Print

2018: Madplan for uge 6

Så blev det lørdag igen og uge planen skal udgives. Mine ugeplaner vil altid være til 2 voksne og 2 børn og tilbuddene starter altid søndag morgen, hvor der også handles. Madplanerne indeholde én rugbrødsdag og én restedag, simpelthen for at gøre det billigt, mere varierende og reducere madspild. Derudover kører jeg som sagt efter tilbud, så skulle I ske at se noget på madplanen, som I næsten lige har fået – så er det udelukkende fordi det er en god pris, og det opvejer ved mine madplaner. Hellere få noget lidt oftere, end at bruge mange penge på mad.

Der vil selvfølgelig vises opskrifter, ingrediensliste og til slut en indkøbsseddel. Husk at tjekke mit basislagerdisse varer nævner jeg nemlig ikke pris på, dog vil der sidst i indlægget vises hvad der skal bruges fra basislageret. Smid endelig en kommentar med ris og ros – det hele bliver hørt! Og skulle I ske at have ideer mv, så smid også en kommentar med dette.

Husk at I kan følge min Facebookside, hvor I også kan stille spørgsmål, følge med i opdateringer mv. med bloggen. Jeg håber det er lige til at gå til og velbekomme! Rigtig dejlig weekend! Husk at læse HELE opskriften igennem inden du starter på madlavningen, nogle ting skal simre/koges/bages i længere tid. 🙂

 

Madplan for uge 6

Mandag – Chili Con Carne m. ris 

Ingredienser

  • 500 gram oksekød
  • 1 ps. chili con carne (grøntsagsblanding)
  • 2 ds. hakkede tomater (m. chili)
  • 1 ds. tomatpasta
  • 3 ps. ris
  • 1 oksebouillonterning
  • 2 dl. vand
  • 3 spsk olie
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Følg anvisning på emballagen med chili con carne blandingen, frost. (den er ret nem at følge!)
  2. Kog risene efter anvisning på pakken.
  3. Smag saucen til med salt og peber og server retten.

 

Tirsdag – Gryderet m. skinkekød, ris og grillet spidskål 

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • Gryderet m. skinkekød med svampe og tranebær (færdig mix)
  • 3 ps. ris
  • 1 tsk. citronsaft
  • 75 g. smør
  • 1 dl. fløde
  • Olie
  • Salt + peber

Opskrift 

  1. Risene koges efter anvisning på pakken
  2. Kødpakken varmes i en gryde og tilsæt fløden
  3. Spidskålet skæres i kvarte og grilles på en pande i olie
  4. Dryp citronsaft, salt og peber udover de grillede spidskål
  5. Smelt smørret og hæld udover de grillede spidskål ved servering

 

Onsdag – Broccolisuppe m. baconknas

Ingredienser

  • 500 g. broccoli
  • 1 løg
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 1 liter vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 dl. fløde
  • 1 pk. bacon i tern
  • Salt + peber

Opskrift

  1. Put bouillonterningerne i vandet og lad det opløse
  2. Skær løg og hvidløg
  3. Hæld olie i en gryde og svits løget og hvidløget
  4. Kog broccolien i 5 min., si dem og tilsæt dem til løget
  5. Hæld bouillonvandet og lad det koge i 5-6 minutter
  6. Hæld grydens indhold i en blender og blend det hele fint
  7. Hæld indholdet tilbage i gryden og tilsæt fløden
  8. Steg baconen på en pande til det har den ønskede sprødhed
  9. Smag suppen til med salt og peber

 

Torsdag – klassisk rugbrødsdag 

Ingredienser

  • Tusindfryd, smør
  • 2 x solsikkerugbrød
  • Hambugerryg
  • Kogte kartofler
  • Makrel
  • Agurk

TIP: Der tilføjes løg, mayonnaise, remulade, ristede løg, tomat, mm.

 

Fredag – Hjemmelavet bradepandepizza m. kylling og bacon

Ingredienser

  •  600 gram mel
  • 3 dl. vand
  • 50 gram gær
  • 0,5 dl. olie
  • Salt
  • Pizzasauce
  • Revet ost
  • 1 pk. kylling i tern
  • 1 pk. bacon i tern
  • Oregano

Opskrift

  1. Mel, vand, olie, gær og lidt salt blandes sammen og æltes til en bolle.
  2. Dejen skal hæve i en halv time – imens steges bacon sprødt på en pande
  3. Rul dejen ud på bordet og læg den over på en bradepande
  4. Pizzasauce smørres udover dejen og halvdelen af osten fordeles på saucen
  5. Kylling og bacon fordeles som det næste og til sidst sluttes af med tørret oregano på toppen og resten af osten
  6. Pizzaen skal have ca. 20 min. i ovnen på 225 grader eller efter hvilken sprødhed man ønsker.

 

Lørdag –  Fyldt kyllingebryst med hasselback kartofler og rodfrugter 

Ingredienser

  •  450 gram kyllingebrystfilet
  • 1 pk. øko. rodfrugtmix fra frost
  • 1 pk. bacon i skiver
  • Garli flødeost
  • 1 kg. kartofler
  • 2 tsk. paprika
  • 0,75 dl. olie
  • Salt

Opskrift

  1. Skær kyllingebrystfileten så den næsten er skåret helt over fra siden
  2. Fyld den med flødeost og krydr den med salt og peber
  3. Put baconen udenom kyllingen
  4. Skræl kartoflerne og snit ned i dem hele vejen over – gerne så langt ned som muligt og så tyndt. Det giver det bedste resultat
  5. Lav en olieblanding (med paprika og olie) og pensl dem bagefter.
  6. Hæld lidt salt over hver kartoffel
  7. Mellemstore kartofler skal have ca. 40-45 minutter i ovnen på 180 grader varmluft.
  8. Put rodfrugterne i et fad og kom i ovnen og lav efter anvisningen på posen
  9. Kyllingen skal have ca 45 minutter også på 180 grader.

 

Søndag – klassisk restedag!

Her spises alt godt fra ugens løb. Retter først på ugen kan med fordel fryses ned, så de kan tages op til søndag. Er der ikke nok rester tages en rugbrød, eller mixes resterne til en ny ret! ?

Læs: Tips & råd om restemad.

Læs: Stop madspild: Sådan sparer du penge i hverdagen.

 

Indkøbsliste fra Rema 1000

Husk at tjekke basislageret inden du handler ind

Frugt & grønt 

  • Agurk = 5 kr.
  • 2 kg. kartofler = 10 kr.
  • 2 stk. broccoli = 12 kr. (Tilbud)
  • Spidskål = 10 kr. (Tilbud)

Brød 

  • 2 pk. fuldkornsrugbrød = 11 kr.

Kølevarer + frost

  • 500 g. hk. oksekød = 25 kr.
  • 1 ps. chili con carne, frost blanding = 10 kr. (Tilbud)
  • Gær = 0,95 kr.
  • Revet mozzarella = 11,95 kr.
  • 1 pk. kylling i tern = 10 kr. (Tilbud)
  • 2 pk. bacon i tern = 20 kr. (Tilbud)
  • Mælk = 7,50 kr.
  • Tusindfryd, smør = 12,50 kr.
  • Hamburgerryg = 9 kr. (Tilbud)
  • Makrel = 9,95 kr.
  • Gryderet m. skinkekød med svampe og tranebær, blanding = 25 kr. (Tilbud)
  • Madlavningsfløde = 7,95 kr.
  • 450 g. kyllingebrystfilet = 26,95 kr.
  • Øko. rodfrugtmix, frost = 12,95 kr.
  • Bacon i skiver = 8,95 kr.
  • Garli flødeost = 9,50 kr.

Kolonial

  • 2 ds. hakkede tomater m chili = 9,90 kr.
  • 2 pk. kogepose ris = 9 kr.
  • Pizzasauce = 5,80 kr.

Basislager denne uge:

  • Tomatpasta 
  • Løg + hvidløg 
  • Okse- og hønsebouillon
  • Paprika
  • Olie 
  • Citronsaft
  • Salt + peber 
  • Mel 
  • Oregano

 

Alt i alt for denne uge er 280,85 kr. Velbekomme & rigtig god weekend.?

 

Hvis ikke du er så vild med kødretter, har jeg også lavet en vegetarisk madplan. Også billig, nem at gå til og super lækker.

Relaterede indlæg

20 Kommentarer

  • Svar
    Aino
    3. februar 2018 den 10:16

    Hej
    Hvordan får jeg printet madplanen – har kunne gøre det før, men denne uge kan jeg ikke finde det noget sted?

    Tak for nogle fantastiske opskrifter

    • Svar
      Bent Madeen
      3. februar 2018 den 14:06

      der mangler en print knap på opskrift/indkøbslste

    • Svar
      Martin
      4. februar 2018 den 9:02

      du kan markeder det du vil printe ud og tryk Ctrl + P så får du printer menuen og sætte kryds i kun det markede

      • Svar
        Aino
        5. februar 2018 den 8:30

        Tak for hjælpen.

  • Svar
    Anne-Marie Mogensen
    3. februar 2018 den 11:13

    Jeg er faldet over din blog efter den reklame du har fået på det sidste, og jeg glæder mig rigtig meget til at prøve dine madplaner. Min mand er godt nok kræsen, men har fået samme besked som vires datter får: du skal smage, og hvis du så reelt ikke kan lide det, så er der rugbrød.

    Du giver en fantastisk inspiration til at kunne handle billigt ind, og samtidig til andre retter end vi normalt får. Tak for det ?

  • Svar
    Nikita
    3. februar 2018 den 11:17

    Jeg kan simpelthen ikke få armene ned! Jeg er så vanvittig imponeret over din blog! Vi sidder her og knokler for at få økonomien lidt mere i balance fordi min mand skal til at studere. Og Wupti.. så dukker du op. Pludselig har vi bare sparet rigtig rigtig mange penge! Tak!
    Og forresten.. luk af for alle de dumme ubrugelige kommentarer du også modtager, du hjælper mange mennesker og vi er mange der sætter stir pris på dit arbejde

  • Svar
    Julie
    3. februar 2018 den 14:42

    Tak for hjælpen i vores hverdag!

  • Svar
    Maria
    3. februar 2018 den 18:24

    Prøvede din madplan for første gang i denne. Hold da op hvor har jeg sparet mange penge og rigtig meget tid. Fantastisk. Tak for det?
    Du skal vide at du har inspireret en (mig) som ALDRIG har været til madplaner og altid har syntes at det var noget kedeligt noget. Men nu er jeg fuldstændig vild med det og tænker at fortsætte.
    Derudover smager dine opskrifter jo også godt? Jeg er også vild med at man lige kan bytte lidt rundt og justere lidt. Vi får fisk leveret hver anden uge, så det kan blive i stedet for rugbrødsdag.
    Tak for hjælpen med at gøre min hverdag en del nemmere?

  • Svar
    Kamilla
    4. februar 2018 den 10:36

    Hvad skal tomaterne i bakke bruges til?

    • Svar
      Tina
      6. februar 2018 den 9:47

      Kun til Rugbrødsdag tror jeg?

  • Svar
    Maria
    4. februar 2018 den 13:01

    Jeg kan ikke finde “gryderet med skinkekød, svampe og tranebær blanding” til 25kr i tilbudsavisen……

    • Svar
      madforfattigroeve
      4. februar 2018 den 13:03

      Den er på 2. Side i avisen 🙂

    • Svar
      Maria
      4. februar 2018 den 13:04

      ? tak

  • Svar
    Annette
    4. februar 2018 den 13:33

    Hvordan holde rdu udgifterne nede til morgenmad og frokost? 🙂 det synes jeg er det sværeste hvis man gerne vil have variation i maden 🙂 rugbrødsdagen hvad spiser I der til frokost? 🙂 Eller synes jeg det er fantastiskt at følge dig, og se at det er muligt at holde udgiften nede uden at gå på kompromis med at variere.

  • Svar
    Kamilla
    4. februar 2018 den 21:08

    Hvad skal mælken bruges til? 🙂
    Har siddet og læst igennem flere gange og kan ikke finde mælk nogle steder 🙂

  • Svar
    Naja Bjarnø Lauritsen
    5. februar 2018 den 17:56

    Og lige pludselig blev livet så meget lettere ? Tak til dig ?

  • Svar
    Louise
    6. februar 2018 den 12:04

    Hej kommenterer faktisk aldrig på blogge. Men faldt også over din efter den omtale den har fået og vi har prøver den nu og på trods af vi kun har været igang en uge må jeg sige jeg er stor stor fan ! Vi har handlet ind til hele ugen med morgenmad og frokost for 500 kr ( hvilket vi før snildt kunne bruge på 2 dage) og vi har ikke manglet noget ! Håber ikke du på nogen måde tager den kritik du har fået til dig for du hjælper virkelig mange familier ? i hvertfald vores, jeg stod hver eneste aften og prøvede finde en ny ret til min mand og børn og det lykkedes bare aldrig ? nu har der nye, lækre og billige retter. Jeg ville egentligt bare sige tak 🙂

  • Svar
    Sonja
    6. februar 2018 den 21:29

    Hej,
    Var der ikke en fejl på opskriften til i dag? (svinekød med champion).
    Du har skrevet 1 dl fløde, men på pakken står der 4dl fløde?
    Vi spædede op til 4dl med mælk, men synes stadig det var lidt i underkanten med sovs til risene.

  • Svar
    Clara
    8. februar 2018 den 13:40

    Vi spiser rester fra chili con carne på søndag. Der var rigeligt og blev en succes herhjemme. Glæder mig til at se om vi holder vores madbugdet.

  • Svar
    Tina
    12. februar 2018 den 15:28

    Hej ?. Er vild med din madplan. Har af og til haft lyst til at følge en madplan, da jeg ofte har stået og manglet inspiration, men jeg synes altid de har været for avanceret til vores hverdag, for mange forskellige ingredienser, men din plan er bare så dejlig enkel og nem og så til den pris. Tusind tak ?

Skriv kommentar