Kylling Opskrifter Svinekød

Delikat kartoffelfad m. bacon surprise

Fra tanke, til idé til handling var der ikke langt i går. Egentlig stod mandagen så lækkert og overskueligt jo på medister m. kogte kartofler, gulerødder og brun sauce, det var jo det madplanen havde fortalt. Men de gange jeg får en idé, skal det bare gå stærkt før jeg visuelt ikke længere kan se det for mig! Men disse lækre “bacon-pakker”, de er fyldt med en dejlig overraskelse. Nemlig en overraskelse af frisk mozzarella, kylling og kartofler. Alt jeg elsker i én.

Som I ved, er jeg jo virkelig glad for mad, der passer sig selv – og det gør det her. I enestående 55 minutter passer det sig selv i ovnen, det er jo ganske enkelt fantastisk når jeg står alene med mine 2 krudtugler om eftermiddagen, fordi manden i huset arbejder til aften. Så har jeg tid til at nyde eftermiddagen med dem (måske egentlig mere bare prøve at overleve ulvetimen :P)

“Bacon-surprise-pakkerne” blev et enormt hit. Det smagte så godt, og at der er flere smage i én pakke, det gjorde det yderst delikat. Det skal helt klart på menuen igen, måske endda i næste uge alt efter tilbuddene.

 

Kartoffelfad m. bacon surprise


Mine opskrifter er altid beregnet ud fra 4 personer. (2 voksne og 2 børn). 

Ingredienser

  • 1,5 kg. kartofler
  • 100 g. champignon i skiver
  • 200 g. kyllingebrystfilet
  • 2 pk. bacon i skiver
  • 1 pk. frisk mozzarella
  • Herbes de Provence
  • Salt
  • Olie

 

Opskrift

  1. 4 kartofler skrælles, skylles og skæres i tynde skiver (24 skiver af ca 3-4 mm.)
  2. Resten af kartoflerne skrælles og skæres i små tern
  3. Ovnen tændes på 200 grader varmluft
  4. Ligeledes skæres den friske mozzarella i tynde skiver (12 tynde skiver) og kyllingen i 8 skiver (eller mere, hvis man ønsker det)
  5. Skiverne med kartofler, kylling og mozzarella ligges på 4 stk. bacon i skiver (se billede for vejledning) og baconen pakkes (flettes) rundt om fyldet og lukkes med en kødnål. Sådan gøres med de resterende 3.
  6. Bacon-pakkerne puttes i fadet.
  7. Kartoflerne vendes i olie og krydderier og hældes sammen med champignon i fadet ved bacon-pakkerne.
  8. Retten skal have 55 min. i ovnen ved 200 g. varmluft

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 2 kg. kartofler = 12 kr.
  • 100 g. champignon i skiver = 6 kr.

Kølevarer + frost

  • 200 g. kyllingebrystfilet (450 g. i en pk.) = 26,50 kr.
  • 2 pk. bacon i skiver = 17,90 kr.
  • 1 pk. frisk mozzarella = 5,95 kr.

Basislager:

  • Herbes de Provence
  • Salt
  • Olie

 

Alt i alt for denne ret bliver det 69,35 kr. Men så er der også både kylling og kartofler i overskud til en anden dag. Det skal prøves, jeg er meget overrasket over retten og bringer den med glæde videre. Velbekomme! 🙂

 

  


Skulle du have lyst til at følge med på andre medier, så får du muligheden lige her: 

Instagram

Facebook

Relaterede indlæg

1 Kommentar

  • Svar
    Pia Anette Olsen
    28. februar 2018 den 11:18

    Åh den, der – den vil vække glæde herhjemme – manden vil elske den. Det ser lækkert ud

Skriv kommentar