Madplaner Ugeplaner
Print

2018: Madplan for uge 8

Så blev det lørdag igen og uge madplanen skal udgives. Denne uge har givet anledning til nogle af mine favoritter og nogle af de gamle gode retter.  Og så er det nogle hele familien er helt vilde med, så jeg er spændt på at høre deres reaktioner lørdag morgen.

Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn og tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 8

Mandag – Biksemad m. spejlæg 

Ingredienser

  • 4 brunchæg
  • 600 g. kartofler
  • 1 pk. nakkekoteletter (3 stk i.)
  • 3 gulerødder
  • 2 løg + 1 hvidløg
  • Olie
  • Salt + peber

Opskrift

 

  1. Kartoflerne koges og lades blive kolde (de kan med fordel laves dagen før)
  2. Gulerødderne skrælles, skæres i små tern og koges i 5 min.
  3. De kolde kartofler skæres i små tern
  4. Nakkekoteletterne skæres i små tern og krydres med salt og peber
  5. Løg og hvidløg snittes i små tern
  6. Løg, hvidløg og kød stedes i olie på en pande – kartoflerne og gulerødderne tilsættes, når kødet er brunet
  7. Smag til med salt og peber
  8. Æggene klækkes ud på en varm pande med lidt olie og steger ved lav varme indtil hviden er fast.
  9. Server til biksemaden.

 

Tirsdag – Pastasalat m. kyllingeboller 

Ingredienser

  • 450 g. kyllingefars
  • 500 g. pasta
  • 1 ps. krøllet salatmix
  • 1 Agurk
  • 1 Rød peber
  • Majs
  • Dressing

Opskrift 

  • Pastaen koges efter anvisning på emballagen
  • Farsen formes til små kylligeboller og simrer i en gryde indtil de når overfladen.
  • Skyl alle grøntsagerne.
  • Skær agurk og rød peber i små tern og bland med salatmix, pasta, kyllingeboller og majs.

 

Onsdag – Karbonader m. kogte kartofler, gulerødder og smørsauce

Ingredienser

  • 600 g. gulerødder
  • 1 kg. kartofler
  • 500 g. hk. svinekød
  • 1 pk. smør
  • Meljævning (mel + vand)
  • Rasp
  • Fedtstof

Opskrift

  1. Kartofler og gulerødder skrælles og koges
  2. Farsen formes til bøffer, vendes i meljævning og rasp, krydres med salt og peber og steges på panden i fedtstof
  3. Smør smeltes i en gryde og serveres til det resterende mad.

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Smør, tusindfryd
  • Rudbrødre (rugbrød)
  • Skinke sandwichsalat, Mayo
  • Leverpostej
  • Makrel
  • Kogte kartofler

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Farseret blomkål m. kogte kartofler og brun sauce

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 2 pk. bacon i skiver
  • 500 g. svinekød
  • 1 løg
  • 4 gulerødder
  • 1 dl. havregryn
  • ½ dl. vand
  • Kulør
  • Salt + peber
  • Dressing

Opskrift

  1. Tænd ovnen på 200 g. alm. ovn
  2. Løg pilles og hakkes fint
  3. Gulerødderne skrælles og rives fint
  4. Løg, kød, gulerødder, vand, havregryn, salt og peber blandes til en fars
  5. Blomkålet skylles og koges i 4 minutter
  6. Kødet puttes udenom blomkålet og bacon rulles rundt om, så det dækker
  7. Skal bages i ovnen i 50-60 min. Prik i den til du kan få en kødnål igennem uden modstand, så er den færdig.
  8. Kartoflerne skrælles og koges i mens
  9. Lav en opbagt sovs – (først smeltes fedtstof, så puttes mel i og røres rundt til en melbolle. Derefter kan der bruges lidt kartoffelvand. Kan evt. smages til med mælk, hvis I har det. Smag sovsen til med væde fra fadet kødet har stegt i + salt og peber.

TIP: Baconen kan flettes om blomkålet, så det ligner tern. 

 

Lørdag –  Rislasagne m. råkostsalat 

Ingredienser

  • 500 g. hk. oksekød
  • Vand + 1 terning grøntsagsbouillon
  • 3 ps. ris
  • 2 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 120 g. revet gulerod (til saucen)
  • 1 ds. hakkede tomater
  • En halv ds. tomatpuré
  • 1 glas champignon
  • Frisk mozzarella
  • Easy Tasty revne gulerødder
  • 2 æbler
  • Citronsaft
  • 2 tsk. paprika
  • Olie + margarine
  • Salt + peber

Opskrift

  1. 3 ps. ris koges efter anvisning på pakken
  2. Løg & hvidløg pilles og skæres i små tern
  3. Olie opvarmes i en gryde og løg & hvidløg svitses til det er gennemsigtigt
  4. Tilsæt oksekøddet til det er brunet
  5. Tilsæt  derefter revne gulerødder og champignon
  6. Tilsæt hakkede tomater efterfølgende og derefter vand så det dækker fyldet – bouillonterning tilsættes
  7. Retten skal simre indtil vandet er fordampet – smag nu til med salt og peber
  8. Et ildfast fad smørres med fedtstof og risene puttes i bunden af fadet
  9. Kødsovsen fordeles ovenpå – til sidst hældes tynde skiveskåret frisk mozzarella på
  10. Bag lasagnen i 8-10 min.
  11. Æblerne skrælles og rives fint og blandes derefter sammen med revet gulerod og smages til med 1-2 tsk. citronsaft.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • 3 kg. kartofler = 30 kr.
  • 1 ps. Easy tasty revet gulerod = 8 kr.  (Tilbud)
  • 2 kg. gulerødder = 15 kr.
  • 1 ps. krøllet salatmix, Easy tasty = 8 kr. (Tilbud)
  • 1 agurk = 6 kr.
  • 1 rød peber = 6 kr.
  • 1 blomkål = 12 kr. (Tilbud)
  • 2 æbler = 4 kr.

 Brød 

  • Rudbrødre (rugbrød) = 8 kr. (Tilbud)

Kølevarer + frost

  • 4 brunchæg = 12,95 kr.
  • 1 pk. nakkekoteletter = 15 kr. (Tilbud)
  • 450 g. kyllingefars = 15 kr.  (Tilbud)
  • 2 pk. svinefars = 30 kr. (Tilbud)
  • 2 pk. tusindfryd smør = 25 kr.
  • Skinke sandwichsalat, Mayo = 10 kr. (Tilbud)
  • Leverpostej = 8,50 kr.
  • 500 g. hk. oksekød = 25 kr.
  • 2 pk. bacon i skiver = 17 kr.
  • Frisk mozzarella = 5,25 kr.

Kolonial

  • Pasta, skuer = 4,50 kr.
  • Majs = 4,75 kr.
  • 1 ds. hakkede tomat = 3,95 kr.
  • Makral = 5 kr. (Tilbud)
  • 1 glas champignon = 4,50 kr.
  • Kogeposeris = 4,50 kr.

Basislager denne uge:

  • Salt + peber
  • Dressing
  • Løg + hvidløg 
  • Mel
  • Tomatpuré 
  • Rasp
  • Grøntsagsbouillon 
  • Paprika 
  • Olie
  • Fedtstof
  • Havregryn
  • Kulør 
  • Citronsaft

Alt i alt for denne uge er 287,90 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Relaterede indlæg

6 Kommentarer

  • Svar
    Christina Jensen
    17. februar 2018 den 15:29

    Vi vil til og prøve at følge din madplan, men har lige et spørgmål, indskøbslisten er det plus madpakker eller er det noget du køber ved siden af?

    • Svar
      Stine
      18. februar 2018 den 14:43

      Hey. Deter KUN after sad ?

      • Svar
        Stine
        18. februar 2018 den 14:44

        KUN aftensmad ?

  • Svar
    Lene Adelstorp
    17. februar 2018 den 17:25

    Hej – med dig.
    Tusind tak for dine dejlige ugeplaner. Vi er et ældre ægtepar 65 og 73 år.
    Jeg Lene stadig på arbejdsmarkedet og min dejlige mand der står for madlavningen
    Vi var simpelthen kørt fast i ideer til aftensmad, uden madspild osv,
    Du har lige formået at give os dejlige opskrifter på smagfuld mad.
    Min mand er forøvrigt gammel skibskok. Stor ros herfra.

  • Svar
    Aja Krath Jensen
    18. februar 2018 den 10:37

    Jeg har et godt spørgsmål: hvor mange kartofler skal vi bruge fredag hvor vi skal have blomkål med kogte kartofler?
    Kan ikke lige se den i opskriften?
    Og så vil jeg gerne sige 1000 tak for nogle skønne madplaner, vi elsker at bruge den her hos os?

  • Svar
    Pernille
    18. februar 2018 den 15:21

    Det her er simpelthen en fantastisk idé! Du lægger et stort stykke arbejde i det, men det er til kæmpe hjælp for os andre. Mange mange tak for dig 🙂

Skriv kommentar