen med at lave mad til sig selv – det er ikke altid lige attraktivt og behøver ikke tage hele aftenen. Så hurtige og nemme bliver de – jeg håber, at de kan bruges. 🙂

Som altid vil mine single madplaner beregnet til 7 dages aftensmad til én person og vil altid indeholde én rugbrødsdag og restedage, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Jeg går rigtig meget op i at bruge alle ingredienserne, der bliver købt i løbet af ugen, nemlig for ikke at smide noget ud – eller at der kan blive en ret ud af resterne fra ugen til restedagen.

Der vil vises opskrifter, ingredienser og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Lad mig høre hvad I synes om den. Alt respons tages imod med kyshånd. ?

 

Single madplan #22

Mandag – Jensens bøfgryde m. broccolifritter og brød 

Ingredienser 

  • Jensensbøfgryde
  • ½ broccoli
  • Olie
  • Salt
  • Baguttes

Opskrift 

  1. Bøfgryden  består af en kombination af lækker cremet flødesauce, mørt oksekød, champignon og løg i den ene side og kartoffelmos i den anden side.
  2. Bøfgryden kan laves både i microovnen eller i en gryde. Se anvisning på emballage for tid.
  3. Broccolien skylles og pilles ud i stænger. De vendes i olie og salt og gives 30-35 min. i ovnen eller til at de er sprøde og gyldne.

OBS! Resten af broccolien gemmes til fredag.

 

Tirsdag – Pita m. oksekød & salat

Ingredienser 

  • 250 g. oksekød
  • ½ ps. krøllet salatmix
  • ½ Agurk
  • ½ Rød peber
  • Majs
  • 1 pk. pitabrød
  • Fedtstof + hvidløg
  • Dressing
  • Salt + peber

Opskrift 

  • Oksekøddet brunes i fedtstof og krydres med salt og peber
  • Hvidløg pilles og snittes  fint og tilsættes oksekøddet.
  • Salat skylles og skæres som ønsket til pita.
  • Pita varmes i ovnen og serveres.

OBS! Resterne af salaten gemmes til onsdag. Resten af oksekøddet fryses ned og gemmes til lørdag.

 

Onsdag – Nakkekorteletter m. pastasalat 

Ingredienser 

  • 3 nakkekoteletter (1 gemmes til torsdag)
  • 200 g. pasta
  • ½ ps. krøllet salatmix
  • ½ Agurk
  • ½ Rød peber
  • Majs
  • Dressing
  • Salt + peber + olie

Opskrift 

  • Pastaen koges
  • Pensl nakkekoteletterne med olie og krydr med salt og peber
  • Steg dem efter på panden
  • Skyl alle grøntsagerne.
  • Skær agurk og rød peber i små tern og bland med salatmix, pasta og majs.
  • Server pastasalaten til de stegte koteletter.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag

Ingredienser

  • Fuldkornsrugbrød
  • Leverpostej
  • 1 nakkekotelet fra onsdag.
  • Makrel
  • Smør / tusindfryd

TIP: For at gøre rugbrøddet ekstra lækkert kan der tilføjes løg, mayonnaise, ristede løg, remolade mm.

 

Fredag – Kyllingelår m. kartoffelgratin og kogt broccoli

Ingredienser

  • 560 g. kyllingelår (2 stk.)
  • 360 g. kartoffelgratin
  • ½ broccoli fra mandag

Opskrift

  1. Kyllingen krydres med salt, peber og paprika og gives 30 min i ovnen.
  2. Kartoffelgratinerne laves efter anvisning på emballagen.
  3. Broccolien skylles, pilles i små buketter og koges til kyllingen og kartoffelgratinerne.

OBS! Spises nr. 2 kyllingelår ikke, kan det gemmes til restedagen søndag.

 

Lørdag – Millionbøf m. frisk pasta

Ingredienser

  • 250 g. oksekød (resten fra tirsdag)
  • 250 fettuccine spinat
  • 1 oksebouillon terning + 5 dl. vand
  • 2 løg
  • Meljævning (vand + mel)
  • Kulør
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Oksekøddet tages op af fryseren dagen før, så det er tøet op til bruning.
  2. Brun kød i en gryde
  3. Hak løg og tilsæt dem til gryden
  4. Vand og oksebouillon tilsættes gryden – lad det simre til alt bouillonen er kogt ud.
  5. Jævn millionbøffen til ønsket tykkelse (mel og vand pisket sammen)
  6. Smag til med salt og peber
  7. Den friske pasta koges efter anvisning på emballagen.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000:

Husk at tjekke basisbageret inden du handler ind.

Frugt & grønt:

  • Broccoli = 12 kr.
  • Agurk = 6 kr.
  • Krøllet salatmix = 8 kr. (Tilbud) 
  • Rød peber = 6 kr.

Brød

  • Fuldkornsrugbrød = 5,5 kr.
  • Baguettes = 3,95 kr.
  • Pita = 3,95 kr.

Kølevarer + frost:

  • Jensens bøfgryde = 15 kr. (Tilbud) 
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • Nakkekoteletter = 15 kr. (Tilbud) 
  • Kyllingelår, 560 g.  = 15 kr. (Tilbud) 
  • Smør, tusindfryd = 12,50 kr.
  • 500 g. oksekød = 25 kr.
  • 360 g. kartoffelgratin = 10 kr. (Tilbud fra torsdag) 
  • 250 fettuccine spinat = 5 kr. (Tilbud fra torsdag) 

Kolonial: 

  • Majs = 4,75 kr.
  • Pasta, skuer = 4,50 kr.
  • Makrel = 5 kr. (Tilbud) 

Fra basislager:

  • Olie
  • Dressing
  • Hvidløg + løg
  • Fedtstof
  • Mel
  • Kulør
  • Oksebouillon terning
  • Salt + peber

Alt i alt for denne uge er 160,65 kr. Velbekomme! ?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig og super lækker.

 


Husk at du kan følge bloggen på Facebook & Instagram, hvor alle de nyeste indlæg bliver udgivet.   

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Morten
    18. februar 2018 den 20:05

    Hejsa! 🙂

    Har fulgt dine madplaner for et par uger nu, og jeg må sige det er genialt!
    Billig og lækker mad! Fan af ingen madspild.

    Keep up the good work!

Skriv kommentar